bruiloft

Hoe lang zijn stellen samen voordat ze trouwen?

Ben je eindelijk tot over je oren verliefd op je nieuwe vlam en kijk je stiekem al uit naar een fantastische romantische bruiloft? Maak maar even pas op de plaats want de meeste mensen stappen niet als over de kop in het huwelijksbootje.

LIEFDE

Sommige stellen doen “het” al na een jaar terwijl andere stellen deze stap juist heel lang uitstellen (of helemaal niet trouwen). Als het over liefde gaat is uiteraard niks goed of fout, maar wat is nou gemiddeld? Een onderzoek van Bridebook.co.uk onder 4.000 pasgetrouwde stellen geeft een antwoord op deze vraag.

TROUWEN

Benieuwd? Uit het onderzoek bleek dat we gemiddeld 4 jaar en 11 maanden bij elkaar zijn voordat we deze knoop doorhakken. Net voor een jubileum dus. Verder bleek dat de gemiddelde leeftijd van bruiden 30,8 jaar is. Een groot verschil met jaren geleden. In 1971 was de gemiddelde leeftijd bijvoorbeeld nog 22,6 jaar.

DE WARE

Ook kwam naar voren dat stellen vaker eerst gaan samenwonen voordat ze zich verloven (89%) dan vroeger en dat we gemiddeld twee serieuze relaties hebben voordat we ‘de ware’ ontmoeten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!