Hond op bed zorgt voor betere nachtrust

Ook zo dol op je hond en volgt hij je overal naartoe? Dan hebben we een leuk nieuwtje: je trouwe viervoeter op je bed laten slapen bezorgt jou namelijk een goede nachtrust! 

Hond in de slaapkamer

Onderzoekers aan de Mayo Clinic in Arizona kwamen erachter dat honden in de slaapkamer voor een betere nachtrust kunnen zorgen. Daarvoor onderzochten ze veertig volwassenen zonder slaapprobleem. Samen met de honden werden ze zeven nachten geobserveerd met een monitor. Het resultaat? Zowel de honden als de mensen hadden een betere nachtrust als ze bij elkaar sliepen. Het ras van de hond maakte niet uit.

Op het voeteneinde

Er zit wel een kleine kink in de kabel: je hond onder de dekens laten slapen kan zorgen voor een slechtere nachtrust. Honden kunnen nogal fanatiek bewegen, wat ervoor kan zorgen dat jij steeds wakker wordt. Het advies luidt dan ook je hond aan het voeteneinde of dicht bij je bed te laten slapen.

Veiligheid

De betere nachtrust komt waarschijnlijk door het gevoel van veiligheid als de hond in de kamer is, denken de onderzoekers. „Veel baasjes zijn overdag weg van hun huisdier”, zegt Dr. Lois Krahn, auteur van het onderzoek volgens Metro UK. „Ze willen de tijd met hun dier verlengen wanneer ze thuis zijn. Je hond in de slaapkamer hebben is een makkelijke manier om dat te doen.”

Lees ook: 5 oorzaken van jouw slapeloosheid

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.