New York slipjes gluren

Hitsig in de zomer: dit is waarom

De zomer is in volle gang en dan wil je bloed wel eens sneller naar je onderste regionen stromen. Daar kan je zelf niet veel aan doen, want heel wat mensen zijn hitsiger tijdens de zomermaanden. Dat komt onder andere door onze hormonen en een psychologisch trucje van onze hersenen.

De zon schijnt, je zit op het strand. Voor je passeren vrouwen en mannen, allemaal schaars gekleed en in opperbeste stemming. Niet verwonderlijk dat je gedachten dan al eens de zondige richting opgaan. Het is een algemene trend tijdens de zomer: mensen zijn vaker geil. En dat heeft een biologische, psychologische en praktische verklaring.

Het gelukshormoon

Allereerst de biologie. Ons lichaam draait deels op hormonen en omdat we tijdens de zomer meer zonnestralen ontvangen, gaat de concentratie van het hormoon serotonine naar omhoog. Die stof zorgt ervoor dat je je blij voelt en wordt ook voorgeschreven aan mensen met een depressie. Mensen die gelukkiger zijn stellen zich sneller open voor sociale contacten, durven meer en nemen meer deel aan activiteiten. Je kan al raden tot wat dat kan leiden… 😉

Een rollercoaster van emoties

Ook onze hersenen doen een duit in het hitsige zakje. In 2003 voerden onderzoekers een studie uit waarbij ze proefpersonen foto’s van mensen lieten bekijken, meldt Esquire. Sommige van hen kwamen net uit een rollercoaster. Zij vonden de mensen op de potretfoto’s duidelijk knapper dan de mensen die nog in de rij stonden. Het is een voorbeeld van de ‘excitation transfer theory’. Die stelt dat als je zelfs extatisch bent en adrenaline voelt, je gevoelens daarna ook versterkt worden. En zijn we niet toevallig veel actiever tijdens de zomer?

De kleren en nachten zijn kort

Dan is er tenslotte nog de praktische kant van de zaak. Tijdens de zomer worden lange broeken en rokken ingeruild voor shorts en jurkjes. Er is dus meer visuele stimulatie. Bovendien valt er ook een hoop stress van ons af. Studenten zijn klaar met de examens en mensen die werken kijken al uit naar hun vakantie. En een hoofd dat tijd vrij heeft, dwaalt snel af.

 

Bron: Metro

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

verslaap je leven niet
By Moniek ·
23 juni 2022

Tips voor ochtendmensen die moeilijk hun bed uit komen

Dankzij deze tips kom je ’s ochtends sneller uit bed en ben je productiever. 
18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
keuze internet singles
By Tijmen ·
13 mei 2022

Wil jij ook het beste internet?

By Linda ·
18 april 2022

5 tips voor het hosten van een Silent Disco!

Dus je gaat een silent disco organiseren? Nu vraag je je of wat je moet doen om het tot een geslaagd feest te maken. Met de 5 tips maak je er een prachtig ‘silent’ feestje van.
geld lenen singles
By Linda ·
21 maart 2022

Op deze manieren bespaar je maandelijks als single

afvallen in de overgang
By Moniek ·
10 februari 2022

Die overtollige vakantiekilo’s verlies je zo!

Baal jij ook als een stekker dat je in zomervakantie toch weer een paar kilo bent aangekomen en willen ze er maar niet af? Heel herkenbaar voor velen, hoogste tijd voor een paar gezonde tips om af te vallen dan zonder ingewikkelde toestanden.