Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
succesvol daten
10 januari 2013

Hij vraagt me mee uit. Help, wat nu?

Is het vinden van een nieuwe liefde ook één van jouw goede voornemens van 2013 en word je plotseling mee uitgevraagd door die leuke vent? Net als vroeger is er ook tegenwoordig een bepaalde etiquette als de man de vrouw mee uitvraagt.

Traditie

De etiquette is met de jaren met name in de positie van de vrouw naar de man toe veranderd. Vooral bij de traditionele etiquette waren de sociale verschillen tussen de man en de vrouw groot. De man trad beschermend op naar de vrouw toe en de vrouw had doorgaans geen inkomen en was veel meer afhankelijk van de man.

Tegenwoordig werken veel vrouwen en hebben doorgaans een eigen inkomen en zijn daardoor niet afhankelijk van het inkomen van een man. Ook zijn vrouwen veel zelfstandiger en trekken ze er ook alleen op uit.

Wat als hij jou mee uitvraagt?

Als een man je mee uit vraagt met de bedoeling je te trakteren, kun je je heerlijk laten verwennen. Je kunt als vrouw altijd aanbieden een deel ervan te betalen. Als de man je het hof wil maken en je wilt verwennen zal hij je aanbod om te betalen afslaan. Maar dit hoeft nog niet te betekenen dat je daarvoor in ruil intiemer met elkaar hoeft te worden. Die beslissing neem je als vrouw nog altijd zelf.

Als je al weet dat je alleen een keer gezellig met een man wilt uitgaan, zonder verdere verwachtingen, kun je aanbieden de helft te betalen. Om misverstanden te voorkomen dat je naar een te dure gelegenheid gaat en de kosten boven je budget uitstijgen overleg je van tevoren naar welke gelegenheid je samen gaat. Degene die het initiatief heeft genomen zal de reserveringen maken.

Hoffelijkheid

Bij elke afspraak is het nog steeds heel prettig dat je elkaar hoffelijk en beleefd en met alle egards behandelt. Als de man zich hoffelijk gedraagt, waardeer dat dan als vrouw en ontvang het met respect. Ga als man er niet automatisch vanuit dat de vrouw niet hoffelijk behandeld wilt worden. Dit heeft niets met haar zelfstandigheid en onafhankelijkheid te maken.

Als een man de tas van een vrouw wil dragen of een deur van een auto voor een vrouw wil openhouden kan het op anderen soms seksistisch overkomen. Echter er zijn nog steeds heel veel vrouwen die het heerlijk vinden als de man de vrouw hoffelijk bejegent. Dan heeft het hoffelijk handelen niets met seksisme te maken. Het is eerder elkaar bejegenen vanuit een romantische kijk op het leven. Etiquette is nog steeds de smeerolie van de maatschappij en het maakt de omgang met elkaar alleen maar prettiger. Beleefdheid is een zaak voor alle twee.

Zakelijke etiquette

In de zakelijke etiquette is het zo dat de man en de vrouw gelijk zijn. Dit houdt in dat de vrouw ook opstaat om handen te schudden. De man hoeft niet te wachten totdat de vrouw het initiatief neemt om de hand te schudden. De vrouw betaalt haar eigen rekening voor het eten en kan ook voor een man betalen bij een zakelijke afspraak. De man hoeft niet op te staan als de vrouw van tafel gaat om naar de wc te gaan. Ook wordt bij een zakelijke afspraak een stoel niet voor een vrouw aangeschoven. Wel is het nog steeds zo dat de man als eerste een trap opgaat, ook al heeft de vrouw een broek aan. En bij heel steile trappen zal de man als eerste de trap afgaan om een vrouw te behoeden voor een eventuele val.

Enkele etiquette richtlijnen tijdens een date:

  • Als man een deur voor een vrouw openhouden en haar voor laten gaan
  • Als man de jas helpen aan/uit trekken en ophalen in de garderobe
  • Als man de vrouw assisteren bij het plaatsnemen en de stoel van de vrouw aanschuiven
  • De bestelling kan zowel door man als vrouw ieder voor zich aan de ober doorgegeven worden
  • Voor een vrouw een glas wijn en water inschenken
  • Spreek van tevoren af wie de BOB is
  • De rekening kan door beiden betaald worden
  • Als man de vrouw thuis brengen of ergens afzetten.

Neem altijd voldoende (hand)geld mee om de eer aan jezelf te houden om een rekening te betalen en om zelf je vervoer naar huis te regelen.

Bron: Telegraaf

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

gerelateerde artikelen

De happy versus de unhappy single

Geloof jij in de happy single of ben je juist van...

De zitzak is het ideale meubilair voor singles en alleenstaanden

Als single heb je in de meeste gevallen minder te besteden...

5 wetenschappelijke redenen waarom het goed is voor je gezondheid om single te zijn

Heb jij nog altijd het beeld dat singles toch een tikkeltje...

Tips voor singles met Valentijn

Valentijnsdag is een best behoorlijk overschatte dag. Alsof iedereen ineens dolgelukkig...

Geen zin in het huwelijksbootje

Het is je vast al opgevallen wanneer je Facebook opent, trouwen is...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...