Hoe plaats je een veranda?

Wat is er romantischer dan een veranda in de tuin? Met een veranda heb je ook tijdens een verfrissend buitje in de zomer een plek om van de tuin te genieten. Hang een aantal plantenbakken aan de randen van de veranda om deze wat extra kleur te geven! Al zal de veranda in de meeste gevallen al goed bij een tuin passen, doordat deze normaliter van hout gemaakt wordt. Een materiaal dat goed aansluit bij het groen in je borders. Hoe plaats je een veranda? Waarmee dien je rekening te houden bij een veranda plaatsen?

Veranda kopen in plaats van plaatsen

Naast de mogelijkheid om de veranda zelf te plaatsen, kun je deze ook aanschaffen. Er zijn verschillende tuinwinkels die veranda’s aanbieden. Sommige partijen leveren de veranda als een bouwpakket bij je af. Andere winkels bieden de mogelijkheid om de veranda ook direct voor je in elkaar te zetten. Kijk in dit laatste geval goed naar de kosten voor de montage van een veranda. Soms loont het om zelf een timmerman in te schakelen voor het in elkaar zetten van je nieuwe veranda. Het kan je veel geld besparen!

Tuinkamer in plaats van een veranda

Minder romantisch dan een veranda, maar wel praktisch, is een tuinkamer. Een tuinkamer wordt vaak opgebouwd met een metalen frame, waarbij tussen de metalen onderdelen glazen platen worden gemonteerd. Op deze manier wordt de warmte in de tuinkamer vastgehouden, waardoor je hier ook in de herfst kunt zitten. Zie het als een uitbreiding van de ruimte in huis! Overigens worden de deuren van je woning normaliter niet weggehaald bij het plaatsen van een tuinkamer. Hiermee is de tuinkamer geen directe verlenging van je woonkamer. Je zou ook voor de combinatie van de veranda met een heater kunnen kiezen. Zo kun je ook op je veranda zitten als het buiten frisser begint te worden.

Montage van een veranda begint bij het dak

Een veranda plaatsen begint normaliter bij de montage van het dak hiervan. Zorg dat de palen voor de hoeken van het dak diep in de grond gezet worden. Op deze manier weet je zeker dat het dak niet om kan waaien tijdens een hevige storm. Verstandig is het om een kleine kraan te huren, wanneer je deze palen in de grond zet. Vervolgens kun je het dak op de vier hoekpalen plaatsen. Doe dit samen met iemand anders, om ongelukken te voorkomen. De planken die op het dak gelegd worden zijn vaak erg zwaar.

De vloer van de veranda plaatsen

Nadat de hoekpalen en het dak van de veranda in elkaar gezet zijn, is het tijd om aan de slag te gaan met de vloer. Plaats de vloer van een veranda nooit op de grond, maar gebruik balken aan de randen om de planken iets te laten zweven. Op deze manier stroomt het vocht makkelijker weg en voorkom je dat het vocht vanuit de grond in het hout van de veranda kan trekken. De balken rondom de vloer moeten uiteraard bestand zijn tegen vocht om een verzwakking van de constructie tegen te gaan.

Je kunt het geheel afwerken door een omranding op de veranda te plaatsen. Dit is handig wanneer je kleine kinderen of bijvoorbeeld huisdieren hebt. Ook kun je ervoor kiezen om een trapje aan de voorzijde van de veranda te plaatsen, wanneer je deze een flink stuk boven de grond hebt opgebouwd.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!