succes eerste date

Hoe krijg je wél die tweede date

Door Hans Gierkink, singlecoach
Na veel vijven en zessen heb je eindelijk een date met die leuke vent of aantrekkelijke vrouw. Aan het eind van de avond heb je zelf het idee dat de date wel aardig liep, het was best gezellig. Je wilt de ander graag nog een keer zien. Bij het naar huis gaan spreek je af dat je snel weer contact met elkaar opneemt. Dat doet de ander ook, alleen … in het mailtje staat dat de ander vond dat de klik er toch niet helemaal was. Balen!

Hoe krijg je wel die tweede date

Wat is er mis met mij?
Misschien herken jij dit ook wel. Je hebt heel vaak een eerste date, maar die tweede date komt er maar niet van. En zeker niet als je hem of haar echt leuk vindt. Veel mensen komen niet verder dan die eerste date. Heel frustrerend is dat. Je denkt al snel “wat is er mis met mij?”

Doe de basisdingen goed
Om een tweede date te krijgen moet je natuurlijk wel de basisdingen goed doen. De eerste indruk die je op de ander maakt is daarbij van cruciaal belang. Veel singles beslissen al in de eerste 60 seconden of ze de ander leuk vinden. Zorg dus dat je er goed verzorgd uitziet. Geef een stevige hand, kijk de ander goed aan en laat je aller charmantste glimlach zien. Verder is het belangrijk echte, oprechte interesse in de ander te hebben. Zorg verder voor wat lol en humor, maar laat ook je kwetsbare kant en emoties zien. Dat is goed voor het ontwikkelen van de emotionele band.

Op een date “moet je presteren!”
Daan geeft aan deze basiszaken helemaal goed te doen. “We hadden best een aardig gesprek”, zegt hij wanhopig. Maar toch wilde ook zijn laatste “eerste date” geen vervolg. Na wat doorvragen blijkt er bij Daan nog iets meer aan de hand te zijn. Daan vindt dat je je beste beentje voor moet zetten op een date. Je moet de gunst van de ander winnen en daarom goed presteren. Het gevolg van deze overtuiging van Daan is, dat hij anders overkomt dan wanneer hij bijvoorbeeld met vrienden op stap gaat. Door zijn prestatiedrang blijkt hij geforceerd en wat afstandelijk over te komen. Daardoor lijkt Daan een heel stuk minder aantrekkelijker dan wie hij in werkelijkheid is.

Het enige doel is plezier hebben met elkaar
Het lukte Daan gelukkig hier doorheen te breken. Dit deed hij door een andere houding aan te nemen. Daan had zich voorgenomen dat hij op een date nog maar één ding wilde, namelijk heel veel plezier maken en verder helemaal niets. Hierdoor was Daan weer zichzelf en daardoor veel ontspannener. Zijn volgende date daardoor ook, waardoor ze samen een hele gezellige en plezierige avond hadden. Op die “eerste date” volgde ook gelijk een tweede, derde en vierde.

Jij MOET mij gelukkig maken
Astrid kwam ook nooit verder dan die eerste date, maar om een heel andere reden. Astrid wilde het liefst van alles wat ze kon bedenken een relatie. Ze was al vaak afgewezen en daardoor tamelijk desperate. “Bij de volgende moet het echt raak zijn!” vertelt ze me wanhopig. Mannen (en ook vrouwen natuurlijk) voelen dat direct aan. Ze ruiken de angst en wanhoop al van een kilometer afstand. Zaken als “te graag willen” en “jij mag mij niet afwijzen” straal je uit. Die uitstraling maakt je onaantrekkelijk voor de ander. Hiermee geef je de ander het gevoel het helemaal voor jou in te moeten vullen en dat jouw geluk helemaal afhangt van de ander.

Stel je verwachtingen bij en blijf bij jezelf
Astrid kreeg het advies veel meer bij zichzelf te blijven. Ook heeft ze flink aan haar zelfvertrouwen gewerkt. Een afwijzing is nooit leuk, maar de wereld vergaat niet. Ze heeft haar verwachtingen van een date bijgesteld. Als ze een leuke, gezellige avond heeft gehad is ze dik tevreden. Wat er daarna komt ziet ze wel. Daardoor komt ze nu veel beter over.

Hoe kunnen wij je helpen?

In onze coachingspraktijk komen veel singles die we een flink zetje in de rug kunnen geven op het vlak van daten. Vaak lukt het om in enkele coachingssessies, workshop of singlevakantie inzicht te krijgen inzicht te krijgen hoe jij veel meer succes kunt krijgen bij het daten.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam