singles festival

Hoezo datingactiviteiten zonde van je geld?

Daten & Topsport hebben veel met elkaar gemeen!

Met de feestelijke Decembermaand weer voor de deur, storten veel singles zich op de zogenaamde single activiteiten. Ook schrijven ze zich massaal in op datingsites. Een gemiddelde Nederlandse single besteed jaarlijks minimaal EUR 150 aan datingsites en datingactiviteiten. Als je afgaat op de soms erg negatieve geluiden na afloop van een event, lijkt het erop dat ze dit geld soms beter in hun zak zouden kunnen houden, of toch niet?

Nicole Vening, Singles Coach bij Van Een Naar Twee ontmoet regelmatig gefrustreerde singles die klagen over uiteenlopende zaken bij datingsites en datingactiviteiten. De onderwerpen van hun klachten zijn uiteenlopend: te weinig mannen, te weinig knappe of jonge vrouwen of te kleine mogelijkheid om in contact te komen met anderen. Organisatoren van single events vinden op hun beurt dat singles wel wat erg veeleisend worden. De waarheid ligt ergens in het midden. Organisatoren van activiteiten moeten natuurlijk wel voor een redelijke mix van mensen zorgen, maar als single mag je ook wel wat meer naar je eigen aandeel kijken. Vening: ‘Onlangs kwam er op een PARSHIP tennisclinic een man naar de organisatie toe om zich te beklagen over de leeftijd en het type vrouwen in zijn team gedurende de clinic. Grappig genoeg was de man in kwestie mij eerder opgevallen door zijn teruggetrokken houding. Hij ging minimale interactie aan met zijn teamleden en ook bij de borrel achteraf bleef hij in een hoekje staan’.

Wat weinig singles zich lijken te realiseren is dat, net als in het dagelijks leven, je eigen verwachting in combinatie met je houding en gedrag de belangrijkste succesfactoren zijn bij het daten. Maar hoe werkt die ‘key to success’ en vooral ook: hoe blijf je positief en gemotiveerd als je veel tijd en geld investeert en elke keer zonder succes een activiteit verlaat.

Vening ontmoette recent Jacco Eltingh voor de tennisclinic voor PARSHIP leden, oud tennisprof en tegenwoordig eigenaar van Eltingh & Haarhuis Tennisevents. Haar onderhoud met Eltingh inspireerde haar om daten met topsport te vergelijken. Belangrijk is je te realiseren dat als je deel gaat nemen aan single activiteiten om een partner te vinden, je tijd & energie moet investeren om er goed in te worden. Een positieve open, onderzoekende houding is hierbij fundamenteel. Stel positieve en realistische doelstellingen voorafgaand aan een activiteit dan wel lidmaatschap. En last but not least: succes bij het daten creëer je vanuit jezelf en dan met name vanuit je eigen kwaliteiten.

Dus wees jezelf bewust van wat jouw kernkwaliteiten zijn en treed tijdens activiteiten anderen altijd positief tegemoet. Succes gegarandeerd op datingsites en single activiteiten. Ook is het goed je na afloop van iedere interactie op een activiteit te bedenken wat je in de ander waardeert. Op deze manier hou je jezelf positief en blijf je ook anderen positief en onbevangen tegemoet treden. Kortom: wie goed doet, die goed ontmoet!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

woede gezondheid
By Margret ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.
daten met klein budget
By Moniek ·
17 november 2021

Daten met een klein budget

Heb je het in je uppie niet al te breed en niet veel geld om dure, spectaculaire dates te plannen? Geen nood, we hebben een paar tips voor je verzameld zodat jij je datingbudget onder controle houdt en toch optimaal geniet!
By Tijmen ·
16 november 2021

Wetenschappelijk beproefde tips voor meer zelfvertrouwen tijdens speeddaten

slow seks goed relatie
By Moniek ·
2 november 2021

Mobiele telefoon verziekt seksleven

Binnenkort een spannende date? Zet je telefoon even op stil voordat je met elkaar het bed induikt. Zo’n 75 procent van de Nederlandse mannen en vrouwen hebben er namelijk een gruwelijke hekel aan als de mobiele telefoon afgaat tijdens een vrijpartij.
thuis daten
By Margret ·
29 oktober 2021

Alleenstaande ouder date niet minder door kinderen

Alleenstaande ouder denkt nog wel aan seks en maakt er werk van in de vorm van daten? Zeker. Kinderen lijken hierin niet te hinderen. Pas vanaf bepaalde leeftijd.
succesvol daten
By Margret ·
28 oktober 2021

Wat draag je op een (eerste) date?

De eerste date met je potentiële nieuwe vlam staat voor de deur. De voorbereidingen kunnen beginnen! Daar hoort natuurlijk het kiezen van de juiste outfit bij.