date dip doorgaan stoppen

Hoofdpijn: dit kan de oorzaak zijn

We hebben allemaal wel eens last van hoofdpijn zonder dat we echt een aanwijsbare verklaring hebben, de een al wat vaker dan de ander. Maar heb je weleens bedacht dat een banaan of de hele week slecht weer wel eens de oorzaak zou kunnen zijn? Vast niet! 

Ontspannen na een stressvolle dag
Na een stressvolle dag kan het verleidelijk zijn om even rustig voor de televisie neer te ploffen, maar mensen die snel hoofdpijn krijgen, denken in het vervolg beter twee keer na. Ontspannen na stress kan voor velen een trigger zijn om hoofdpijn te krijgen. Voornamelijk tijdens de eerste zes uur van verminderde

Slecht weer
Vooral de regen wordt vaak als schuldige aangeduid, maar ook andere types weer kunnen hoofdpijn veroorzaken, volgens Lee Peterlin, directeur van het Headache Research centrum. Ook plotse temperatuursverhogingen kunnen een rol spelen bij migraine, net als onweer. De reden waarom is onbekend, maar een studie uit Cephalagia ontdekte dat mensen 28 procent meer kans liepen op een migraine-aanval op dagen waarop het dichtbij onweerde.

Stinkkaas
Geloof het of niet, maar 25 procent van alle hoofdpijnklachten worden veroorzaakt door tyramine, een bepaald amine dat we terugvinden in proteïne. Kazen met een hoog tyramine-gehalte, zoals blauwe kaas, cheddar, mozzarella, gruyere, parmesan en gorgonzola schrap je dus beter van het menu. Andere boosdoeners die niet tot de kaasfamilie behoren zijn spek, ham, hot dogs, avocado en bananen.

Aspirine
Ironisch, niet? Eén van de meest voorkomende oorzaken van hoofdpijn is overdadig gebruik van deze pijnstiller, volgens neuroloog Peter J. Goadsby. Mensen die de pijnstiller meer dan 10 dagen per maand nemen, krijgen immers een ‘rebound hoofdpijn’, aldus de professor. De hoofdpijn keert dan terug zodra de pijnstiller uitgewerkt is.

Van routine veranderen
Als je slaappatroon niet regelmatig is, of je plots begonnen bent met veel te sporten, kan dat hoofdpijn in de hand werken. “Regelmaat is erg belangrijk als je hoofdpijn binnen de perken wil houden,” verklaart Goadsby. De precieze reden is niet bekend, maar het kan dus zeker geen kwaad om vast te houden aan je routine of verandering langzaam door te voeren.

Ontbijt overslaan
Probeer zeker iedere ochtend ten minste een snelle hap te eten voor je de baan opgaat. Een recente studie van 1.200 migrainepatiënten legde bloot dat ’s ochtends vasten of een maaltijd overslaan een veelvoorkomende oorzaak is van hoofdpijn bij mannen en vrouwen.

Sterk parfum
Zo’n 96 procent van de geuren zijn vervaardigd uit synthetische componenten, waaronder benzyl alcohol. En laat dat nu net hoofdpijn veroorzaken. Mensen die gevoelig zijn voor geuren passen ook beter op voor luchtverfrissers, aangezien die ook vaak datzelfde ingrediënt bevatten.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.