zomer nachten slaap tips

Hoe overleef ik die klef warme zomernachten

De zomer zit er echt aan te komen. Nog een week en dan gaat het Zuiden op vakantie of blijft lekker thuis, maar gaat in ieder geval genieten van zomerse temperaturen. Het enige ongemak na zo’n zonnige dag, is het draaien en keren in bed omdat het klef warm is onder de lakens. Enkele zomerse slaaptips.

Etenstijd

Hoewel je misschien geneigd bent om het avondeten uit te stellen nu het langer licht blijft, is je lichaam gebaat bij wat regelmaat. Kies voor een lichte maaltijd en voorkom zo dat je wakker blijft liggen door een zware maag. Wie graag geniet van een ijsje na het eten, verorbert dat best minstens 1 à 2 uur voor het slapengaan. Zo houden de suikers je niet onnodig alert.

Dorst

Dehydratatie en warme temperaturen gaan hand in hand omdat we veel meer zweten. Wie niet voldoende vocht opneemt, voelt zich al snel een vod. Maak er een gewoonte van om 30 minuutjes voor je gaat slapen nog een klein glaasje water te drinken. Het helpt ook de vertering een handje, waardoor je niet geconstipeerd aan je dag begint.

Matig met alcohol

Hoe aanlokkelijk de cocktails ook mogen zijn, slechte slapers houden het best bij eentje. Te veel alcohol werkt een gefragmenteerde nachtrust in de hand. Wie dorstig blijft, grijpt beter naar alcoholvrije alternatieven zoals spuitwater met stukjes vers fruit of ijskoude kamillethee.

Afkoeling

Warm, plakkerig of verbrand? Een mens zou voor minder wakker liggen. Koel daarom af met een verfrissende douche voor het slapengaan. De natte haren helpen je bovendien koel te blijven ’s nachts. Wie last heeft van zonnebrand smeert het best een lotion met aloë. Wanneer het echt pijn doet, bestaan er gels met lidocaïne. Een ibuprofen kan indien nodig nog extra verzachting brengen.

Kalmeren

Het is geen fabel dat zomerweer mensen sneller aanzet tot lichaamsbeweging. Helaas wordt stretchen nog veel te vaak over het hoofd gezien. Omdat pijnlijke spieren een behoorlijke domper op de nachtrust kunnen zijn, kalmeer je jouw lichaam best voor het slapengaan. Mik op stretchoefeningen voor je heupen, hamstrings, schouders en lage rug. Je zal veel sneller indommelen.

Frisse lucht

Slapen met open raam kan heerlijk zijn, behalve dan wanneer je sukkelt met allergieën. Niezen, hoesten en jeukende ogen, je zou voor veel minder liggen woelen. Wie tot deze pechvogels behoort, plaatst het best een ventilator of airco in de ruimte. Aan het (hopelijk) zachte geruis raak je doorgaans snel gewoon.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!