eerste date afknapper

Hoofdpijn door seks? Het komt vaker voor dan gedacht

Extreme hoofdpijn tijdens of na een vrijpartij komt vaker voor dan je denkt, vooral mannen kampen hiermee. Er rust tevens een taboe op het onderwerp, heel wat patiënten zijn vaak te beschaamd om dit met hun dokter te bespreken. De wetenschap weet overigens ook nog zeer weinig over de aandoening.

Sekshoofdpijn
Volgens medische naslagwerken treft coïtale cephalgie, ook bekend als kwaadaardige sekshoofdpijn, een op de 100 mensen. Maar nu menen onderzoekers dat dit vaker voorkomt dan gedacht. Vooral tieners en pornoliefhebbers melden ernstige hoofdpijn als gevolg van seksuele activiteit.

Mannen hebben drie tot vier keer meer kans om deze diagnose te krijgen, het overvalt ook vaker migrainepatiënten. Sommigen ervaren pijn voor het orgasme die zich traag opbouwt, anderen worden overweldigd door een plotse pijnstoot.

Doktersbezoek
Dit soort aanval voelt niet als een gewone hoofdpijn, vaak gaat het om een scherpe pijn die begint aan de basis van de schedel en zo naar de voorkant van het hoofd en achter de ogen gaat. Dit kan maanden of jaren aanhouden, vaak verdwijnt de aandoening vanzelf.

Artsen benadrukken dat het belangrijk is dat je onmiddellijk medische zorg zoekt wanneer je een plotse hoofdpijnaanval krijgt. Een hersentumor, beroerte of een hersenbloeding kan namelijk ook pijn veroorzaken.

Behandeling
Gelukkig bestaat er een medische behandeling voor deze pijnlijke en gênante aandoening. De medicatie indomethacine is succesvol in de behandeling van coïtale cephalgie, ontdekten artsen. Je neemt deze pil best voor de seksuele activiteit. Patiënten klagen wel dat dit de spontaniteit van seks wegneemt.

Bron: HLN

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
By Tijmen ·
10 december 2021

Kerstdiner zoals vanouds, maar dan met meer groen

sexy kleding
By Moniek ·
6 december 2021

Waarom je een koukleum bent

Het zijn barre tijden. Althans voor de koukleumen onder ons. Heb jij de verwarming ook altijd op standje ‘bejaardentemperatuur’ staan in de winter? Pak jij je driedubbel in voordat je het huis verlaat? Je bent enige niet.
niet alles draait om geld
By Moniek ·
1 december 2021

Sparen moeilijk? Tips waarmee het jou ook lukt!

Los van allerlei aantrekkelijke ‘koopjes’ heb je soms ook onverwachte kosten. Maar met deze tips gaat het je volgende maand vast lukken!