knap en single

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

We schreven laatst al dat het bij flirten en versieren niet aankomt op de juiste openingszin maar op voldoende zelfvertrouwen. Maar hoe krijg je dat? Zeker wanneer je doorgaans last hebt van angsten en onzekerheden klinkt een leven waarin je blaakt van het zelfvertrouwen als een onbereikbaar iets.

Met deze tips 8 vergroot je jouw zelfvertrouwen

 

1. Uiterlijk helpt je innerlijk

Wanneer je er goed verzorgd en gekleed uitziet voel je je doorgaans meer zelfverzekerd. In je pas gekochte outfit staal je iets anders uit dan wanneer je in je oude kloffie rondloopt. Verzorg jezelf daarom goed. Geef niet meteen bakken geld uit aan een compleet nieuwe garderobe maar besteedt wanneer je weer gaat winkelen hetzelfde bedrag als anders en koop de helft minder. Kleding van een betere kwaliteit zit mooier en gaat langer mee. Door er goed verzorgd uit te zien vergroot je je zelfvertrouwen.

2. Leef gezonder

Behalve kleding is een goed verzorgd en gezond lichaam een belangrijk onderdeel om je zelfvertrouwen op te krikken. Ga eens wat gezonder eten en beweeg meer. Zorg ervoor dat jouw lichaam in vorm is en blijft. Als jij tevreden bent over je lichaam dan voel je je aantrekkelijker en straal je veel meer zelfvertrouwen uit

3. Lichaamshouding

Je lichaamshouding zegt veel over je zelfvertrouwen. Hangende schouders stralen onzekerheid uit. Recht je rug, houdt je hoofd omhoog en maak oogcontact. Een vriendelijke, positieve, open houding zorgt ervoor dat je een positieve levenshouding hebt. Je zult zien dat je zelfvertrouwen met de dag toeneemt.

4. Loop vastberaden

Aan de manier waarop iemand loopt kun je veel aflezen. Wist je dat mensen met veel zelfvertrouwen een hoger tempo hebben? Zij moeten ergens heen, mensen ontmoeten, op tijd op een afspraak komen. Zelfs wanneer je geen haast hebt straal je met een stevige pas meer zelfvertrouwen uit dan wanneer je op je dooie akkertje wandelt. Verwar een snelle pas niet met haast. Het gaat om vastberadenheid. Jij weet waar je heen wilt.

5. Deel complimenten uit

Dat jij onzeker en last hebt van weinig zelfvertrouwen wil niet zeggen dat je dit op anderen moet projecteren. Integendeel zelfs! Een goede manier om aan je zelfvertrouwen te werken is je bewust positief en complimenteus naar anderen opstellen. Kijk eens goed naar andere mensen om je heen. Geef eens een oprecht compliment en wees positief. Je zult zien dat mensen jou ook op een andere manier gaan bekijken, positieve reacties terugkrijgt. En dat is weer een oppepper voor je zelfvertrouwen!

6. Andere mindset

Wanneer je telkens tegen jezelf zegt dat je iets niet kunt dan verklein je je zelfvertrouwen. Je voelt je kwetsbaar en minder zelfverzekerd. Accepteer jezelf zoals je bent en probeer je iedere dag eens bewust te zijn van alles wat je wel hebt. Het klinkt gek maar als je iedere ochtend wanneer je uit bed stapt bewust een momentje neemt om je zegeningen te tellen (denk aan mooie vriendschappen, successen uit het verleden of vaardigheden waar je trots op bent) dan helpt dat je in het opbouwen van je zelfvertrouwen.

7. Laat van je horen

Ben jij doorgaans een achtergrondfiguur? Durft je tijdens een vergadering niets te zeggen omdat je bang bent dat het iets stoms is of dat anderen je zullen veroordelen? Het wordt tijd om die angst stukje bij beetje te laten varen. Mensen zijn veel toleranter dan jij denkt. Oefening: probeer voortaan minstens 1 keer in een vergadering iets van je te laten horen. Hiermee bouw je het langzaam op en daarmee groeit jouw zelfvertrouwen met de dag.

8. Zoek een coach

Jezelf beter leren kennen helpt je om je zelfvertrouwen te vergroten. Zoek een sparringpartner (dit kan een vriend of vriendin zijn die je echt vertrouwd) en spreek daar regelmatig mee af om te ‘oefenen’. Denk aan een presentatie voor je werk die je zonder hakkelen en stotteren wilt geven, laat hem of haar je tips geven (lichaamshouding, tempo etc). Maar ook als het gaat om de liefde kan je misschien wel wat hulp gebruiken. Stel jezelf kwetsbaar op bij iemand die het beste met jou voor heeft en werk samen aan je zelfvertrouwen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!