Fantaseren over seks doet iedereen en is heel gewoon. Alleen, soms sta je zelf perplex van de gedachten of seks fantasieën die er door je hoofd gaan. Heel wat mensen vragen zich af of hun fantasieën wel ‘normaal’ zijn. Een recent onderzoek claimt nu te weten wat er normaal en abnormaal is bij seksuele gedachten.

Trio plus Vijftig Tinten Grijs

Mannen fantaseren meestal over een triootje en vrouwen fantaseren graag over scenes a la Vijftig Tinten Grijs. Hoewel heel wat mensen hun fantasieën in het echt willen beleven blijft het voor de meeste gewoon bij dromen. Men is vaak ook bang voor het stigma dat je opgedrukt kunt krijgen wanneer je open en bloot voor je seks fantasieën uitkomt. Ons seksleven houden we meestal liever voor onszelf. Toegeven dat je wel eens een parenclub bezoekt bijvoorbeeld is voor veel mensen een brug te ver.

Fantasie of werkelijkheid

Het Canadese onderzoek wilde juist om die redenen ons seksleven en onze fantasieën bespreekbaar maken. Volgens de onderzoekers worden er maar weinig gedachten als ‘abnormaal’ of als ‘fout ’gezien omdat heel wat mensen graag met seks experimenteren. Zo fantaseren mannen vaker dan vrouwen en zouden ze graag eens met twee vrouwen tegelijk seksen. Die droom willen ze ook graag in het echt beleven. Vrouwen maken vaker onderscheid tussen hun fantasie en de werkelijkheid. Zij houden het meestal bij fantaseren.

Onderdanig

Het onderzoek werd uitgevoerd bij ruim 1500 mensen. Naast de aard van de fantasieën moesten de deelnemers hun seksuele gedachten bestempelen als ‘normaal’ of ‘afwijkend’. Ze kregen 30 situaties voorgeschoteld met waarbij het onder meer ging over gehoorzaamheid en onderdanigheid. Het merendeel van de testpersonen duidde bij bijna alle fantasieën het woord ‘normaal’ aan. Volgens de onderzoekers is dit een signaal dat er heel wat kan op seksueel vlak. Gelukkig maar toch?