datingapp tinder honden

Honden liggen ook wakker van gepieker

Lig jij ’s nachts ook weleens wakker van al dat gepieker? Je bent de enige niet. Een vreselijk menselijk trekje, dat nachtelijk getob. Een recente studie heeft ontdekt dat honden er jammer genoeg ook niet gespaard van blijven.

Een Hongaarse studie gepubliceerd in het tijdschrift The Royal Scientific toont aan dat onze viervoeters een verstoord slaappatroon ervaren als ze gestresseerd zijn. Nog iets wat we met onze honden gemeen hebben.

Positieve of negatieve ervaringen

De studie onderzocht de slaapervaringen van honden die blootgesteld waren aan positieve of negatieve emotionele ervaringen. Zo kregen ze bijvoorbeeld veel affectie van hun baasje of werden ze benaderd door een intimiderende vreemde. De resultaten wezen uit dat de beestjes die een positieve ervaring meemaakten een veel diepere en meer consistente slaap genoten. Honden die gestresseerd waren voor het slapen, werden ’s nachts vaker wakker..

Gelijkenissen met mensen

Nog een interessante ontdekking is dat de viervoeters met een slechte ervaring sneller naar dromenland vertrokken dan de andere honden. Wetenschappers stellen dat dit erg gelijkend is met menselijk gedrag. Zo wil je na een lange en vreselijke dag ook vaak gewoon je bed in.

Win-Win!

Het enige wat je met deze informatie kan doen, is je beste vriend steevast eens goed over zijn bol aaien voor het slapengaan. Zo ben je gegarandeerd van je slechte humeur af en kan je hond ook rustig indutten. Een win-winsituatie!

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.