relatiebureau voor singles
16 May 2015

Hoe een partner je wezenlijk kan veranderen

Wanneer je een relatie aangaat dan probeer je natuurlijk zoveel mogelijk jezelf te blijven, maar dat valt nog niet altijd mee. Ongemerkt nemen jullie eigenschappen van elkaar over. We kunnen elkaar zelfs wezenlijk veranderen. En niet alleen in positieve zin..

Volgens wetenschappelijk onderzoek kan een partner ons op vier verschillende manieren veranderen:

1. Meer positieve eigenschappen
Ja hoor, het clich√© “hij/zij maakt haalt het beste in me naar boven”, blijkt nog niet zo heel ver van de waarheid te zijn. Door samen te leven, ga je na verloop van tijd positieve gewoontes en eigenschappen van je partner oppikken en overnemen. Zo gebeurt het vaak dat mensen, wanneer ze samen leven met iemand die bijzonder optimistisch is, meer beginnen sporten of zelf gelukkiger worden, met name door de dingen die ze samen beleven.

2. Meer negatieve eigenschappen
Helaas kunnen we net zo snel ook de mindere kantjes overnemen. Vooral gewoontes zoals roken, uitstelgedrag, luidheid of een negatief wereldbeeld zijn besmettelijk.

3. Minder positieve aspecten
Wanneer je bepaalde hobby’s, gekoesterde gewoontes of waardevolle vriendschappen verwaarloost omwille van je relatie, verlies je eigenlijk een stuk van jezelf. Daardoor zullen enkele van de positieve aspecten die met je persoonlijkheid verbonden zijn, verminderen.

4. Minder negatieve aspecten
Gelukkig bestaat er ook een omgekeerde beweging. In sommige gevallen helpt een partner je om slechte gewoontes of gedachten, zoals roken of een laag zelfbeeld, aan te pakken en te overkomen.

Relatie is van grote invloed op jezelf

Je relatie heeft dus een grote invloed op hoe je jezelf ziet en hoe je in het leven staat. Maar de aard van die veranderingen heeft ook een belangrijke invloed op je relatie zelf.

Zo leiden relaties waar veel positieve eigenschappen aangeworven worden en negatieve aspecten verminderd worden, voor beide partners tot een groter gevoel van tevredenheid en toewijding, alsook een passionelere en meer empathische vorm van liefde.

Relaties waar er veel negatieve eigenschappen worden aangeworven en positieve aspecten afnemen, zijn veel problematischer van aard. Beide partners hebben meer te lijden onder de relatie en vallen sneller ten prooi aan twijfel en ontrouw.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze vier kenmerken verbinden mensen op relationeel vlak

Het zoeken en vinden van liefde hangt af van het vermogen...

Vidate: eerste video datingapp van Nederlandse bodem

Waar het bij de gemiddelde datingapp 38 uur duurt voordat er...

Dit is waarom er meer relaties sneuvelen dan vroeger

Steeds meer relaties overleven het niet. Vroeger was dat anders. Hoe...

Online daten ongemakkelijk? Deze dating app belooft gespreksstof

Daten via apps is populair, ook in tijden van corona. Maar...

Liefdes-voornemens voor singles in het nieuwe jaar

Ben jij als single het nieuwe jaar ingegaan en wil je...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie