liefdesverdriet
2 October 2015

Hoe je liefdesverdriet verwerkt

De meesten hebben weleens te maken gehad met liefdesverdriet. En als je liefdesverdriet hebt of hebt gehad dan weet je hoeveel pijn dat doet. Behalve geen relaties meer aangaan is er geen manier om de pijn van liefdesverdriet te voorkomen. Geen relaties meer aangaan is natuurlijk niet echt een oplossing. Liefdesverdriet is gewoon onderdeel van het leven, het hoort erbij. Er zijn gelukkig wel manieren om liefdesverdriet te verwerken.

Stap 1 – Geef jezelf tijd

Geef jezelf tijd om je verdriet te verwerken. Laat zeker in de eerste dagen je tranen en verdriet de vrije loop. Gooi alle emoties eruit. Stort je niet gelijk op je werk of iets dergelijks om afleiding te vinden. Even een paar dagen vrij vragen is een beter idee. Neem een paar dagen de tijd om jezelf emotioneel weer een beetje op de rails te krijgen. Door te dealen met je emoties op het moment dat ze het heftigst zijn zal je hier op de langere termijn meer baat bij hebben.
Je zal na het verbreken van je relatie de eerste weken en maanden door veel emotionele ups en downs gaan. Langzaam maar zeker zal het liefdesverdriet steeds verder naar de achtergrond verdwijnen.

Stap 2 – Geef jezelf ruimte

Het is niet te doen om over het verbreken van je relatie heen te komen als je geen afstand neemt tot je ex. Niet alleen in de persoonlijke omgang maar ook via alle digitale kanalen moet je het contact verbreken. Ontvriend je ex op Facebook, geen WhatsApp contact meer, geen telefoontjes etc. En berg de foto’s en andere herinneringen aan je ex op in een doos en zet deze op een plek uit het zicht. Als je iedere keer herinnert wordt aan je ex dan maak je het alleen maar moeilijker dan nodig is.

Ook als je de wens hebt om je ex nog terug te krijgen is het beter om eerst wat afstand te nemen. Wacht met een toenadering tot dat jezelf emotioneel weer op de rit zit. Eén van de dingen die je in ieder geval nooit moet doen is je ex gaan stalken. Wil je meer weten over het terug kijken over je ex? Kijk dan eens op exterug.nl, deze website staat boordevol met informatie over liefdesverdriet en je ex terug krijgen.

Stap 3 – Praat met anderen

Praten helpt. Praat er veel over met anderen, met vrienden, vriendinnen, collega’s, je ouders, de buren…eigenlijk met iedereen met je wie goed kan praten zolang het maar niet je ex is. Over liefdesverdriet met je ex praten werkt niet, er is een goede kans dat jullie elkaar dingen gaan verwijten wat zal leiden tot meer verdriet.

Durf tegen de mensen in je omgeving te zeggen dat het niet goed met je gaat als ze vragen hoe het met je is. Hou jezelf en anderen niet voor de gek door te zeggen dat het goed met je gaat. Wees open over je liefdesverdriet, je zal merken dat anderen hiervoor openstaan en je willen steunen

Stap 4 – Onderneem dingen

Onderneem dingen, ga uit wat drinken met een vriend of vriendin, ga buiten de deur eten met vrienden. Doe de dingen die je leuk vindt om te doen. Vooral de dingen waar je niet aan toe kwam toen je een relatie had zijn goed om te doen. Hiermee bevestig je voor jezelf dat je het ook naar je zin kan hebben zonder je ex, waardoor het makkelijker is om verder te gaan met je eigen leven.

Soms weet je niet goed of je je ex mist of gewoon de vriendschap die jullie hadden. Je mist misschien de dingen die jullie graag samen deden en deelden. Door een nieuwe relatie aan te gaan kan je onderzoeken of je liefdesverdriet echt om je ex gaat of dat het verdriet voortkomt uit de leegte waar je nu ingevallen bent.

Dit artikel werd geschreven door Exterug.nl . Voor meer tips en adviezen die je wellicht kunnen helpen check je de website.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Hazes en Westenberg definitief uit elkaar

We hebben er weer twee singles bij in Nederland want André...

Singles met liefdesverdriet in lockdown

Wat als je juist nu – terwijl de horeca dicht is...

Vraag jezelf dit af wanneer je overweegt terug te gaan naar je ex

In de tijd vlak na de relatie over gaat, voel je...

Heel in 4 stappen je gebroken hart

Het beëindigen van een relatie is vaak pijnlijk en emotioneel. Het...

Einde relatie bezongen door Amy Winehouse

We hebben allemaal zo onze eigen manier om om te gaan...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie