herken de ware liefde

Hoe oud mag het liefje van je dochter zijn?

Als ouder hoop je natuurlijk dat je dochter met een leuke schoonzoon op de proppen komt. Maar wat als het liefje van je dochter twee keer zo oud is? Zou je deze prille liefde een kans geven of ga je direct over op rigoureuze maatregelen?

Bij de meeste liefdekoppels is de man vaak iets ouder dan de vrouw. Volgens wetenschappers is het een traditie die in de loop der jaren zo gegroeid is en samenhangt met het baren van kinderen. De man blijft lang vruchtbaar terwijl bij de vrouw het biologische klokje op den duur begint te tikken.

Het is dus geen ramp als de schoonzoon in spé een aantal jaartjes ouder is dan de dochter. Maar wat als hij niet een paar jaar, maar tig jaren ouder is?

Dwangsom

Het overkwam een echtpaar uit Almelo. Hun zeventienjarige dochter was tot over haar oren verliefd op een 32-jarige man. Dit tot ongenoegen van de ouders van de puber, die zich grote zorgen maakten om hun tienerdochter. Ze spanden een rechtszaak aan en eisten een contactverbod. Daarnaast mag de grote liefde van het meisje een bedrag van €500 neertellen als hij toch probeert contact te leggen.

Oude sterrenvriendjes

Dit verschijnsel zie je ook terug in showbizzland. Zo werd Lauren Verster verliefd op de zestien jaar oudere Jort Kelder, heeft Catherina Zeta-Jones al jaren een relatie met de 25 jaar oudere Amerikaanse acteur Michael Douglas en vond Mary Kate Olsen haar grote liefde in de 17 jaar oudere Olivier Sarkozy.

Bron: Telegraaf

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.