verliefd

Hoe eerlijk zijn singles bij het maken van hun datingprofiel

Wie heeft er nog nooit een leugen vertelt aan zijn Crush tijdens het flirten, online of op een date? Liegen is natuurlijk een erg sterke term; er zijn immers verschillende niveaus van “de waarheid veranderen” of informatie weglaten. Volgens een onderzoek, uitgevoerd door de toonaangevende dating app happn, blijkt dat twee derde van de happn-gebruikers nog nooit heeft gejokt om een Crush te verleiden. Aan de andere kant geeft één derde van de vrijgezellen toe weleens de waarheid te verdraaien.

Wanneer singles zich aangetrokken voelen tot iemand, geven ze zichzelf alle kansen om een connectie te creëren met de ander. Zelfs als dat betekent dat er soms een leugen vertelt moet worden. Meer dan één derde van de singles geeft namelijk toe weleens de waarheid te veranderen om hun Crush te plezieren. De belangrijkste reden om dit te doen is de angst om veroordeeld te worden, geeft 35% van de happn-gebruikers aan.

happn heeft zich tevens verdiept in onderwerpen waar singles het liefst mysterieus over blijven:

  1. Dagelijkse gewoontes (25%): vertel je Crush niet dat je favoriete sport het bingewatchen van Netflix is.
  2. Leeftijd (12%): nadert een nieuw decennium en geeft in plaats daarvan de voorkeur aan ontkenning om een paar jaar te verliezen. Laten we voorzichtig zijn met misrekeningen!
  3. Smaken (12%): zeggen dat dit liedje, toegevoegd aan je happn profiel, gewoon een grapje was van een vriend.

“Het kan verleidelijk en menselijk zijn om, als je iemand voor je probeert te winnen, de beste versie van jezelf te laten zien. Bij happn moedigen we onze gebruikers altijd aan om zichzelf te durven blijven en daar trots op te zijn. Het klinkt misschien cliché, maar om de basis te leggen voor een gezonde relatie, moet je jezelf zijn en je niet voordoen als een ander. Als je de “juiste antwoorden” geeft in een gesprek met je Crush, zal de andere persoon je niet echt kunnen ontdekken en leren kennen. Het is om wederzijdse teleurstellingen en misverstanden voor te zijn. Wees jezelf, met je kwaliteiten en gebreken die kleur geven aan je persoonlijkheid en je uniek maken”, aldus Marine Ravinet, Head of Trends & Brands van happn.

De ultieme smoezen 

We hebben allemaal weleens dat leugentje gebruikt om de gevoelens van de ander niet te kwetsen of om onnodige controverse te voorkomen. happn heeft de top 3 van meest gehoorde leugens op de dating app genoteerd:

  1. “Ik lees niet vaak de berichten op de app, want ik zit er bijna niet op.”
  2. “Ik ben opzoek naar een serieuze relatie.”
  3. “Dit is de eerste keer dat ik op een dating app zit.”

Leugentje om bestwil

Maar als jokken de vijand van de liefde is, hoeven alleenstaande zich geen zorgen te maken: 65% van hen zegt nooit te liegen om te verleiden. Daarnaast vinden singles (58%) het belangrijk om open kaart te spelen wanneer zij hun Crush niet meer zien zitten. Toch is er ook nog een kleine groep (26%) die liever gewoon verdwijnt en niks meer van zich laat horen.

 

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
17 januari 2022

Speeddaten in Rotterdam

perfect
By Francien ·
31 december 2021

Je hoeft niet perfect te zijn om te daten

Kom je niet tot daten omdat je alles perfect wil in je leven. Jezelf, je huis, je werk, je date, je partner. Een beetje imperfectie verlicht de druk.
online shoppen singles day
By Linda ·
25 december 2021

Online daten met behulp van VPN

vrouwen seks met elkaar
By Francien ·
22 december 2021

Mannenhart op hol door stem van vruchtbare vrouw

Vruchtbare periode bij een vrouw doet haar stem veranderen in een aantrekkelijker stemgeluid. Handig om je date in deze periode te plannen.
onder de kerstboom
By Francien ·
8 december 2021

Grootste reden om te daten in december

In december alleen zijn dat wil niemand, zo lijkt. Ben je nog niet bekomen van je liefdesverdriet, ga dan toch gewoon daten. Meer breken dan je reeds gebroken hart kan niet.
woede gezondheid
By Francien ·
29 november 2021

10 vreselijke date afknappers

Ben je nog op zoek naar die ene ware en druk aan het daten? Let dan even op! Want uit onderzoek van Singlessite.nl blijkt dat je op z’n minst fris en fruitig voor de dag moet komen. Naar zweet ruiken is de vreselijkste afknapper tijdens een eerste date.