Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
New York slipjes gluren
5 juli 2018

Hitsig in de zomer: dit is waarom

De zomer is in volle gang en dan wil je bloed wel eens sneller naar je onderste regionen stromen. Daar kan je zelf niet veel aan doen, want heel wat mensen zijn hitsiger tijdens de zomermaanden. Dat komt onder andere door onze hormonen en een psychologisch trucje van onze hersenen.

De zon schijnt, je zit op het strand. Voor je passeren vrouwen en mannen, allemaal schaars gekleed en in opperbeste stemming. Niet verwonderlijk dat je gedachten dan al eens de zondige richting opgaan. Het is een algemene trend tijdens de zomer: mensen zijn vaker geil. En dat heeft een biologische, psychologische en praktische verklaring.

Het gelukshormoon

Allereerst de biologie. Ons lichaam draait deels op hormonen en omdat we tijdens de zomer meer zonnestralen ontvangen, gaat de concentratie van het hormoon serotonine naar omhoog. Die stof zorgt ervoor dat je je blij voelt en wordt ook voorgeschreven aan mensen met een depressie. Mensen die gelukkiger zijn stellen zich sneller open voor sociale contacten, durven meer en nemen meer deel aan activiteiten. Je kan al raden tot wat dat kan leiden… 😉

Een rollercoaster van emoties

Ook onze hersenen doen een duit in het hitsige zakje. In 2003 voerden onderzoekers een studie uit waarbij ze proefpersonen foto’s van mensen lieten bekijken, meldt Esquire. Sommige van hen kwamen net uit een rollercoaster. Zij vonden de mensen op de potretfoto’s duidelijk knapper dan de mensen die nog in de rij stonden. Het is een voorbeeld van de ‘excitation transfer theory’. Die stelt dat als je zelfs extatisch bent en adrenaline voelt, je gevoelens daarna ook versterkt worden. En zijn we niet toevallig veel actiever tijdens de zomer?

De kleren en nachten zijn kort

Dan is er tenslotte nog de praktische kant van de zaak. Tijdens de zomer worden lange broeken en rokken ingeruild voor shorts en jurkjes. Er is dus meer visuele stimulatie. Bovendien valt er ook een hoop stress van ons af. Studenten zijn klaar met de examens en mensen die werken kijken al uit naar hun vakantie. En een hoofd dat tijd vrij heeft, dwaalt snel af.

 

Bron: Metro

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

Condoom.nl

gerelateerde artikelen

Naakt op vakantie wordt steeds populairder

Naakt reizen ofwel de ‘nakation’ werd eerder dit jaar al benoemd...

Thuiswerken: helft in trainingsbroek, kwart in pyjama

Uitgaan zit er voorlopig nog niet in en maar liefst vier...

5 tips om goed voorbereid op date te gaan

Op date gaan is altijd weer spannend. Of het nu je...

Wie de juiste schoen past..

Je bent er helemaal klaar voor, je gaat uit vanavond! Maar...

Helft Nederlanders niet happy met online winkelen

De helft van de Nederlanders klaagt namelijk na een online winkelervaring....

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Single reizen gids

Zin in een topvakantie met leuke...

Zonvakantie gids

Dol op de zon, vitamine D en op...

advertentie

Direct Wonen Huren