hoelahoepelen

Hoepel op, ga hoepelen

Op zomerfestivals kun je niet om ze heen, de meisjes met een hoepel. Waar komt het vandaan dat hoepelen weer helemaal een hit is. Komt dat door Beyoncé die er op los hoepelt in een clip of komt het door Michelle Obama die hierover een workshop gaf in het Witte Huis. En weet je trouwens dat niet alleen meisjes met een hoepel gespot worden. Hoepel op!

Allemaal aan de hoepel

Hoepelen is terug van weggeweest in een vorm die zijn weerga niet kent. In de bijlage Hart&Ziel van BN DeStem krijgt hoepelen de volle aandacht. Het is een vorm van sport maar ook een vorm van therapie, tijdens het hoepelen blijk je namelijk nergens aan te denken. Niet aan het huishouden, niet aan al die lijstjes die je nog moet doen, niet aan je date afspraakjes. Wanneer je hoepelt hoef je alleen maar met je heup te bewegen, naar voor, naar achter. De plastic ring die blijft wel draaien, uren als het moet. Wanneer je gevorderde bent, kun je er zelfs danspasjes en lastige armbewegingen bij gaan maken. Of zelfs door je knieën gaan.

Vrolijk en energiek

Snel om zijn blijkbaar veel mensen die zo’n hoepel een keer uitproberen. Zo ook Robin, die nu door het leven gaat als Robin Hoop. Op een festival probeerde zij het een keer en kreeg de smaak te pakken. Zij werd er meteen vrolijk en energiek van. Ze wilde alleen maar meer gaan bewegen.

Bewegingen werken meditatief

Wie hoepelt is zen, zegt een sport en bewegingspsycholoog. Volgens haar verlaagt het stressniveau. De rustige, ritmische bewegingen werken meditatief.  Je gaat bovendien uit je gedachtewereld om je op je lichaam te concentreren. Wanneer je namelijk even niet op je hoepel focust, dan is dat genadeloos en valt het op de grond.

Oefening baart kunst en slanke taille

Ook al lukt het niet meteen goed, het blijkt dat ook hier oefening kunst baart. Onbeperkt hooghouden is het streven en voor veel mensen een prettige beweging. Doe je dit iedere dag maar 10 minuten, dan al word je conditie beter en je taille zeker dunner. Per uur verbrandt een hoepelaar tussen de 400 tot 600 calorieën. Je wordt er lenig van. Het verbetert je houding en je postuur, omdat je niet gebogen kunt staan met hoepelen.

Geen vrouwenhobby

Boos kijken en hoepelen tegelijk is niet mogelijk. Hoepelen maakt dat er een lach op je gezicht komt. Het maakt het kind in je los en dat gevoel is hard nodig in deze drukke, prestatiegerichte samenleving. En tussen haakjes, het is zeker geen vrouwenhobby. Ook voor mannen die wel willen bewegen maar niet van wedstrijdelementen houden, is dit de oplossing.

Hoepeltips

1. Zorg voor een goede hoepel. Groot maakt gemakkelijker. Zorg zeker als beginner dat je een hoepel hebt zonder bobbels en knopen. Dit levert namelijk blauwe plekken op.

2. Ga recht staan, blik naar voren gericht.

3. Eén voet zet je voor, één achter.

4. Plaats je hoepel in je onderrug.

5. Zorg dat de hoepel net iedere keer boven je heupbot een tikje krijgt.

6. Zet genoeg kracht, halfslachtig werk werkt niet.

7. Geef niet op als het na 10 keer nog niet lukt. Iedereen moet het kunnen.

 

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.