Zoek je een hond met meer beleid dan dat je een partner kiest? Wanneer je dit zo leest, dan zul je denken, ja, dat is eigenlijk ook raar. Een hond moet aan allerlei eigenschappen voldoen, en wanneer die na een tijd niet voldoet, dan kun je daar ook een beter thuis voor vinden, in beider belang. Zo geldt dat natuurlijk voor mensen ook. Het zou een goed begin zijn de karaktereigenschappen van je favoriete dier ook te toetsen op je ideale man en dan moet het toch een keer lukken de ware tegen het lijf te lopen.

Kies je een hond met meer beleid dan een man?

Aanstaande Valentijnsdag verschijnt er een boek met de titel ‘Do You Choose Your Dog More Carefully Than Your Husband?’ beschreven door Dr.Kaszina. Zij kwam op het idee door de persoonlijke ervaring. Zij zocht een hondje uit, Orlandino genaamd, want het was liefde op het eerste gezicht. De diepe bruine ogen, de onweerstaanbare blik en de wijze waarop hij haar altijd aan het lachen kreeg. In feite bleek het een ramp. Haar huis werd snel een puinhoop en haar leven erbij, door zijn moeilijk en dwingend karakter. Dit lesje zette haar aan het denken. Zij zorgde voor een beter tehuis voor Orlandino en besloot haar volgende hond op een andere manier te kiezen.

Aan The Daily Mail gaf ze alvast enkel tips uit haar boek prijs.

1. Temperament

Is hij humeurig, soms zelfs gemeen en af en toe toch ook nog superlief? Denk niet dat je dat wel kan veranderen. Helaas kom je dan in een relatie terecht waar je erg hard voor moet werken. Zo raak je emotioneel uitgeput waardoor de liefde geen stand houdt. Ga eerder voor een vrolijke en affectieve man.

2. Stamboom

Natuurlijk is dit bij honden vaak makkelijker uit te zoeken dan bij mannen. Maar luister dus goed naar de wijze waarop hij praat over zijn ouders en de rest van zijn familie. Als hij overkomt als een soort van ‘Remy’, is er reden tot zorg.

3. Alles draait om hem

Draait alles tijdens de date om hem en moeten alle ogen op hem gericht zijn? Het kan zijn dat hij zenuwachtig is, maar het kunnen ook tekenen zijn dat hij helemaal niet zo geïnteresseerd is in jou en weinig sociale vaardigheden bezit. Zo moeilijk is het niet om een aantal vragen te stellen aan de persoon die tegenover je zit.

4. Zo zijn onze manieren

Wanneer je date onbeleefd tegen personeel doet of vervelend omgaat met kinderen en volwassenen in de buurt, dan kun je beter even opletten. Reken erop dat hij na verloop van tijd ook zo tegen jou gaat doen.

5. Don’t push me

Wanneer hij te enthousiast is en dwingend en dat vooral wil doordrijven, moeten de alarmbellen bij je afgaan. Als hij maar doordramt, respecteert hij jouw grenzen niet en zal hij je uiteindelijk in emotionele hoeken duwen.

6. Aan het lijntje

Veel vrouwen hebben het feit dat hij al op de eerste date ook naar andere vrouwen kijkt, snel vergeven. Achteraf komen ze er vaak achter dat dit niet zo slim was. Je hebt vaak zelf al richtlijnen voor hoe je je kleedt, en hoe je je gedraagt. Voldoet hij niet aan je richtlijnen, kappen dan.

7. Baas

Bestelt hij in een restaurant voor jou zonder je te vragen wat je wilt of neemt hij al besluiten namens jou? Grote kans dat je hier te maken hebt met iemand die altijd de baas wil zijn. Wil jij de onderdanige hond zijn, nee toch.

8. Jonge hond

Als je je leven gaat delen met iemand is het vaak belangrijk dat je samen kunt lachen. Lach je heel wat af tijdens het daten? Grote kans dat jullie dezelfde humor hebben. Pas wel op dat het niet alleen maar om het lachen gaat. Een man die zich altijd als een kind gedraagt, is meer op zoek naar een moederfiguur dan naar een partner.

9. Hond in de zak

Het kan natuurlijk spannend zijn om op een blind date te gaan, die door vrienden geregeld is. Omdat zij vinden dat jullie zo goed matchen. Vraag jezelf echter wel af of je met hem verder wilt daten omdat jij dat ziet zitten.

10. Zit en blijf

Vrouwen fantaseren graag over de toekomst. Loop niet te ver vooruit op de zaken en onthoud dat het bij daten gaat om kennismaking en aftasten. Als je jezelf betrapt op het nadenken over een huwelijk, huis en kinderen, stap dan even onder de koude douche of praat met een vriend of vriendin die alles vanuit een ander perspectief ziet. Zo kom je weer met je “pootjes” op de grond.