Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
gelukkig zijn
24 maart 2018

Hoe gelukkig zijn de singles van nu?

Datingsite Lexa heeft onlangs een onderzoekje uitgevoerd naar  het geluksgevoel van Nederlandse singles in De Happy Single Barometer. Hieruit blijkt dat Nederlandse single mannen en vrouwen hun leven, met gemiddeld een 7,2, een ruime voldoende geven.

Happy single?

De meest Happy Single? Die woont in de stad, is jonger dan 30 jaar, heeft meer dan 1 date per maand en is tussen de 6-12 maanden single. Opmerkelijk is dat 1 op de 3 kersverse single mannen hun leven een onvoldoende geeft, bij de vrouwen is dit maar 1 op de 10.

Waardering

Cijfers wijzen uit dat mannelijke singles die korter dan 2 maanden alleen zijn meer last hebben van een after break-up dip dan vrouwelijke singles. Waar een derde van de mannelijke singles zijn leven waardeert met een 5 of lager is dit onder vrouwen slechts 1 op de 10. Deze mannen kunnen dus wel wat extra geluk gebruiken op de Dag van het Geluk.

Voordelen single zijn

Single zijn heeft wel zo zijn voordelen. De Happy Single Barometer wijst uit dat 69% van de meest gelukkige singles, die hun single leven een 7 of hoger geven, vindt dat ze meer tijd overhouden voor hobby’s. Meer dan een kwart van de mannelijke happy singles ziet een ander belangrijk voordeel van het single zijn, namelijk de mogelijkheid om er meerdere bedpartners op na te houden. Ruim een kwart van de single ladies ziet niet het aantal bedpartners, maar het kunnen flirten met wie je wilt juist als een voordeel. Zij vinden ook meer dan mannen dat ze zelfstandiger zijn zonder relatie (64% tegenover 60% van de mannen).

Of toch gelukkiger samen?

Maar bestaat de meest ‘Happy Single’ eigenlijk wel of hebben ook deze Nederlandse singles toch stiekem liever een partner? 4 op de 10 happy singles vindt het vervelend om binnen een gezelschap de enigste single te zijn. En waar 20% denkt dat het geen verschil maakt, is maar liefst 65% van mening dat ze gelukkiger zijn met een relatie. Dus ondanks de genoemde voordelen, lijkt het merendeel van de singles toch echt happier met een partner in crime. Wie weet zorgt Day of Happiness voor een beetje extra geluk en schiet cupido raak!

Bronnen: Lexa / Women Online

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Een zus verhoogt je geluksgevoel

Heb jij een zus, of zelfs meerdere zussen? Mazzel! Het blijkt...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

Als je op zoek bent naar een trouwe partner wil je kijken naar deze 3 sterrenbeelden

In een relatie is het erg belangrijk dat je je partner...

Single met de kerst: vijf redenen om blij te zijn

Hoewel kerst erg draait om het samenzijn van geliefden en mensen...

Wist je dat kerstfilms goed zijn voor je gezondheid?

Ben jij ook helemaal idolaat van kerst en vind je het...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie

SmartSingles.nl