hoe gezond is de single

Hoe gezond is het om als single door het leven te gaan?

Er doen nogal wat mythes de ronde als het gaat om gezondheid in combinatie met je relatiestatus. Zo zouden singles slanker zijn dan getrouwde mensen. Wat is er van waar en wat niet? We sloegen de wetenschap er eens even op na en vertellen je de stand van zaken.

Singles zijn slank

Trouwen zou dik maken en als single zou je slanker door het leven gaan. Dat schijnt te kloppen. Vooral na een jaar of vier relatie zijn heel wat mensen wat kilootjes aangekomen. Singles zijn doorgaans meer bezig met hun gewicht en uiterlijk. Ze willen er namelijk goed uit zien als ze iemand leren kennen.

Singles sporten meer

Wie er goed uit wil zien zal wat vaker aan sport doen, dus ja dat single meer uurtjes aan lichaamsbeweging doen is waar. Ze hebben meestal ook wat meer tijd voor een extra work-out dan mensen met een partner en stel kinderen. Verrassend genoeg laten singles zich qua eten en drinken minder vaak gaan dan mensen met een relatie. Ze leggen wat meer zelfbeheersing aan de dag en leven dus behoorlijk gezond.

Singles zijn socialer

Sommige studies laten zien dat single betere vrienden zijn. Ze maken meer tijd voor iemand die in de problemen zit en ze zijn beter in het onderhouden van lange vriendschappelijke relaties. Daarnaast gaan singles graag uit en hun sociale gedrag zorgt ervoor dat ze makkelijker te benaderen zijn.

Singles zijn stressbestendig

Zonder partner sta je overal alleen voor. Of het nu om geldzaken, vakanties of je huishoudelijke taken gaat, jij bent degene die de touwtjes in handen heeft en uiteindelijk beslist. Dit zorgt kennelijk voor heel wat minder stres dan wanneer je al deze zaken met een partner moet overleggen.

Het stempeltje single

Helaas worden singles door hun omgeving nog wel eens bestempeld als ongelukkig en eenzaam. Ook al is hier niets van waar, het feit dat anderen zo naar je kijken of over jou denken kunnen ervoor zorgen dat het stempeltje ‘single’ een negatieve bijklank voor je krijgt. Dit heeft volgens onderzoek dan weer invloed op je gezondheid.

Hartszaken

Het blijkt wel zo te zijn dat het hart de zwakke plek is van de singles. Verschillende onderzoeken tonen aan dat singles meer risico’s lopen wanneer ze geopereerd moeten worden of hartproblemen ervaring. Zo zouden mensen meteen partner na een operatie voorzichtiger gaan leven en risicogedrag vermijden. De single doet dit een stuk minder vaak.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
16 september 2022

Op zoek naar een nieuwe RC?

verzekering
By Tijmen ·
30 augustus 2022

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een zorgverzekering?

geldzaken
By Tijmen ·
29 augustus 2022

Welke juridische hulp kan je krijgen bij een echtscheiding?

van date naar soa
By Moniek ·
25 augustus 2022

Beschermd: Van date tot SOA

Na een geweldige date met Mr. of Mrs. Right beland je in zijn of haar bed. Leuk! Toch? Of ging het allemaal net iets te snel en is je bedmaatje de ‘day after’ toch iets minder aantrekkelijk dan de avond ervoor? Geloof me: je bent echt niet de enige die dit overkomt.
verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!