zonvakantie vrijgezellen
8 juli 2020

Hoe ga je als single deze zomer ontspannen op vakantie?

Nu de grenzen weer open gaan en we ineens weer (uiteraard met de nodige maatregelen) op reis kunnen ligt de wereld weer praktisch aan onze voeten. Maar wat gaan we doen deze zomer en waar voelen we ons comfortabel bij? Een vakantie is voor de meeste mensen toch vooral om te ontspannen en niet om gestrestst van te raken… dus misschien ligt daar wel de eerste prioriteit.

Waar kun je veilig naar toe op vakantie?

Dat zullen heel wat mensen zich nu afvragen. Op deze vraag krijg je antwoord op de website van onze overheid. Je vindt er alle informatie over de actuele situatie in de verschillende vakantielanden.

Eigen intuïtie

Zoals gezegd, vakantie gaat voor velen voornamelijk om ontspanning vinden na een drukke tijd thuis en qua werk. Het is dus van belang dat je bij jezelf te rade gaat of jij wel ontspannen wordt bij het idee om met een paar honderd man in een vliegtuig te stappen naar bijvoorbeeld Griekenland. Ook al ‘kan en mag’ het allemaal weer, jij moet je er tenslotte wel comfortabel en ontspannen bij voelen!

Verzekering-technisch op vakantie

Wat ook veel mensen bezighoudt nu we op de valreep toch op zomervakantie naar het buiteland mogen is hoe zit het met de verzekering als ik daar ziek word? Of kan ik dan nog wel terug naar Nederland? Hier is geen eenvoudig en eenduidig antwoord op te geven, je zult je eigen verzekeraar (reisverzekering) of je ziektekostenverzekeraar moeten contacteren om uit te pluizen hoe het precies bij jou zit.  Bedenk dus vooraf waar je heen wilt, informeer eerst even bij je verzekeraar naar de dekking en boek dan pas je vakantie.

Op eigen gelegenheid of met andere singles

Nu de grenzen weer open zijn is het reizen op eigen gelegenheid (auto) ook ineens weer extra aantrekkelijk geworden. Alleen voor singles is dit misschien niet zo’n aanlokkelijk idee, in je uppie met de auto naar Frankrijk, Duitsland of Italië.  Hoewel je ook prima kan roadtrippen in je eentje door Europa kiezen singles vaker voor een groepsvakantie. Ook hier zijn er voorzichtig aan weer mogelijkheden die je kunt boeken. Kijk maar eens bij Kras, Crusj of VillaVibes!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Single maar niet alleen

gerelateerde artikelen

Sunweb stuurt vakantiegangers naar de concurrent

Reisorganisatie Sunweb roept op om vooral een vakantie te boeken bij...

Hoogtijdagen voor datingapps in coronatijd

Ondernemers op de liefdesmarkt zien het aantal gebruikers sinds de coronapandemie...

5 online datingtips tijdens Corona

Datingtips zijn er al genoeg, maar hoe kan je leuk en...

Jarig tijdens Covid-19? Zo kun je het toch leuk maken!

In plaats van je verjaardag met een grote groep thuis te...

Datingsites en apps doen het nog steeds goed in coronatijd

Singlereizen kunnen niet doorgaan en ook door ontmoetingsavonden gaat een streep....

singlessite gidsen

Wintersport gids

Singles zijn dol op wintersport!...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Avontuur en cultuur reizen gids

Singlereizen zijn een avontuur!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie

Shoestring - Groepsreizen