hoe gezond is de single

Hoe gezond is het om als single door het leven te gaan?

Er doen nogal wat mythes de ronde als het gaat om gezondheid in combinatie met je relatiestatus. Zo zouden singles slanker zijn dan getrouwde mensen. Wat is er van waar en wat niet? We sloegen de wetenschap er eens even op na en vertellen je de stand van zaken.

Singles zijn slank

Trouwen zou dik maken en als single zou je slanker door het leven gaan. Dat schijnt te kloppen. Vooral na een jaar of vier relatie zijn heel wat mensen wat kilootjes aangekomen. Singles zijn doorgaans meer bezig met hun gewicht en uiterlijk. Ze willen er namelijk goed uit zien als ze iemand leren kennen.

Singles sporten meer

Wie er goed uit wil zien zal wat vaker aan sport doen, dus ja dat single meer uurtjes aan lichaamsbeweging doen is waar. Ze hebben meestal ook wat meer tijd voor een extra work-out dan mensen met een partner en stel kinderen. Verrassend genoeg laten singles zich qua eten en drinken minder vaak gaan dan mensen met een relatie. Ze leggen wat meer zelfbeheersing aan de dag en leven dus behoorlijk gezond.

Singles zijn socialer

Sommige studies laten zien dat single betere vrienden zijn. Ze maken meer tijd voor iemand die in de problemen zit en ze zijn beter in het onderhouden van lange vriendschappelijke relaties. Daarnaast gaan singles graag uit en hun sociale gedrag zorgt ervoor dat ze makkelijker te benaderen zijn.

Singles zijn stressbestendig

Zonder partner sta je overal alleen voor. Of het nu om geldzaken, vakanties of je huishoudelijke taken gaat, jij bent degene die de touwtjes in handen heeft en uiteindelijk beslist. Dit zorgt kennelijk voor heel wat minder stres dan wanneer je al deze zaken met een partner moet overleggen.

Het stempeltje single

Helaas worden singles door hun omgeving nog wel eens bestempeld als ongelukkig en eenzaam. Ook al is hier niets van waar, het feit dat anderen zo naar je kijken of over jou denken kunnen ervoor zorgen dat het stempeltje ‘single’ een negatieve bijklank voor je krijgt. Dit heeft volgens onderzoek dan weer invloed op je gezondheid.

Hartszaken

Het blijkt wel zo te zijn dat het hart de zwakke plek is van de singles. Verschillende onderzoeken tonen aan dat singles meer risico’s lopen wanneer ze geopereerd moeten worden of hartproblemen ervaring. Zo zouden mensen meteen partner na een operatie voorzichtiger gaan leven en risicogedrag vermijden. De single doet dit een stuk minder vaak.

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

daten december coach
By Moniek ·
24 november 2021

Werkloze single krijgt kansen op de datingmarkt

Maar liefst 81 procent van de singles geeft een leuke date de kans om te laten zien dat hij of zij geschikt relatiemateriaal is. Ook al zit diegene op dat moment zonder werk. Dit blijkt uit onderzoek van online magazine Singlessite.nl dat 755 single mannen en vrouwen vroeg naar de aantrekkingskracht van de werkloze single.
sinterklaasavond alleenstaande ouder
By Tijmen ·
8 november 2021

Tips voor een heerlijk avondje Sinterklaas

Sint zat te denken wat hij dit jaar moest schenken... Wij helpen je op weg met de leukste cadeautips en, niet onbelangrijk, het perfecte Sinterklaasgedicht!
By Tijmen ·
29 oktober 2021

Single zijn is je kracht

hutspot
By Margret ·
28 oktober 2021

Singlesrecept: originele Leidse hutspot voor Leidse singles

Met het oog op Leidens Ontzet op 3 oktober een zeer bijpassend recept, min of meer afgestemd op singles. Origineel recept was berekend op groot gezin van 4 eeuwen terug.
snacken na stappen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Snack attack? Dit zegt het over jouw karakter

Wist je dat jouw eetpatronen iets zeggen over jouw persoonlijkheid en karakter? Nou, wij ook niet maar misschien dat je na het lezen van deze voorbeelden jezelf er ook helemaal in herkent!
By Moniek ·
26 oktober 2021

Geweldige vintage woonschatten vind je hier

Dol op tweedehands, vintage en design speuren op rommelmarkten? wist je dat je ook in de winter prima op zoek kan naar nieuwe woonschatten voor een prikkie?