Ben jij echt een sociaal dier dat je vrienden geregeld spreekt? En dan bedoelen we niet een whatapp bericht sturen, nee echt spreken! Bellen om een afspraak te maken bevoordeeld. Het blijkt namelijk dat heel wat mensen vinden dat ze eigenlijk te weinig bellen met vrienden en familie.

Weinig gebeld

Gemiddeld wordt de telefoon maar drie keer per maand opgepakt om te bellen. Mannen bellen gemiddeld vijf keer per maand met hun moeder (ja, leest je leest het goed) en vrouwen doen dat zo’n zeven keer per maand. Dit blijkt uit een onderzoek van providor Simyo.

Vaders en schoonouders

Vaders worden gemiddeld minder gebeld. Zowel de dochters al zonen geven aan zo’n vier keer per maand met hun vader te spreken over de telefoon. Schoonouders komen er nog slechter vanaf, die worden maar drie keer per maand gebeld. Negen op de tien mannen én vrouwen vindt dit ook meer dan voldoende!

WhatsApp

Whatsapp wordt door ruim 80 procent van de duizend ondervraagden gebruikt voor communicatie. Gemiddeld sturen zowel mannen als vrouwen zo’n twintig berichten per dag.

Afspreken met vrienden

De ondervraagden zeiden gemiddeld zo’n drie keer per maand met vrienden af te spreken, mannen iets vaker dan vrouwen. Ruim eenderde van de mannen en vrouwen vinden dat ze niet sociaal genoeg zijn en meer bij vrienden zouden moeten langsgaan. Herkenbaar?