Homegym starten Drie must haves!

Homegym starten? Drie must haves! 

Nu de prijzen van sportscholen de laatste jaren toch wel door het dak schieten, is er een steeds grotere trend gaande om een sportschool aan huis te creëren. Ook wel een beetje geholpen door covid is dit veel gebruikelijker geworden. In die tijd wou iedereen natuurlijk wel fit blijven, maar waren de reguliere gyms gesloten. Mensen werden creatief en bouwden een slaapkamer in een paar uurtjes om tot homegym of gingen zelfs in de tuin sporten. Dit is iets wat daarna niet is gestopt, en nog steeds bij veel mensen populair is. Wanneer je goed kijkt zie je dat je met een paar investeringen al een prima thuis een sportplek kan maken en daar mee de hoge, vaste kostenpost van een sportschool kan omzeilen. Maar welke zaken voor een goede home gym écht op je verlanglijstje moeten? Lees snel verder. 

1.     De basis 

Wanneer je voor een fullbody workout gaat, maar ook voor een relaxte pilates sessie dan zul je al snel merken dat een fijne ondergrond onmisbaar is. Het is dan ook aan te raden om een groot én goed fitnessmatje te kopen. Kies hierbij altijd voor een matje wat goede reviews heeft, want op een foto is niet altijd te zien of dit het geval is. Zo moet hij dik genoeg zijn om geen pijn te krijgen, maar ook weer niet zo dik dat wanneer je er op staat het onstabiel voelt. Daarnaast is het heel belangrijk dat je fitness mat niet glijdt wanneer je erop staat, dit kan namelijk voor onveilige situaties zorgen.  

2.     De alleskunner 

Om écht zichtbare spieren te creëren is het aan te raden om voor een goede basis qua fitnessapparatuur voor thuis te gaan. Je kan voor Kettlebells gaan, maar op een gegeven moment zit je daarbij wel aan het maximum qua gewicht. Een slimme aankoop is bijvoorbeeld een Olympische barbell. Daarmee kun je het gewicht eindeloos opbouwen en je hele lichaam trainen. Wanneer je een barbell van goede kwaliteit hebt, kun je eigenlijk alles doen wat je wilt. Van squats tot deadlifts, en van een clean-and-press tot pull overs.  

3.     Doe ik het goed?

In de sportschool hangen overal spiegels en die zijn er niet -zoals veel mensen vandaag de dag blijkbaar denken- om alleen maar selfies mee te maken. De spiegels zijn er ook om te checken of je de oefeningen goed doet. Zeker bij zware krachttraining is dit van belang, want wanneer je dat niet doet kan je al snel te maken krijgen met blessures. Iets wat je te allen tijde wilt voorkomen. Thuis een goede spiegel hiervoor installeren is dan ook zeker aan te raden! 

Kortom; een homegym inrichten vraagt om wat investeringen, maar gaat je uiteindelijk ook zeker wat opleveren. Niet alleen in financieel opzicht maar ook op het gebied van fitheid. Je hoeft immers minder tijd vrij te maken om toch een workout te doen. Dit is een win-win situatie met een fit lichaam tot gevolg. En wie wil dat nou niet?  

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By danny@db-online-marketing.nl ·
1 juli 2024

Hoe kies je het beste matras voor jouw levensstijl als single?

Welke verzekering past bij jouw manier van reizen
By danny@db-online-marketing.nl ·
17 juni 2024

Welke verzekering past bij jouw manier van reizen?

Is collageen onzin in huidproducten?
By Redactie ·
12 maart 2024

Is collageen onzin in huidproducten?

Binnenkort op jezelf wonen Dit zijn de beste tips!
By Redactie ·
12 maart 2024

Binnenkort op jezelf wonen? Dit zijn de beste tips!

De kunst van online daten
By danny@db-online-marketing.nl ·
4 maart 2024

De kunst van online daten

De beste datingapps voor singles in Nederland
By danny@db-online-marketing.nl ·
5 december 2023

De beste datingapps voor singles in Nederland