libido
27 February 2015

Hoog libido goed voor jou en je relatie

Heb je in het nieuwe jaar al helemaal je draai gevonden? Heb je een leuke baan? Heb je een fijne sport waarin je jezelf kunt uitleven? Slaap je genoeg? Heb je mooie vooruitzichten zoals een spannende date? Wanneer je op alles ja kunt zeggen, dan ben je goed bezig. Dan heb je ook vast een hoog libido.

Hoog libido goed voor jou en je relatie

Het blijkt dat wanneer mensen het te druk hebben, geen rust in hun lijf hebben, en maar blijven gaan en gaan, hun lijf ondermijnen. Als ze daarbij ook nog eens roken en drinken en niet genoeg bewegen, dan ben je aan het eind van de dag bek af. Een gezellige spannende avond met je nieuwe date, kan dan wel eens vies tegenvallen, voor hem of voor haar. Sta er eens even bij stil, waar het in jouw geval aan kan liggen, dat je zin in seks niet zo hoog is als je van jezelf gewend was.

Natuurlijke libido boosters

Er zijn een aantal natuurlijke manieren om je libido te verhogen. Het is eigenlijk een lijst met gewoontes die je mogelijk iets moet bijstellen. Kleine moeite, groot plezier. Al me het bijstellen van enkele maatregelen kun je de passie terugbrengen in jouw liefdesleven.

1. Sporten

Van sporten krijg je meer energie, je lichaam geeft endorfine af die je een goed gevoel geeft en het bevordert ook de bloedstoeloop naar de geslachtsdelen. Natuurlijk krijg je er ook meer zelfvertrouwen van!

2. Noten

Pak wat nootjes! Deze zijn rijk aan testosteron-bevorderend zink en het zuur L-arginine wat de bloedstoeloop naar de geslachtsorganen bevordert.

3. Slapen

Een onderzoek van de University of Chicago beweert dat te weinig slaap (vijf uur per nacht) het libido al met 10 tot 15 procent naar beneden haalt. Met een goede acht uur slaap heb je meer energie om ook nog andere dingen uit te voeren in bed!

4. Stop met roken

Smoken vernauwt de bloedvaten waardoor het bloed minder snel naar de geslachtsorganen stroomt. De Universiteit van Kentucky toonde met een onderzoek aan dat mannen die niet roken twee keer zo vaak seks hebben als mannen die wel roken.

5. Medicijnen in kaart brengen

Andere medicatie kan ook invloed hebben op je seksuele behoefte. Ga daarom de bijwerkingen eens goed na en bespreek dit met je arts.

6. Krachttraining

Als je je testosteronniveau omhoog wil halen, probeer dan eens een intense krachttraining. Ga voor zwaardere gewichten en doe je tempo wat omlaag.

7. Minder suiker

Het eten van suiker kan het niveau van circulerend testosteron aantasten. Kies er daarom voor om wat minder te snoepen en maak je voedsel zoet met honing in plaats van suiker.

8. Antidepressiva

Een depressie heeft vaak een negatieve invloed op je libido, maar antidepressiva kunnen dit alleen nog maar erger maken. Spreek daarom met je dokter over mogelijke alternatieven.

9. Anticonceptie

Bij sommige vrouwen kan ook de anticonceptiepil voor een verminderde zin in seks zorgen. Als je het gevoel hebt dat dit bij jou het geval is, probeer dan eens een ander merk of kies voor een ander middel.

10. Intense Cardio

In plaats van lange afstanden te rennen, kan je ook voor intervaltraining gaan met veel sprints. Hiermee geef je een grotere boost aan je testosteronniveau.

11. Kruiden

Kruidensupplementen zoals ginkgo biloba verhogen seksueel genot en behoefte, volgens een studie van de Universiteit van Californië. Het werkte in 91 procent van de gevallen bij de vrouwen en bij 76 procent van de mannen.

12. Ontstressen

Stress is een grote moodkiller als het om seks gaat. Vooral op vrouwen heeft dit een negatief effect. Probeer daarom eens yoga, tai chi of meditatie.

13. Minder alcohol

Alcohol helpt je ontspannen, maar kan ook voor erectieproblemen en onvermogen om klaar te komen zorgen. Volgens experts is het dan ook beter om het bij één glas wijn te houden als je een passionele avond tegemoet gaat.

14. Afvallen

Het meedragen van teveel gewicht kan ook een negatief effect hebben op het libido. Dit kan uiteindelijk ook zorgen voor een minder goede bloedsdoorloop. Ook kan afvallen je testosteronniveau verhogen.

15. Zonneschijn

Vitamine D kan een boost geven aan je testosteronniveau en is essentieel voor de kwaliteit en hoeveelheid sperma. Zorg er dan ook in de winter voor dat je af en toe wat zonnestralen vangt en eet genoeg voedsel met vitamine D, zoals eieren, granen en vis.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

Boost voor je relatie: maand dagelijks seks

Noem eens 5 redenen om elke dag seks te hebben met...

Wat vinden we erger? Emotioneel of seksueel vreemdgaan

Wat zou je erger vinden: als je partner seks heeft met...

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...