seks is als lijm

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie. Er zullen seksrobots komen en misschien zelfs orgasme-implantaten, maar ook mogelijkheden voor intimiteit op afstand, volgens Justin Lehmiller, een sociaal psycholoog en onderzoeker aan het Kinsey Institute in de Wall Street Journal.

Sekstech

Bij sekstech gaat het om seksspeeltjes, draagbare apparaten, virtual reality en robots. Het heeft het vermogen om ons leven leuker te maken, ons te helpen onze seksualiteit te verkennen en intimiteit en verbinding met onze partners te stimuleren. De grote zorg is privacy. Want sekstech levert data op en data worden vroeger of later gekraakt. Hoewel er al producten nu op de markt zijn, zijn die erg duur, zegt dr. Lehmiller, die verwacht dat het in de komende 10-20 jaar op grotere schaal zal worden verspreid.

Intimiteit

Sommige speeltjes gaan over intimiteit, niet alleen over seks. Robots kunnen uw hand vasthouden of ander geruststellend gedrag vertonen. Er zijn al apparaten zoals de Kissenger, waarmee je een kus op afstand naar je partner kunt sturen. Je legt je lippen tegen een kunstmatige mond en kust deze en de eigenschap van die kus wordt overgedragen op het apparaat van je partner. Er is een kussen dat de hartslag van je partner erop doorgeeft. Dus als ze op een andere plek slapen, kun je nog steeds diep met ze verbonden zijn omdat je hun hartslag kunt horen en voelen.

Interessante toekomst

Er zijn al sextoys met afstandsbediening dat een handsfree seksuele ervaring biedt. En de toekomst wordt nog interessanter. Er zijn doktoren die elektroden in de buurt van het ruggenmerg implanteren om je met één druk op de knop een orgasme te bezorgen.  “We moeten rekening houden met de gevolgen op lange termijn. Een daarvan is dat als mensen virtuele seks beginnen te verkiezen boven echte seks, wat voor invloed heeft dat op de vruchtbaarheid en het voortbestaan ​​van onze soort? Een andere is hoe het de kwaliteit van onze relaties met andere mensen beïnvloedt – zal het ons uit elkaar duwen of onze empathie verminderen?”

Volgens de WSJ gaan we het allemaal zien. Want wat wordt uitgevonden komt op de markt en wat op de markt is zullen we kopen.

Bron: Welingelichtekringen

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.