warm krijgen in de winter

Hoe je het warmer kunt krijgen

Sinterklaas zou de sneeuw meebrengen, dat lijkt nog niet te lukken. Maar dat de winter voor de deur staat, dat moeten we toch onder ogen zien. Het is dan handig te weten wat je precies moet doen om je lichaamstemperatuur op te krikken. Vergeet die stomende chocolademelk of dat glaasje jenever, want ze zullen het er niet warmer op maken. Zie hier een aantal slimme anti-bibber strategieën.

1. Vergeet alcohol

Het drinken van alcoholische dranken verlaagt de kerntemperatuur van je lichaam en verhoogt zo het risico op onderkoeling. De enige reden waarom dat glaasje jenever je het gevoel kan geven dat je het warmer krijgt, is omdat alcohol je bloedvaten doet uitzetten en zo warm bloed van de kern van je lichaam naar je huid stuwt. Helaas is dit maar tijdelijk én saboteert het je kans om tegen de koude knokken.

2. Haal gember in huis

Gember doet al eeuwen dienst als keukenmiddeltje om verkoudheden te verzachten omdat het een boost geeft aan je lichaam en de bloedcirculatie stimuleert. Uit onderzoek blijkt dat het kruid in bijvoorbeeld peperkoek je lichaamstemperatuur kan verhogen. Geen fan van gember? Dan kan je altijd nog je tanden zetten in pikante pepers of bruine rijst, omdat ze je lichaam respectievelijk doen zweten en harder doen werken tijdens de vertering.

3. Wees sociaal

Een studie aan de universiteit van Toronto heeft uitgewezen dat eenzaamheid je lichaamstemperatuur verlaagt. Nodig dus gerust wat vrienden uit de volgende keer dat het bibberen geblazen is in je huis.

4. Verban koude dranken niet

Hoewel het misschien botst met je logica, helpt het drinken van warme dranken niet om je temperatuur op te krikken. Zenuwen in je tong signaleren namelijk aan je lichaam dat er iets warms op komst is en dat je moet afkoelen. Daartegenover staat dat ijskoude dranken consumeren je net opwarmt omdat het de bloedvaten doet vernauwen.

5. Koester wit in je kleerkast

De gedachte dat witte kleding iets voor de zomer is, terwijl donkere kleuren ideaal zijn voor de winter, moet misschien eens worden herzien. De reflecterende werking van wit zou namelijk ook gelden voor je lichaamstemperatuur, waardoor het je natuurlijke warmte als het ware gevangen houdt. Harde bewijzen zijn er voorlopig niet, maar het is in ieder geval een experimentje waard.

6. Zoek lichamelijk contact met een warmbloedig type

Men name vrouwen of wat oudere onder ons hebben het vaker koud dan de jongere en iets gevuldere types. Je kunt dus lekker warme sokken aantrekken en onder de dekens duiken of je elektrische deken aanzetten, maar je kunt ook proberen je voeten tegen je vriendje aan te schuiven. Nog geen vriendje in beeld? Misschien een reden om iets actiever op zoek te gaan.

Bron: Singlessite

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!