Hoe herken je de gevaren van een crimineel tijdens het daten?

Daten via internet en offline daten, is heel populair en voor allerlei singles een kans om de liefde van het leven te ontmoeten. Op platforms voor online dating zijn er net als in de echte wereld wel risico’s om rekening mee te houden. Er zijn namelijk internetcriminelen die op jacht zijn, maar niet om je hart te veroveren, maar je geld te roven. De onderwereld vermengt zich als het ware in de bovenwereld. Dat heet in bredere zin ondermijning en heeft invloed op de samenleving. Ondermijning komt overal voor en het is niet voor niets dat er speciale opleidingen voor zijn om het beroepsmatig te leren herkennen en aanpakken. Er zijn wat dat betreft experts die met de juiste opleiding criminele activiteiten opsporen. In de wereld van online en offline dating zijn criminele activiteiten voor de doorsnee burger niet altijd evengoed te herkennen. Toch zijn er een aantal signalen om rekening mee te houden en die ontdek je hier.

Oplichting: smoesjes met vraag geld over te maken

Het komt bij online dating nogal regelmatig voor dat er oplichters actief zijn die geld van je willen. Dat heb je helemaal niet door, omdat er eerst een band met je wordt opgebouwd. De kans is zelfs aanwezig dat je verliefd wordt. Dat is een moment voor de oplichter om toe te slaan en met smoesjes te komen om je geld afhandig te maken. Bijvoorbeeld dat iemand niet bij zijn bankrekening kan en dringend geld nodig heeft. Of om geld voor vliegtickets te sturen, zodat de persoon naar je toe kan vliegen.

Catfish: persoon doet zich voor als iemand anders

Er zijn callcenters in het buitenland ingericht waar medewerkers zich voordoen als iemand anders en met een vals profiel op platforms voor online dating komen. Dit alles met als doel om singles te verleiden en hen aan zich te binden om daarna financieel hun slag te slaan. De persoon is dan een catfish die daarbij foto’s van een ander gebruikt net als een andere naam. Herkenbare signalen zijn bijvoorbeeld niet willen videobellen, niet in het echt willen afspreken, vage profielfoto hebben en vreemde verhalen vertellen. Het belangrijkste signaal is de vraag om geld over te maken. Het is goed om je daar bewust van te zijn en nooit daaraan toe te geven.

Niet op een openbare plek willen afspreken

Een van de herkenbare signalen die een alarmbel moeten doen gaan rinkelen, is het niet willen afspreken op een openbare plek. Dat terwijl een openbare plek juist de meest veilige plek is om af te spreken voor een date. Een dergelijke omgeving waar allerlei andere mensen aanwezig zijn, geeft een beschermd gevoel. De overheid is bovendien verantwoordelijk voor de handhaving van de openbare orde en veiligheid. Daarom is het vertrouwd om in een openbaar park of op een plein af te spreken. De openbare orde en veiligheid vormen zelfs dusdanig belangrijke overheidstaken dat er een groot aanbod van opleidingen op het gebied van openbare orde en veiligheid beschikbaar zijn.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.