hoge hakken man behulpzaam

Hoe hoger de hak, hoe behulpzamer de man

Heb je als vrouw een beetje hulp nodig van een man? Dan kun je het beste je hoge hakken aantrekken. Dit blijkt uit onderzoek van een Franse Universiteit in Zuid-Bretagne.

Onderzoeker Nicolas Guégn bekeek met zijn collega’s hoe behulpzaam mannen waren bij vrouwen op hoge hakken en op platte schoenen. De resultaten van dit onderzoek publiceerde hij in Archives of Sexual Behavior.

Oordeel van man over vrouw

Uit eerder onderzoek in verschillende culturen bleek al dat lichamelijke kenmerken zoals de vorm van het lichaam, de stijl en kleur van kleding van invloed zijn op het gedrag en oordeel van een man ten opzichte van een vrouw. Hoewel over het algemeen hoge hakken als sexy worden gezien, was er slechts een eerder onderzoek gedaan naar het effect van hoge hakken op mannen.

Hoge hakken

Daarom keek Guégen door middel van verschillende experimenten naar het effect van verschillende soorten schoenen en de bereidheid van een man om een vrouw te helpen. In het experiment vroeg de vrouw aan mannen of ze een testje wilden invullen. Ook werd gekeken of de man de vrouw te hulp schoot wanneer ze haar handschoen liet vallen. Hoe hoger de hak, des te behulpzamer de man. Op het gedrag van andere vrouwen had de hoogte van de hak geen invloed. Uit het laatste experiment bleek ook dat mannen eerder een praatje maken met een vrouw in een bar wanneer ze hoge hakken draagt.

Effect

“Schoenen met hoge hakken hebben een sterk effect op mannen”, zo vat Guégen het onderzoek samen. Volgens de onderzoekers bevestigen de resultaten eens te meer dan mannen heel erg gericht zijn op lichamelijke kenmerken

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.