seks is als lijm
13 March 2021

Hoe liefde en seks veranderen door technologie

Ook seks en intimiteit zullen diep worden beïnvloed door technologie. Er zullen seksrobots komen en misschien zelfs orgasme-implantaten, maar ook mogelijkheden voor intimiteit op afstand, volgens Justin Lehmiller, een sociaal psycholoog en onderzoeker aan het Kinsey Institute in de Wall Street Journal.

Sekstech

Bij sekstech gaat het om seksspeeltjes, draagbare apparaten, virtual reality en robots. Het heeft het vermogen om ons leven leuker te maken, ons te helpen onze seksualiteit te verkennen en intimiteit en verbinding met onze partners te stimuleren. De grote zorg is privacy. Want sekstech levert data op en data worden vroeger of later gekraakt. Hoewel er al producten nu op de markt zijn, zijn die erg duur, zegt dr. Lehmiller, die verwacht dat het in de komende 10-20 jaar op grotere schaal zal worden verspreid.

Intimiteit

Sommige speeltjes gaan over intimiteit, niet alleen over seks. Robots kunnen uw hand vasthouden of ander geruststellend gedrag vertonen. Er zijn al apparaten zoals de Kissenger, waarmee je een kus op afstand naar je partner kunt sturen. Je legt je lippen tegen een kunstmatige mond en kust deze en de eigenschap van die kus wordt overgedragen op het apparaat van je partner. Er is een kussen dat de hartslag van je partner erop doorgeeft. Dus als ze op een andere plek slapen, kun je nog steeds diep met ze verbonden zijn omdat je hun hartslag kunt horen en voelen.

Interessante toekomst

Er zijn al sextoys met afstandsbediening dat een handsfree seksuele ervaring biedt. En de toekomst wordt nog interessanter. Er zijn doktoren die elektroden in de buurt van het ruggenmerg implanteren om je met één druk op de knop een orgasme te bezorgen.  “We moeten rekening houden met de gevolgen op lange termijn. Een daarvan is dat als mensen virtuele seks beginnen te verkiezen boven echte seks, wat voor invloed heeft dat op de vruchtbaarheid en het voortbestaan ​​van onze soort? Een andere is hoe het de kwaliteit van onze relaties met andere mensen beïnvloedt – zal het ons uit elkaar duwen of onze empathie verminderen?”

Volgens de WSJ gaan we het allemaal zien. Want wat wordt uitgevonden komt op de markt en wat op de markt is zullen we kopen.

Bron: Welingelichtekringen

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Kans op diepzinniger gesprek na orgasme

Het hoogtepunt van een vrijpartij is vaak het orgasme. Dat is...

6 manieren om je seksleven te stimuleren

Jouw seksleven een boost geven? Zo doe je dat Wil je...

De meest gemaakte fouten tussen de lakens

We merken dat wij vrouwen eerder geneigd zijn de bedprestaties van...

Temple of Love, het eerste virtuele pleasure festival van Nederland

Op zaterdagavond 1 mei wordt het eerste virtuele pleasure festival van...

Kwart van de vrouwen geniet zelden van seks

Bijna een kwart (23%) van de vrouwen geniet zelden van seks...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie