Hoe voorkom je die kleffe Nieuwjaarszoenen?

Na de feestdagen te hebben overleefd stap je dezer dagen waarschijnlijk met frisse tegenzin de werkvloer op. Want in tegenstelling tot wat jouw collega’s misschien denken (of is het hopen..), zit je beslist niet te wachten om te worden bedolven onder die kleffe Nieuwjaarszoenen Het is gewoon je reinste knuffelterreur.

Hoewel al sinds een aantal jaren uit onderzoek blijkt dat maar liefst 72 procent de voorkeur geeft aan het geven van een hand, schijnt het niet mee te vallen om de zoenen te ontwijken en het vriendelijk doch zakelijk te houden. Daarom een paar korte tips om de plakkerds op afstand te houden zonder je carrière in gevaar te brengen.

Als je niet gezoend wilt worden, is het belangrijk dat je zelf het initiatief neemt tot de nieuwjaarswens. Je kunt dat het best en plein public doen, met bewoordingen van algemene aard. Daarbij richt je je tot alle aanwezigen. Je komt binnen en zegt: ‘Gelukkig Nieuwjaar allemaal hè!’. Vooral dit laatste woord: hè is belangrijk. Daarmee laat je blijken dat je het belang van de nieuwjaarswens bagatelliseert en het af wil doen als zinloze formaliteit. Dit remt de zoeners af.

Steek tijdens het uitspreken van je goede wensen je hand hoog in de lucht en trek een brede smile, zonder iemand specifiek aan te kijken. Zorg dat er een tafel of ander voorwerp staat tussen jou en de persoon, van wie je zou kunnen verwachten dat hij nog zegt: ‘Oh, gaan we zoenen!’. Als hem dat namelijk lukt, ben je de klos. In dat geval moet je hem voor de groep afwijzen, anders kun je alsnog de hele rij af.

Steek geen stijve rechte arm uit om de ander van je af te houden. Dit komt als zeer preuts en weerbarstig over. Zorg dat je elleboog wat gebogen is, maar met voldoende spanning om de ander uit je intieme zone te weren. Als de ander dan toch gaat zoenen, maak dan zeker geen wegdeinzende bewegingen met je hoofd. Trek ook geen vieze gezichten als de ander je zoent – al staat het je nog zo tegen. Je maakt er de zoener – en jezelf – anders volkomen belachelijk mee.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?