verliefdheid

Hoe goed is een huwelijk voor je?

Over het huwelijk wordt veel gezegd en geschreven. Uit het laatste onderzoek dat gedaan is over het huwelijk kwam naar voren dat getrouwd zijn goed is voor je hart. Dit staat haaks op een bericht over een onderzoek waaruit bleek dat getrouwde mensen vaker last hebben van overgewicht. Iets wat een van de oorzaken van hartproblemen is.

Hoe goed of slecht is het om getrouwd te zijn?

Goed:

1. Het huwelijk is goed voor je hart.

Dit blijkt uit Fins onderzoek waarbij gekeken is naar ruim 1500 ziekenhuisregisters van fatale of niet-fatale hartaanvallen. Het bleek dat alleenstaanden niet alleen vaker een hartaanval krijgen, bij singles loopt het ook vaker fataal af.

2. Band met schoonouders: heeft jouw partner een goede band met jouw ouders? Dat is fijn, want mannen die een goed kunnen opschieten hebben 20 procent minder kans op een scheiding.

3. Getrouwde mannen drinken minder, maar getrouwde vrouwen drinken weer meer.

4. Trouwen is goed voor het schoonhouden van je huis.

Slecht:

1. Samen het huishouden doen heeft een slechte invloed op je huwelijk. Je gaat je alleen maar ergeren blijkt uit Brits onderzoek.

2. Showbizzhuwelijk: trouwen en beroemd zijn, gaan niet met elkaar samen. Kijk maar naar Sylvie, Heleen, Trijntje…

3. Het huwelijk maakt je dik: hoe gelukkiger je in je huwelijk bent hoe meer kilo’s je aankomt, blijkt uit Amerikaans onderzoek.

4. Getrouwde vrouwen drinken meer, maar getrouwde mannen drinken weer minder.

5. Het huwelijk is geen garantie voor geluk.

Aan jou de conclusie of je in het huwelijksbootje stapt of niet….of single blijft.

Bron: Telegraaf

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.