met respect uit elkaar

Hoe respectvol uit elkaar te gaan

Een cursus hoe je als jong geliefden in het huwelijk met elkaar moet omgaan bestaat, vanuit de christelijke hoek. Het zou niet zo gek zijn om dat voor meer mensen op te zetten, juist voor hen die niet vanuit een geloofsovertuiging leven. Hoe je kinderen op te voeden, zou ook geen onaardige cursus zijn. Er bestaan al wel workshops hoe respectvol uit elkaar te gaan, waarin het belang van het kind centraal staat. Goede zaak.

Hoe respectvol uit elkaar te gaan

Hoe respectvol uit elkaar te gaan, dat is de hoofdgedachte van een workshop die door sommige gemeenten aan haar bewoners die in scheiding zitten, wordt aangeboden. In deze workshop staat centraal wat de effecten van een scheiding zijn op kinderen.  Deze workshop is zo opgezet dat je gemakkelijk praat. Het zou goed zijn dat de twee exen beiden de workshop bijwonen, maar blijft vaak bij mooi streven. “Wanneer in een huwelijk plots blijkt dat je vrouw een advocaat heeft ingehuurd, dan komen de verhoudingen bij een scheiding meteen op scherp te staan. Met de kinderen daartussen”, zegt een deelnemer die aanwezig is bij deze workshop over scheiden. Hoe ga je daarmee om, hoe kun je dit voorkomen?

Hoe ervaren kinderen een scheiding?

Wat aanbod komt in deze workshop zijn allerlei regels. Zo is een deel ingeruimd voor financiële zaken,  uit de doeken gedaan door een sociaal raadsman. Taaie kost, maar bijzonder nuttig, blijkt uit de reacties.  Hoe ervaren kinderen een scheiding, daar gaat een groot deel van de workshop over. Al is een deel bevestiging van wat je al weet, dan wordt het prettig gevonden hierover met anderen te kunnen praten die in hetzelfde schuitje zitten. Doordat je anderen hoort praten over problemen waar je zelf ook mee zit, dat helpt. Je kan zo mogelijk meer afstand nemen.

Opvoeden met gescheiden ouders is ook een kunst

De vierde avond belicht het opvoeden in een nieuwe gezinssituatie. Onder het motto “Opvoeden met gescheiden ouders is ook een kunst”. Omdat het bekend is dat een scheiding grote impact kan hebben op kinderen, willen de organiserende partijen de ouders zo vroeg mogelijk informeren. Hierbij wordt belang van kind vooropgesteld en getracht een vechtscheiding te voorkomen. De aangeboden informatie en vaardigheden zijn bedoeld om het welzijn en het zicht op de kinderen te vergroten, om probleemgedrag te voorkomen.

Workshop bij jou in de buurt?

Heb je interesse? Doe navraag bij je eigen gemeente of er dergelijke workshops gegeven worden. De Stichting Villa Pinedo, die kinderen en gescheiden ouders ondersteunt, geeft ook ondersteuning bij deze workshops. Zij en gemeenten weten meer over deze workshop en eventuele data en locaties.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.