huisdier

Hond mee op vakantie

Afgelopen zaterdag was het dierendag. Zelf heb ik geen huisdieren, maar daarin ben ik eerder een uitzondering dan regel merk ik. Ooit heb ik konijntjes gehad, Jopie, Wimpie en Sjakie. Maar die zijn niet meer. Zelfs aan een konijntje ga je je hechten, daarom wil ik waarschijnlijk geen huisdieren.

Huisdieren en vakantie

De Australische reisorganisatie Wotif.com heeft onder 10.779 respondenten een onderzoek gehouden over huisdieren. 91 % bleek een huisdier te hebben. Dat kwam goed uit, voor het onderzoek, door naar de volgende vragen. Of zij hun huisdier mee zouden willen nemen op vakantie? Bijna de helft antwoordde daar positief op. Zij zouden heel graag hun huisdier mee op vakantie nemen.

Omdat die mogelijkheid er niet altijd is, zegt 20% van de ondervraagden wel eens naar huis te bellen om een praatje te maken met hun huisdier. Heimwee naar je maatje thuis.

Ansichtkaart

Er zijn zelfs dierenliefhebbers die toegeven hun dieren meegenomen te hebben op huwelijksreis. Anderen laten hun dieren thuis maar kopen dan wel een souvenir voor hen. Dat is meer dan een kwart die dat doet. 22% geeft aan een foto bij zich te dragen van hun huisdier. 4% zegt zelfs een ansichtkaart te sturen.

Stiekem mee op reis

Verder zal het ook geen verrassing zijn dat dierenliefhebbers rare capriolen uithalen om hun dieren mee te smokkelen naar hun vakantie bestemming. Zo’n 20% probeert dit en van deze is 8% al wel eens gesnapt bij deze actie. Een actie die opgebiecht werd voor het meesmokkelen van dieren was een doos met eenden in een vliegtuig. Toen die eenden gingen kwaken, ging de eigenaar proberen dit te overstemmen door zelf extra geluid te produceren.

Grootste vriend

Van de ondervraagden blijkt niet dat de mensen die vooral hun huisdieren willen meenemen single zijn. Het lijkt er wel op dat juist op reis dieren de grootste vrienden zijn van mensen.

Wereld zonder grenzen

Als je nog eens een bijzondere reisorganisatie zoekt dan moet je eens kijken bij de organisatie die dit onderzoek heeft uitgevoerd, Wotif.com. Onder het kopje menu vond ik het woord Wotifia. Je moet hier dadelijk maar eens even op kijken. Ik werd erg vrolijk van de film die getoond werd. Wat is Wotifia? Ik denk dat ze een soort Utopia bedoelen. Ze gaven het volgende antwoord. “Het antwoord is niet wat, maar waar. Wotifia is overal waar jij een mooie wereld kunt maken, zonder grenzen. Het is een plaats waar alles kan gebeuren en ook vaak gebeurt. Wil je ons gezelschap houden, wordt dan lid van de club Wotifia en vervolg je reis.”

Dus met of zonder huisdier, met of zonder partner, vervolg je reis. De reis van je leven.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!