man cave en she shed
25 May 2015

Hij een man cave, zij een she shed

We kennen allemaal de man cave, hét ultieme mannenplekje in huis waar hij zich lekker kan terug trekken met een paar biertjes en voetbal op de buis. Maar heb je al gehoord van de vrouwelijke variant? Die is er nu, de she shed!

Eigen plekje

Als je een paar jaar als single door het leven bent gegaan en op het punt staat je opnieuw te binden dan is een plekje voor jezelf in jullie gezamenlijke huis geen overbodige luxe. De behoefte aan privacy en de mogelijkheid om jezelf terug te trekken in een ruimte helemaal voor jou alleen is haast een primaire levensbehoefte!

Man cave & she shed

En as mannen het recht hebben op die man cave, dan hebben vrouwen dat natuurlijk ook! Het vrouwelijke antwoord op zo’n mannelijke afzonderingsplaats is de ‘she shed’, een idyllisch ladies only plek waar jij je zonder (mannelijk) gezelschap lekker kan terug trekken en helemaal tot rust kan komen.

Vrouwelijke variant

Waar we bij een man cave vooral denken aan een kamertje met een PlayStation, tv en een koelkast gevuld met bier, is de vrouwelijke variant juist het tegenovergestelde. Veel groen, natuur, bloemetjes en vrolijke kleurtjes (ken je Laura Ashley nog…). De ‘she sheds’ zijn in Amerika al een bestaand concept. Daar pikken vrouwen een gedeelte van hun tuin in om daar hun eigen plekje te creëren.

Regels van de she shed

Ook nood aan zo’n plekje wanneer je opnieuw op het punt staat te gaan samenwonen? Doen! De regels voor een she shed zijn heel simpel: niets moet, alles mag, als jij je er maar helemaal prettig bij voelt!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Duurzaam tuinieren: dan is dit handboek op je lijf geschreven!

Door het aanleggen van je eigen natuurtuin, groot of klein, maak...

Relatie in een coronadip? Met deze tips kom je er weer uit!

Je zit met zijn tweeën binnen. De hele dag. Voor sommigen...

Ruim kwart van de Nederlanders ziet samenwonen als ultieme bevestiging van relatie

Wanneer weet je nu of het ‘aan’ is? Of hij of...

5 tips voor een nieuw samengesteld gezin

Wat begint met een leuke date kan met een beetje geluk...

Leeftijdsverschil van vijf jaar of meer verhoogt kans op echtscheiding

Stellen waarvan de partners ongeveer even oud zijn gaan het minst...

singlessite gidsen

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

advertentie