man cave en she shed

Hij een man cave, zij een she shed

We kennen allemaal de man cave, hét ultieme mannenplekje in huis waar hij zich lekker kan terug trekken met een paar biertjes en voetbal op de buis. Maar heb je al gehoord van de vrouwelijke variant? Die is er nu, de she shed!

Eigen plekje

Als je een paar jaar als single door het leven bent gegaan en op het punt staat je opnieuw te binden dan is een plekje voor jezelf in jullie gezamenlijke huis geen overbodige luxe. De behoefte aan privacy en de mogelijkheid om jezelf terug te trekken in een ruimte helemaal voor jou alleen is haast een primaire levensbehoefte!

Man cave & she shed

En as mannen het recht hebben op die man cave, dan hebben vrouwen dat natuurlijk ook! Het vrouwelijke antwoord op zo’n mannelijke afzonderingsplaats is de ‘she shed’, een idyllisch ladies only plek waar jij je zonder (mannelijk) gezelschap lekker kan terug trekken en helemaal tot rust kan komen.

Vrouwelijke variant

Waar we bij een man cave vooral denken aan een kamertje met een PlayStation, tv en een koelkast gevuld met bier, is de vrouwelijke variant juist het tegenovergestelde. Veel groen, natuur, bloemetjes en vrolijke kleurtjes (ken je Laura Ashley nog…). De ‘she sheds’ zijn in Amerika al een bestaand concept. Daar pikken vrouwen een gedeelte van hun tuin in om daar hun eigen plekje te creëren.

Regels van de she shed

Ook nood aan zo’n plekje wanneer je opnieuw op het punt staat te gaan samenwonen? Doen! De regels voor een she shed zijn heel simpel: niets moet, alles mag, als jij je er maar helemaal prettig bij voelt!

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.