uitjes weekend singles 50+

Hoe overleef je ontmoeting met ex tijdens feestdagen?

Velen moeten met de feestdagen zijn of haar ex-partner weer onder ogen komen voor de kinderen. Bij sommigen lopen de spanningen zo hoog op dat het beter is om de feestdagen apart te vieren. Het belangrijkste is echter dat je jullie kroost een vrolijke en ontspannen Kerstmis schenkt.

Tips ex ontmoeten feestdagen

In de loop van het jaar hoeven velen hun ex niet zo vaak te zien en gebeurt dit enkel wanneer je de kinderen afzet of jullie samen naar een oudercontact moeten gaan. Of jullie nu nog steeds vrienden zijn of jullie breuk verliep bijzonder pijnlijk, je ex onder ogen moeten komen kan deze drukke periode nog meer stressvol maken.

Het is belangrijk om alle wrokgevoelens opzij te zetten voor het belang van de kinderen, volg daarom vijf onderstaande tips voor een rustige, vredevolle kerst.

– Zorg dat jullie op voorhand duidelijke afspraken maakten over de zorg voor de kinderen, maak dat er geen verwarring of veranderingen mogelijk zijn. Spreek specifieke afspraken op voorhand af, zodat je dit kunt bespreken met de kinderen. Dan hoeven ze zich hier alvast niet nodeloos zorgen over te maken.

– De meeste kinderen hebben een goed aanpassingsvermogen. Zelfs de oudste kunnen beseffen dat twee diners op een dag leuker zijn dan een stroeve maaltijd waarbij ruzie gemaakt wordt.

– Probeer alle slechte gedachten in de korte periode dat je samen met je ex moet zijn te bannen. Doe je best om alle conflicten te vermijden, blijf beleefd en aangenaam. Als je een nieuwe partner hebt, is het belangrijk dat hij ook moeite doet om de vrede te bewaren.

– Als je ex de kinderen heeft op Kerstmis, zorg er dan voor dat je deze dag niet alleen hoeft door te brengen, maar dat je steun krijgt van familie en vrienden. Hou ook contact met oogappels, bel hen op zodat iedereen zich goed voelt bij de situatie.

– Als jij voor de kinderen zorgt tijdens de feestdagen, gun dan je voormalige partner ook contact met je kinderen. Wanneer hij in de buurt is, laat hem dan even binnen. Zorg er anders voor dat hij ze aan de telefoon te spreken krijgt.

Bron: HLN

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!