seks vakantie

Hoe normaal zijn jouw seks fantasieën?

Fantaseren over seks doet iedereen en is heel gewoon. Alleen, soms sta je zelf perplex van de gedachten of seks fantasieën die er door je hoofd gaan. Heel wat mensen vragen zich af of hun fantasieën wel ‘normaal’ zijn. Een recent onderzoek claimt nu te weten wat er normaal en abnormaal is bij seksuele gedachten.

Trio plus Vijftig Tinten Grijs

Mannen fantaseren meestal over een triootje en vrouwen fantaseren graag over scenes a la Vijftig Tinten Grijs. Hoewel heel wat mensen hun fantasieën in het echt willen beleven blijft het voor de meeste gewoon bij dromen. Men is vaak ook bang voor het stigma dat je opgedrukt kunt krijgen wanneer je open en bloot voor je seks fantasieën uitkomt. Ons seksleven houden we meestal liever voor onszelf. Toegeven dat je wel eens een parenclub bezoekt bijvoorbeeld is voor veel mensen een brug te ver.

Fantasie of werkelijkheid

Het Canadese onderzoek wilde juist om die redenen ons seksleven en onze fantasieën bespreekbaar maken. Volgens de onderzoekers worden er maar weinig gedachten als ‘abnormaal’ of als ‘fout ’gezien omdat heel wat mensen graag met seks experimenteren. Zo fantaseren mannen vaker dan vrouwen en zouden ze graag eens met twee vrouwen tegelijk seksen. Die droom willen ze ook graag in het echt beleven. Vrouwen maken vaker onderscheid tussen hun fantasie en de werkelijkheid. Zij houden het meestal bij fantaseren.

Onderdanig

Het onderzoek werd uitgevoerd bij ruim 1500 mensen. Naast de aard van de fantasieën moesten de deelnemers hun seksuele gedachten bestempelen als ‘normaal’ of ‘afwijkend’. Ze kregen 30 situaties voorgeschoteld met waarbij het onder meer ging over gehoorzaamheid en onderdanigheid. Het merendeel van de testpersonen duidde bij bijna alle fantasieën het woord ‘normaal’ aan. Volgens de onderzoekers is dit een signaal dat er heel wat kan op seksueel vlak. Gelukkig maar toch?

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.