eerste date afknapper

Hoe voorkom je te snel klaarkomen?

Hoewel een vroegtijdige ejaculatie of voortijdige zaadlozing één van de meest voorkomende seksuele problemen bij een man is, betekent het nog niet dat het makkelijk is om over te praten. Gelukkig is te snel klaarkomen goed te verhelpen. Van alle mannen die bereid zijn om er tijd en moeite in te steken, zal 80 tot 90% de klachten van een vroegtijdige ejaculatie zien afnemen.

Maar hoe lang zou penetratie eigenlijk moeten duren? Uit een groot onderzoek onder duizenden koppels in de VS en Canada kwam naar voren dat (gebaseerd op de tijd tussen de eerste penetratie van de vagina tot de ejaculatie):

•             Te kort – 1 tot 2 minuten

•             Voldoende – 3 tot 7 minuten

•             Ideaal – 7 tot 13 minuten

•             Te lang – 10 tot 30 minuten

De bovenstaande tijden zijn belangrijk om te weten, omdat onrealistische doelen tot teleurstelling kunnen leiden. Het is een fabel dat seks minimaal 15 minuten, of nog langer, zou moeten duren. Sterker nog, de meeste vrouwen vinden dit te lang en daardoor saai.

Mogelijke oorzaken van premature ejaculatie

Niemand weet zeker wat precies de oorzaak is van premature ejaculatie, ofwel te snel klaarkomen. Experts op dit gebied zijn het er wel over eens dat vaak één of meerdere van deze factoren een belangrijke rol spelen:

• Angst – Met name de druk om te presteren en daarbij het stellen van onrealistische doelen kan er voor zorgen dat er angst optreedt die de problemen alleen maar verergert

Ejaculatie reflex – Als dit reflex niet goed werkt, dan weet je niet precies wanneer je klaar gaat komen, totdat het te laat is

• Signaalstoffen hersenen – Wanneer deze zogenaamde neurotransmitters niet goed in balans zijn, dan kan dit leiden tot psychologische klachten, die op hun beurt premature ejaculatie kunnen veroorzaken

• Genetische aanleg – Mogelijk hebben mannen met bepaalde genen sneller last van te snel klaarkomen

• Prostaat – Bepaalde ziekten en aandoeningen van de prostaat kunnen leiden tot vroegtijdige zaadlozingen

Tip 1: Oefenen, oefenen en nog eens oefenen

Je eigen lichaam leren kennen is de eerste stap om het langer vol te houden. Wees comfortabel met je eigen lichaam met al zijn sensaties en prikkelingen die kunnen leiden tot een orgasme. Dit zorgt er voor dat je beter weet wanneer je klaar gaat komen, zodat je nog iets kunt doen om een zaadlozing te voorkomen. De “stop en start” methode werkt heel goed om een vroegtijdige ejaculatie te voorkomen: Je brengt jezelf dicht bij een orgasme, zonder daadwerkelijk klaar te komen. Doe vervolgens niets – raak ook je penis niet aan – en ga weer verder zodra het gevoel weer is afgenomen. Herhaal dit een aantal keer. Natuurlijk kun je dit ook doen met je partner.

Tip 2: Met ademhaling je orgasme en zaadlozing controleren

Veel mensen weten het niet, maar met de juiste ademhaling kun je een orgasme – en dus ook een voortijdige / vroegtijdige ejaculatie – controleren. Dit werkt omdat je met een paar diepe zuchten je lichaam tot rust kunt brengen. Oefen regelmatig met ademhaling om het verschil te voelen. Aangezien deze techniek voor ieder lichaam anders is, moet je het zelf proberen en is het lastig om een generieke methode te formuleren.

Tip 3: Communicatie met jouw partner

Communicatie is een andere sleutel tot langdurige seks. Laat je partner weten wanneer je bijna klaarkomt en een zaadlozing plaats gaat vinden. Gebruik eventueel duidelijke verbale termen als ‘start’, ‘stop’, ‘meer’ etc. aangezien non-verbale signalen makkelijk verkeerd opgevat kunnen worden.

Tip 4: Gebruik speciale crème

Er zijn speciale verdovende crèmes op de markt die er voor zorgen dat je eikel tijdelijk minder gevoelig wordt. Hierdoor zul je minder snel klaarkomen en kun je voorkomen dat je een voortijdige zaadlozing krijgt. Een goed voorbeeld van zo’n verdovende zalf is Emla crème. Maar de huisarts kan je ook vertellen welke middeltjes er allemaal op de markt zijn.

Tip 5: Train je bekken spieren

Je bekken spieren gebruik je onder andere om plassen te controleren. Als je deze spieren goed traint, dan kun je klaarkomen – of liever gezegd ejaculeren, maar gewoon doorgaan met seks. Deze techniek wordt ook gebruikt bij Tantra: Als je klaarkomt dan span je de bekkenspieren zo hard mogelijk (alsof je wilt stoppen met plassen). Hou je lang genoeg vol – meestal een seconde of 10 – dan blijf je stijf en kun je doorgaan met seks zonder voortijdig klaar te komen. Door dit regelmatig te doen train je jouw bekken spieren en kun je meerdere keren achter elkaar klaarkomen.

Bron: Salusi

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.