Tinder

Hoe mannen zich wel én niet moeten gedragen op een datingapp

Mannen: opgelet. Single vrouwen: grote kans dat je jezelf herkent in deze situatie. Het is de hoogste tijd om het gedrag van mannen op datingapps eens onder de loep nemen. Want alhoewel er een aantal zijn die weten wat de sleutel tot succes is, tasten een hoop ook in het duister. Glamour kwam met een handig overzichtje zodat iedere man voortaan weet hoe hij te werk moet gaan..

Probleemgevallen

Laten we eerst wat probleemgevallen doornemen. Zo heb je de man die recht voor z’n raap is. Net iets te recht voor z’n raap. Dat wil zeggen: hij stuurt je op Happn of Tinder een berichtje dat begint met: ‘’Wil je neuk*n?’ of: ‘Jou zou ik wel willen pakken’. Je vraagt je toch af wat er omgaat in mannen die dergelijke berichten versturen. Gaan ze er vanuit dat jij met een volmondige ‘ja’  antwoordt in de auto springt om eens goed te pakken te worden genomen? Of doen ze het gewoon voor de ‘grap’?

Grottenvrouwen

Misschien is het allemaal wel terug te brengen naar de tijd van de Neanderthalers, toen mannen vrouwen nog grotten in sleurden om hun nageslacht te verspreiden. De Neanderthalers hebben plaats gemaakt voor Tindermannen en digitaal zijn ze op zoek naar grottenvrouwen. Eigenlijk is er dus niet zoveel veranderd.

Fout

Naast de ‘recht voor z’n raap’-mannen heb je ook een ander type die vrouwen op een foute manier benadert. Eerst doen ze net alsof ze werkelijk geïnteresseerd zijn in je, en hup, plotseling gooien ze er een seksueel geladen sausje overheen. Voorbeeld: Je hebt een foto op je Tinderprofiel waarop je met collega’s, aan het tafelvoetballen bent. ‘Potje tafelvoetballen?’  is dan vaak de eerste vraag. Als je dan reageert met: ‘Prima. Grote kans dat je verliest’, is het volgende bericht inmiddels gegarandeerd: ‘Dat wil ik nog wel eens zien. Laten we afspreken dat wie verliest, iets uit moet trekken.’ Van een semi-onschuldige vraag over je favoriete bezigheid naar striptafelvoetbal. Zomaar, ineens. Wie weet was je ook wel in voor een onenighstand, maar zulke opmerkingen zijn regelrechte afknappers.

Hoe het dan wel moet? Dat verschilt natuurlijk per vrouw, toch kunnen we wel tot een ‘algemeen’ lijsjte komen met punten als sleutel voor succes. Misschien dat mannen hier nog wat van kunnen leren:

5 x goed

 

  1. Vermijd de woorden ‘benen’, ‘seks’ , ‘naakt’ en ‘uitkleden’.
  1. Vraag daarentegen iets over wat je op de achtergrond ziet van de foto’s. Een reisbestemming, dier of feestje, doe alsof je verder kijkt dan ons lichaam.
  1. Maak een spelletje van het gesprek. Niet iets wat leidt tot strippoker, maar denk aan een woordspelletje. Begin met een zin en vraag aan haar om hem langer te maken. Dan vul jij hem weer aan, enzovoort, enzovoort. Het leukste is als jullie in het verhaal toewerken naar een date, natuurlijk.
  1. Praat niet teveel over jezelf, maar probeer altijd een vraag terug te stellen.
  1. En wat betreft de seks: peil tijdens de eerste date of ze ervoor open staat. Er zijn vast voldoende vrouwen die genoegen nemen met een onenightstand, maar ook zij willen eerst nog wel een beetje het hof gemaakt worden. Niet door meteen over te gaan op sexting, maar door eerst een leuk praatje te hebben over koetjes en kalfjes.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam