uitjes weekend singles 50+

Hoe overleef je ontmoeting met ex tijdens feestdagen?

Velen moeten met de feestdagen zijn of haar ex-partner weer onder ogen komen voor de kinderen. Bij sommigen lopen de spanningen zo hoog op dat het beter is om de feestdagen apart te vieren. Het belangrijkste is echter dat je jullie kroost een vrolijke en ontspannen Kerstmis schenkt.

Tips ex ontmoeten feestdagen

In de loop van het jaar hoeven velen hun ex niet zo vaak te zien en gebeurt dit enkel wanneer je de kinderen afzet of jullie samen naar een oudercontact moeten gaan. Of jullie nu nog steeds vrienden zijn of jullie breuk verliep bijzonder pijnlijk, je ex onder ogen moeten komen kan deze drukke periode nog meer stressvol maken.

Het is belangrijk om alle wrokgevoelens opzij te zetten voor het belang van de kinderen, volg daarom vijf onderstaande tips voor een rustige, vredevolle kerst.

– Zorg dat jullie op voorhand duidelijke afspraken maakten over de zorg voor de kinderen, maak dat er geen verwarring of veranderingen mogelijk zijn. Spreek specifieke afspraken op voorhand af, zodat je dit kunt bespreken met de kinderen. Dan hoeven ze zich hier alvast niet nodeloos zorgen over te maken.

– De meeste kinderen hebben een goed aanpassingsvermogen. Zelfs de oudste kunnen beseffen dat twee diners op een dag leuker zijn dan een stroeve maaltijd waarbij ruzie gemaakt wordt.

– Probeer alle slechte gedachten in de korte periode dat je samen met je ex moet zijn te bannen. Doe je best om alle conflicten te vermijden, blijf beleefd en aangenaam. Als je een nieuwe partner hebt, is het belangrijk dat hij ook moeite doet om de vrede te bewaren.

– Als je ex de kinderen heeft op Kerstmis, zorg er dan voor dat je deze dag niet alleen hoeft door te brengen, maar dat je steun krijgt van familie en vrienden. Hou ook contact met oogappels, bel hen op zodat iedereen zich goed voelt bij de situatie.

– Als jij voor de kinderen zorgt tijdens de feestdagen, gun dan je voormalige partner ook contact met je kinderen. Wanneer hij in de buurt is, laat hem dan even binnen. Zorg er anders voor dat hij ze aan de telefoon te spreken krijgt.

Bron: HLN

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!