stapmaatjes gezocht

Hoe vind je als single nieuwe stapmaatjes: 3 tips!

Het is zaterdagavond, de kinderen zijn bij je ex en jij zit op de bank. Al je vrienden hebben wat anders te doen of zitten samen cosy te wezen met z’n tweetjes. Dit overkomt je nu iedere keer! Herkenbaar? Vast wel. Want als nieuwbakken single moet je de draai van het single zijn nog te pakken krijgen. Je bent niet meer gewend om weken van te voren je weekenden te plannen en vooral het in je eentje overal naar toe moeten valt niet mee. Wat te doen?

3 tips om als single nieuwe stapmaatjes te vinden

 

1. Goede planning

Je leven als single opnieuw vorm geven begint inderdaad heel saai: met je agenda. Kijk eens welke dagen of weekend je helemaal vrij bent en ga ruim op tijd op zoek naar leuke events. Op onze agenda kun je alle activiteiten voor singles door heel Nederland vinden, ook weken van te voren, dus doe er je voordeel mee. Kies er een paar uit waar je hart sneller van gaat kloppen en meld je aan. Eng? Natuurlijk! Troost je met de gedachte dat iedereen die je voor is gegaan hetzelfde voelde. Maar aangezien er niemand bij je aan de deur komt bellen om te vragen of je zin hebt om mee uit te gaan zal je tocht echt zelf de eerste stap moeten zetten.

2. Oude stapmaatjes worden nieuwe stapmaatjes

De tweede tip is om je vrienden en vriendinnen van vroeger weer eens op te sporen. Facebook is een prima manier om je oude stapmaatjes te benaderen. Hoe zijn zij in het leven gevaren? Misschien net als jij opnieuw single? Het is sowieso leuk om je sociale kring wat te vergroten en waarom niet met mensen die je eigenlijk al kent? Dikke kans dat je met een paar van hen aan de praat raakt en je binnen de kortste keren een afspraakje hebt gemaakt om een avondje bij te kletsen. Mooi. Je weet precies op welke vrije, kinderloze avonden je nog niets hebt staan, dus afspreken maar! Klikt het net als vroeger, dan heb je er meteen een paar leuke nieuwe stapmaatjes bij.

3. Duik het verenigingsleven in

Heb je geen zin in single activiteiten en wil je gewoon meer nieuwe mensen ontmoeten bij jou in de buurt? Duik dan het verenigingsleven in. Succes gegarandeerd want of je nu in een klein dorp of grote stad woont, overal zijn verenigingen waar ze zitten te springen om nieuwe leden. Afhankelijk van jouw hobby’s, passies of interesses kan dit van alles zijn. Een gezellige sportvereniging, de toneelclub, de carnavalsvereniging of muziekvereniging. Keuze te over. Voor je het weet ben je opgenomen als een dierbaar lid en kom je tijd te kort in plaats van dat je die over hebt!

Heb jij nog een goede tip voor singles om nieuwe stapmaatjes te vinden? Vertel het ons!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
bar
By Moniek ·
7 februari 2022

13 redenen om lekker thuis te blijven

Uitgaan en singles ontmoeten, hartstikke leuk natuurlijk. Maar... als we heel eerlijk zijn is het ook niet altijd je-van-het. Daarom: 13 redenen waarom het prima is om thuis te blijven.
uitgaan
By Francien ·
22 november 2021

Alleen uitgaan

Lieve Mona, mijn vriendin wil een paar keer per week alleen uitgaan. Is dat normaal voor een relatie? Beste.....
nieuwe vrienden maken
By Lisa ·
10 november 2021

Nieuwe vrienden maken: inspirerende tips!

Pas gescheiden, net verhuisd of druk geweest met zoveel andere dingen dat je vriendenkring door de jaren heen is uitgedund? Dan is het maken van nieuwe vrienden een nieuwe uitdaging in je leven.
buiten spelen
By Francien ·
1 november 2021

Buiten sporten is beter

Sporten is goed, dat staat buiten kijf. Maar buiten sporten is gewoon nog beter. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van. Denk wel na voor je aan de slag gaat.