hoe gezond is de single

Hoe gezond is het om als single door het leven te gaan?

Er doen nogal wat mythes de ronde als het gaat om gezondheid in combinatie met je relatiestatus. Zo zouden singles slanker zijn dan getrouwde mensen. Wat is er van waar en wat niet? We sloegen de wetenschap er eens even op na en vertellen je de stand van zaken.

Singles zijn slank

Trouwen zou dik maken en als single zou je slanker door het leven gaan. Dat schijnt te kloppen. Vooral na een jaar of vier relatie zijn heel wat mensen wat kilootjes aangekomen. Singles zijn doorgaans meer bezig met hun gewicht en uiterlijk. Ze willen er namelijk goed uit zien als ze iemand leren kennen.

Singles sporten meer

Wie er goed uit wil zien zal wat vaker aan sport doen, dus ja dat single meer uurtjes aan lichaamsbeweging doen is waar. Ze hebben meestal ook wat meer tijd voor een extra work-out dan mensen met een partner en stel kinderen. Verrassend genoeg laten singles zich qua eten en drinken minder vaak gaan dan mensen met een relatie. Ze leggen wat meer zelfbeheersing aan de dag en leven dus behoorlijk gezond.

Singles zijn socialer

Sommige studies laten zien dat single betere vrienden zijn. Ze maken meer tijd voor iemand die in de problemen zit en ze zijn beter in het onderhouden van lange vriendschappelijke relaties. Daarnaast gaan singles graag uit en hun sociale gedrag zorgt ervoor dat ze makkelijker te benaderen zijn.

Singles zijn stressbestendig

Zonder partner sta je overal alleen voor. Of het nu om geldzaken, vakanties of je huishoudelijke taken gaat, jij bent degene die de touwtjes in handen heeft en uiteindelijk beslist. Dit zorgt kennelijk voor heel wat minder stres dan wanneer je al deze zaken met een partner moet overleggen.

Het stempeltje single

Helaas worden singles door hun omgeving nog wel eens bestempeld als ongelukkig en eenzaam. Ook al is hier niets van waar, het feit dat anderen zo naar je kijken of over jou denken kunnen ervoor zorgen dat het stempeltje ‘single’ een negatieve bijklank voor je krijgt. Dit heeft volgens onderzoek dan weer invloed op je gezondheid.

Hartszaken

Het blijkt wel zo te zijn dat het hart de zwakke plek is van de singles. Verschillende onderzoeken tonen aan dat singles meer risico’s lopen wanneer ze geopereerd moeten worden of hartproblemen ervaring. Zo zouden mensen meteen partner na een operatie voorzichtiger gaan leven en risicogedrag vermijden. De single doet dit een stuk minder vaak.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.
huis inrichten single
By Moniek ·
18 december 2021

6x tips voor het inrichten van jouw huis, speciaal voor singles!

Kijk jij op tegen het inrichten van je huis als single? Of vind je dit juist een super leuk project? Maak het decoreren leuker, makkelijker en gezelliger!
some like it hot
By Francien ·
17 december 2021

Some like it hot

Testosteron verhogen door het eten van pittige chilisaus? Je eet waarschijnlijk al heter omdat je meer pit hebt van jezelf.