gratis date scoren

Hoe je met een man over seks kunt praten

Als je aan een groep mannen vraagt of ze zichzelf een goede minnaar vinden, dan zegt zeker de helft “ja”. Als je daarentegen aan een groep vrouwen vraagt hoeveel goede minnaars ze in hun leven gehad hebben, dan komen de meeste vrouwen niet verder dan 1 of 2. Het beeld van wat goede seks is, verschilt dus behoorlijk tussen man en vrouw.

Feedback

De meeste mannen krijgen niet of nauwelijks feedback en veranderen hun gedrag daarom ook niet. Maar als je als vrouw de man wel een beetje bij wilt sturen, hoe pak je dat dan aan?

Hieronder enkele tips die in de praktijk goed werken.

1. Goede seks start met communicatie

Communicatie over seks is heel belangrijk. Mannen en vrouwen zijn enorm verschillend. Daarom is praten over wat je je wel en niet fijn vindt en wat je verlangens zijn essentieel. Verwacht niet dat mannen dit als vanzelf aanvoelen. Al is praten over seks ook niet altijd even makkelijk.

2. Oh nee: een gesprek!

Mannen haten over het algemeen lange gesprekken. Mannen krijgen helemaal de kriebels als een vrouw zegt “Bram, we moeten eens praten, zullen we om acht uur eens rustig met een kop koffie op de bank gaan zitten?” Je gaat hem daarmee een onheilspellend voorgevoel geven in de trant van “Wat is er nu weer mis? Dit brengt weinig goeds”. Als een vrouw met een man over seks communiceert, probeert zij als het ware een relatie met hem op te bouwen alsof het een andere vrouw is. Mannen zijn dit soort gesprekken over het algemeen snel zat. En zelf als ze zeggen dat ze het niet snel zat zijn, is dat vaak alleen maar een sociaal wenselijk antwoord.

3. Hoe dan wel: we moeten toch praten?

Bij mannen werkt het het beste als dit soort gesprekken kort zijn, zonder voorbereiding en aankondiging. Doe het gewoon in de loop van de dag tussen de andere zaken door. Niet uitgebreid inleiden en gewoon vertellen wat je op je hart hebt. Dan heb je als vrouw de meeste kans op succes. Zijn mannelijke natuur of instinct gaat tegen de vrouwelijke communicatie-aanpak in.

4. Ik wil het anders in bed!

Hoe vraag je een man om dingen anders te doen in bed? Dit is vaak een lastig punt. Als het aankomt op seks hebben mannen een groot ego en zijn ze snel gekwetst. Als je zegt wat ze verkeerd doen en hoe het wel moet, zijn ze beledigd en haken ze af. Wat bij de meeste mannen goed werkt is om het als vrouw bij jezelf te houden. Geef hem een compliment over zijn seksuele prestaties, maar geef ook aan dat er bijvoorbeeld in jouw lijf iets veranderd is. Daarom vraag je hem om bepaalde zaken iets anders te doen dat voorheen. Je geeft aan dat je door die kleine verandering net zo kunt blijven genieten van de geweldige seks als voorheen.

5. Wees specifiek

Bij een man is het ook belangrijk om heel specifiek te zijn. Als je in het algemeen vraagt wat hij fijn of lekker vindt, krijg je meestal een vaag antwoord terug en weet je nog niks. Probeer iets en vraag dan specifiek hoe het nog beter kan. ”Vind je het lekkerder als ik het zus of zo doe?” Maak er ook geen uitgebreid gesprek van. In plaats van 10 vragen achter elkaar te stellen is het beter aan een man vijf keer 2 vragen te stellen met intervallen van een paar dagen ertussen. Anders loop je het risico hem te irriteren of af te schrikken.

6. Meer emotionele verbinding of connectie met een man in bed?

Hou er rekening mee dat dit niet gemakkelijk is voor een doorsnee man. Dit moeten ze echt leren. Wat in ieder geval heel goed werkt bij de meeste mannen is dat je het hem heel duidelijk laat merken als hij iets goed doet in bed. Als je als vrouw laat merken wat je fijn vindt, de dingen die hij goed doet stimuleert en door je als vrouw ook te durven laten gaan, kun je hem bijsturen. Bijvoorbeeld door op het juiste moment geluid te maken als hij iets doet wat je fijn vindt. Hij zal zich daardoor ook langzaam meer openen en het jou naar je zin maken.

Wil je als vrouw nog meer weten wat je kunt doen om betere seks te krijgen? Kom naar de workshop “Zelfvertrouwen tussen de lakens”  en je snapt veel beter waar de “knoppen” van de man zitten waar je aan kunt draaien om te krijgen wat jij echt wil!

Door Hans Gierkink & Meinou Lambeck, singlecoaches

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.