gelukkig zijn

Hoe gelukkig zijn de singles van nu?

Datingsite Lexa heeft onlangs een onderzoekje uitgevoerd naar  het geluksgevoel van Nederlandse singles in De Happy Single Barometer. Hieruit blijkt dat Nederlandse single mannen en vrouwen hun leven, met gemiddeld een 7,2, een ruime voldoende geven.

Happy single?

De meest Happy Single? Die woont in de stad, is jonger dan 30 jaar, heeft meer dan 1 date per maand en is tussen de 6-12 maanden single. Opmerkelijk is dat 1 op de 3 kersverse single mannen hun leven een onvoldoende geeft, bij de vrouwen is dit maar 1 op de 10.

Waardering

Cijfers wijzen uit dat mannelijke singles die korter dan 2 maanden alleen zijn meer last hebben van een after break-up dip dan vrouwelijke singles. Waar een derde van de mannelijke singles zijn leven waardeert met een 5 of lager is dit onder vrouwen slechts 1 op de 10. Deze mannen kunnen dus wel wat extra geluk gebruiken op de Dag van het Geluk.

Voordelen single zijn

Single zijn heeft wel zo zijn voordelen. De Happy Single Barometer wijst uit dat 69% van de meest gelukkige singles, die hun single leven een 7 of hoger geven, vindt dat ze meer tijd overhouden voor hobby’s. Meer dan een kwart van de mannelijke happy singles ziet een ander belangrijk voordeel van het single zijn, namelijk de mogelijkheid om er meerdere bedpartners op na te houden. Ruim een kwart van de single ladies ziet niet het aantal bedpartners, maar het kunnen flirten met wie je wilt juist als een voordeel. Zij vinden ook meer dan mannen dat ze zelfstandiger zijn zonder relatie (64% tegenover 60% van de mannen).

Of toch gelukkiger samen?

Maar bestaat de meest ‘Happy Single’ eigenlijk wel of hebben ook deze Nederlandse singles toch stiekem liever een partner? 4 op de 10 happy singles vindt het vervelend om binnen een gezelschap de enigste single te zijn. En waar 20% denkt dat het geen verschil maakt, is maar liefst 65% van mening dat ze gelukkiger zijn met een relatie. Dus ondanks de genoemde voordelen, lijkt het merendeel van de singles toch echt happier met een partner in crime. Wie weet zorgt Day of Happiness voor een beetje extra geluk en schiet cupido raak!

Bronnen: Lexa / Women Online

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen

670-300-doe eens gek
By Francien ·
26 januari 2022

4 originele date-ideeën: doe eens gek!

Wanneer je een date moet regelen en je kent de ander niet zo goed, dan is het best lastig om iets te verzinnen waar je elkaar leert kennen. Een sportieve activiteit is net wat anders. Het zal een date worden om niet snel te vergeten.
By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam