verliefd
12 april 2021

Hoe eerlijk zijn singles bij het maken van hun datingprofiel

Wie heeft er nog nooit een leugen vertelt aan zijn Crush tijdens het flirten, online of op een date? Liegen is natuurlijk een erg sterke term; er zijn immers verschillende niveaus van “de waarheid veranderen” of informatie weglaten. Volgens een onderzoek, uitgevoerd door de toonaangevende dating app happn, blijkt dat twee derde van de happn-gebruikers nog nooit heeft gejokt om een Crush te verleiden. Aan de andere kant geeft één derde van de vrijgezellen toe weleens de waarheid te verdraaien.

Wanneer singles zich aangetrokken voelen tot iemand, geven ze zichzelf alle kansen om een connectie te creëren met de ander. Zelfs als dat betekent dat er soms een leugen vertelt moet worden. Meer dan één derde van de singles geeft namelijk toe weleens de waarheid te veranderen om hun Crush te plezieren. De belangrijkste reden om dit te doen is de angst om veroordeeld te worden, geeft 35% van de happn-gebruikers aan.

happn heeft zich tevens verdiept in onderwerpen waar singles het liefst mysterieus over blijven:

  1. Dagelijkse gewoontes (25%): vertel je Crush niet dat je favoriete sport het bingewatchen van Netflix is.
  2. Leeftijd (12%): nadert een nieuw decennium en geeft in plaats daarvan de voorkeur aan ontkenning om een paar jaar te verliezen. Laten we voorzichtig zijn met misrekeningen!
  3. Smaken (12%): zeggen dat dit liedje, toegevoegd aan je happn profiel, gewoon een grapje was van een vriend.

“Het kan verleidelijk en menselijk zijn om, als je iemand voor je probeert te winnen, de beste versie van jezelf te laten zien. Bij happn moedigen we onze gebruikers altijd aan om zichzelf te durven blijven en daar trots op te zijn. Het klinkt misschien cliché, maar om de basis te leggen voor een gezonde relatie, moet je jezelf zijn en je niet voordoen als een ander. Als je de “juiste antwoorden” geeft in een gesprek met je Crush, zal de andere persoon je niet echt kunnen ontdekken en leren kennen. Het is om wederzijdse teleurstellingen en misverstanden voor te zijn. Wees jezelf, met je kwaliteiten en gebreken die kleur geven aan je persoonlijkheid en je uniek maken”, aldus Marine Ravinet, Head of Trends & Brands van happn.

De ultieme smoezen 

We hebben allemaal weleens dat leugentje gebruikt om de gevoelens van de ander niet te kwetsen of om onnodige controverse te voorkomen. happn heeft de top 3 van meest gehoorde leugens op de dating app genoteerd:

  1. “Ik lees niet vaak de berichten op de app, want ik zit er bijna niet op.”
  2. “Ik ben opzoek naar een serieuze relatie.”
  3. “Dit is de eerste keer dat ik op een dating app zit.”

Leugentje om bestwil

Maar als jokken de vijand van de liefde is, hoeven alleenstaande zich geen zorgen te maken: 65% van hen zegt nooit te liegen om te verleiden. Daarnaast vinden singles (58%) het belangrijk om open kaart te spelen wanneer zij hun Crush niet meer zien zitten. Toch is er ook nog een kleine groep (26%) die liever gewoon verdwijnt en niks meer van zich laat horen.

 

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Tinder gaat singles waarschuwen of date crimineel verleden heeft

Ben je altijd een beetje huiverig als het gaat om een...

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

Daten in lockdowntijd: ontdek Drankjedoen.nl

Zit je  als single met je handen in haar nu je...

3 vragen die bepalen of iemand bij je past

Wat je hobby’s zijn, op welke partij je stemt of wat...

Vidate: eerste video datingapp van Nederlandse bodem

Waar het bij de gemiddelde datingapp 38 uur duurt voordat er...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

advertentie