singles festival

Hoezo datingactiviteiten zonde van je geld?

Daten & Topsport hebben veel met elkaar gemeen!

Met de feestelijke Decembermaand weer voor de deur, storten veel singles zich op de zogenaamde single activiteiten. Ook schrijven ze zich massaal in op datingsites. Een gemiddelde Nederlandse single besteed jaarlijks minimaal EUR 150 aan datingsites en datingactiviteiten. Als je afgaat op de soms erg negatieve geluiden na afloop van een event, lijkt het erop dat ze dit geld soms beter in hun zak zouden kunnen houden, of toch niet?

Nicole Vening, Singles Coach bij Van Een Naar Twee ontmoet regelmatig gefrustreerde singles die klagen over uiteenlopende zaken bij datingsites en datingactiviteiten. De onderwerpen van hun klachten zijn uiteenlopend: te weinig mannen, te weinig knappe of jonge vrouwen of te kleine mogelijkheid om in contact te komen met anderen. Organisatoren van single events vinden op hun beurt dat singles wel wat erg veeleisend worden. De waarheid ligt ergens in het midden. Organisatoren van activiteiten moeten natuurlijk wel voor een redelijke mix van mensen zorgen, maar als single mag je ook wel wat meer naar je eigen aandeel kijken. Vening: ‘Onlangs kwam er op een PARSHIP tennisclinic een man naar de organisatie toe om zich te beklagen over de leeftijd en het type vrouwen in zijn team gedurende de clinic. Grappig genoeg was de man in kwestie mij eerder opgevallen door zijn teruggetrokken houding. Hij ging minimale interactie aan met zijn teamleden en ook bij de borrel achteraf bleef hij in een hoekje staan’.

Wat weinig singles zich lijken te realiseren is dat, net als in het dagelijks leven, je eigen verwachting in combinatie met je houding en gedrag de belangrijkste succesfactoren zijn bij het daten. Maar hoe werkt die ‘key to success’ en vooral ook: hoe blijf je positief en gemotiveerd als je veel tijd en geld investeert en elke keer zonder succes een activiteit verlaat.

Vening ontmoette recent Jacco Eltingh voor de tennisclinic voor PARSHIP leden, oud tennisprof en tegenwoordig eigenaar van Eltingh & Haarhuis Tennisevents. Haar onderhoud met Eltingh inspireerde haar om daten met topsport te vergelijken. Belangrijk is je te realiseren dat als je deel gaat nemen aan single activiteiten om een partner te vinden, je tijd & energie moet investeren om er goed in te worden. Een positieve open, onderzoekende houding is hierbij fundamenteel. Stel positieve en realistische doelstellingen voorafgaand aan een activiteit dan wel lidmaatschap. En last but not least: succes bij het daten creëer je vanuit jezelf en dan met name vanuit je eigen kwaliteiten.

Dus wees jezelf bewust van wat jouw kernkwaliteiten zijn en treed tijdens activiteiten anderen altijd positief tegemoet. Succes gegarandeerd op datingsites en single activiteiten. Ook is het goed je na afloop van iedere interactie op een activiteit te bedenken wat je in de ander waardeert. Op deze manier hou je jezelf positief en blijf je ook anderen positief en onbevangen tegemoet treden. Kortom: wie goed doet, die goed ontmoet!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam