verliefd

Hoe eerlijk zijn singles bij het maken van hun datingprofiel

Wie heeft er nog nooit een leugen vertelt aan zijn Crush tijdens het flirten, online of op een date? Liegen is natuurlijk een erg sterke term; er zijn immers verschillende niveaus van “de waarheid veranderen” of informatie weglaten. Volgens een onderzoek, uitgevoerd door de toonaangevende dating app happn, blijkt dat twee derde van de happn-gebruikers nog nooit heeft gejokt om een Crush te verleiden. Aan de andere kant geeft één derde van de vrijgezellen toe weleens de waarheid te verdraaien.

Wanneer singles zich aangetrokken voelen tot iemand, geven ze zichzelf alle kansen om een connectie te creëren met de ander. Zelfs als dat betekent dat er soms een leugen vertelt moet worden. Meer dan één derde van de singles geeft namelijk toe weleens de waarheid te veranderen om hun Crush te plezieren. De belangrijkste reden om dit te doen is de angst om veroordeeld te worden, geeft 35% van de happn-gebruikers aan.

happn heeft zich tevens verdiept in onderwerpen waar singles het liefst mysterieus over blijven:

  1. Dagelijkse gewoontes (25%): vertel je Crush niet dat je favoriete sport het bingewatchen van Netflix is.
  2. Leeftijd (12%): nadert een nieuw decennium en geeft in plaats daarvan de voorkeur aan ontkenning om een paar jaar te verliezen. Laten we voorzichtig zijn met misrekeningen!
  3. Smaken (12%): zeggen dat dit liedje, toegevoegd aan je happn profiel, gewoon een grapje was van een vriend.

“Het kan verleidelijk en menselijk zijn om, als je iemand voor je probeert te winnen, de beste versie van jezelf te laten zien. Bij happn moedigen we onze gebruikers altijd aan om zichzelf te durven blijven en daar trots op te zijn. Het klinkt misschien cliché, maar om de basis te leggen voor een gezonde relatie, moet je jezelf zijn en je niet voordoen als een ander. Als je de “juiste antwoorden” geeft in een gesprek met je Crush, zal de andere persoon je niet echt kunnen ontdekken en leren kennen. Het is om wederzijdse teleurstellingen en misverstanden voor te zijn. Wees jezelf, met je kwaliteiten en gebreken die kleur geven aan je persoonlijkheid en je uniek maken”, aldus Marine Ravinet, Head of Trends & Brands van happn.

De ultieme smoezen 

We hebben allemaal weleens dat leugentje gebruikt om de gevoelens van de ander niet te kwetsen of om onnodige controverse te voorkomen. happn heeft de top 3 van meest gehoorde leugens op de dating app genoteerd:

  1. “Ik lees niet vaak de berichten op de app, want ik zit er bijna niet op.”
  2. “Ik ben opzoek naar een serieuze relatie.”
  3. “Dit is de eerste keer dat ik op een dating app zit.”

Leugentje om bestwil

Maar als jokken de vijand van de liefde is, hoeven alleenstaande zich geen zorgen te maken: 65% van hen zegt nooit te liegen om te verleiden. Daarnaast vinden singles (58%) het belangrijk om open kaart te spelen wanneer zij hun Crush niet meer zien zitten. Toch is er ook nog een kleine groep (26%) die liever gewoon verdwijnt en niks meer van zich laat horen.

 

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

Vijf tips voor de perfecte date
By danny@db-online-marketing.nl ·
2 oktober 2023

Indruk maken op je date: Tips voor een succesvolle eerste indruk

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date
By Redactie ·
29 mei 2023

Zo kies je de juiste parfum voor een eerste date

gratis uitjes date
By Moniek ·
24 juni 2022

Date suggesties voor zwoele zomerse dagen

Wat te doen als de warmte omslaat in een hittegolf? Daarom hier wat uitjes die je, ook in de bloedhitte, kunt ondernemen met je date.
kale man slim succesvol
By Francien ·
13 mei 2022

Stijlvol gekleed naar je eerste date

Benieuwd naar wat aantrekt naar een date? Hoe je de beste indruk krijgt en waar moet letten? Lees verder voor een aantal tips om stijlvol naar je date te gaan.
By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

By Tijmen ·
14 februari 2022

De slimste, grappigste, boeiendste vragen om het meeste uit speeddaten te halen