zonvakantie vrijgezellen

Hoe ga je als single deze zomer ontspannen op vakantie?

Nu de grenzen weer open gaan en we ineens weer (uiteraard met de nodige maatregelen) op reis kunnen ligt de wereld weer praktisch aan onze voeten. Maar wat gaan we doen deze zomer en waar voelen we ons comfortabel bij? Een vakantie is voor de meeste mensen toch vooral om te ontspannen en niet om gestrestst van te raken… dus misschien ligt daar wel de eerste prioriteit.

Waar kun je veilig naar toe op vakantie?

Dat zullen heel wat mensen zich nu afvragen. Op deze vraag krijg je antwoord op de website van onze overheid. Je vindt er alle informatie over de actuele situatie in de verschillende vakantielanden.

Eigen intuïtie

Zoals gezegd, vakantie gaat voor velen voornamelijk om ontspanning vinden na een drukke tijd thuis en qua werk. Het is dus van belang dat je bij jezelf te rade gaat of jij wel ontspannen wordt bij het idee om met een paar honderd man in een vliegtuig te stappen naar bijvoorbeeld Griekenland. Ook al ‘kan en mag’ het allemaal weer, jij moet je er tenslotte wel comfortabel en ontspannen bij voelen!

Verzekering-technisch op vakantie

Wat ook veel mensen bezighoudt nu we op de valreep toch op zomervakantie naar het buiteland mogen is hoe zit het met de verzekering als ik daar ziek word? Of kan ik dan nog wel terug naar Nederland? Hier is geen eenvoudig en eenduidig antwoord op te geven, je zult je eigen verzekeraar (reisverzekering) of je ziektekostenverzekeraar moeten contacteren om uit te pluizen hoe het precies bij jou zit.  Bedenk dus vooraf waar je heen wilt, informeer eerst even bij je verzekeraar naar de dekking en boek dan pas je vakantie.

Op eigen gelegenheid of met andere singles

Nu de grenzen weer open zijn is het reizen op eigen gelegenheid (auto) ook ineens weer extra aantrekkelijk geworden. Alleen voor singles is dit misschien niet zo’n aanlokkelijk idee, in je uppie met de auto naar Frankrijk, Duitsland of Italië.  Hoewel je ook prima kan roadtrippen in je eentje door Europa kiezen singles vaker voor een groepsvakantie. Ook hier zijn er voorzichtig aan weer mogelijkheden die je kunt boeken. Kijk maar eens bij Kras, Crusj of VillaVibes!

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker
By danny@db-online-marketing.nl ·
25 oktober 2022

Hoe maak je singlesreizen nog iets leuker?

culinair amerika
By Moniek ·
19 juni 2022

Culinaire vakanties steeds populairder

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming.
zonnen bruine tint behouden
By Francien ·
17 juni 2022

Zo lang duurt de perfecte vakantie

Is een lang weekend weg voldoende om weer energie te krijgen? Misschien voor jou wel, maar voor de meeste mensen kennelijk niet.
duurzaam groen groepsreizen singles
By Francien ·
27 mei 2022

Duurzamer reizen doe je met deze 10 tips

Met onderstaande 10 tips reis je duurzamer en dragen we samen een steentje bij.
wellness portugal
By Moniek ·
25 mei 2022

De ideale wellness vakantie vind je in Portugal

Ben jij ook toe aan pure ontspanning in een prachtige omgeving? Bel snel je beste vriendin en boek samen een overheerlijk tripje naar wellness land Portugal!
By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!