vertrouwen Liefde
22 July 2017

Hierdoor verdwijnt de aantrekkingskracht in jullie relatie

Heel veel mensen hebben het idee dat wanneer ze de ware ontmoeten het allemaal vanzelf gaat. Ze denken dat wanneer ze na een date of tig de ‘ware’ ontmoeten de liefde min of meer vanzelf gaat. Ze denken een partner te vinden die op Brad lijkt terwijl een blik in de spiegel ze zou moeten vertellen dat ze zelf nou niet bepaald een Angelina zijn.

Surrealistische verwachtingspatroon

Ze denken dat als je echt van iemand houdt, je nooit meer behoefte zult hebben aan anderen. Ze denken dat ze zich nooit meer aangetrokken zullen voelen tot anderen. Het zijn die wijsneuzerige mensen die zeggen: “als ik verliefd ben, wil ik alleen maar bij die persoon zijn en niemand anders. Die behoefte heb ik gewoon niet.” Deze surrealistische tegen hun eigen menselijkheid in druisende eisen stellen ze niet alleen aan zichzelf. Ze verwachten het ook van hun toekomstige partner. Dan gaan ze een relatie aan.

Liefdesbubbel

In het begin is het precies zoals ze zich hadden voorgesteld. Hun diepgewortelde idee dat het allemaal vanzelf en makkelijk gaat, zien ze bevestigd. De eerste paar maanden al. De eerste weken zijn beeldschoon. Je kunt niet van elkaar afblijven. De weken daarna wordt het iets minder. De maanden daarna nog iets minder. Totdat het uiteindelijk na grofweg anderhalf jaar op een punt komt dat de aantrekkingskracht er wel een beetje af is. Plotseling betrap je jezelf erop dat je fantaseert over hoe het zou zijn met een ander. Gekke dingen beginnen te verschijnen in de browsegeschiedenis van de huiscomputer.

Weg vuurwerk

En als jullie dan samen in bed liggen, is de seks weliswaar goed, maar het vuurwerk van weleer is niets meer dan een herinnering. Nu heb je twee opties. De serieel monogamen storten zich in een nieuwe relatie, de vreemdgangers moeten plotseling veel overwerken en anderen maken zichzelf wijs dat het normaal is en dat dit nou eenmaal zo hoort in een relatie. Er is ook een groep die probeert om te gaan samenwonen, kinderen te krijgen, te trouwen en andere dingen te doen die de illusie wekken dat de relatie vooruit gaat. Dat is stom. Het is te vermijden ook.

Wake up

Het is simpelweg te vermijden door afscheid te nemen van het idee dat relaties, liefde en aantrekkingskracht vanzelf gaan. Wanneer je jezelf niet gedraagt als een struisvogel door te denken dat relatieproblemen, overspel en matige seks iets is waar alleen anderen last van hebben. Het is tijd om je geliefde superioriteitsgevoel gedag te zeggen en je eigen relatie van het voetstuk af te gooien.

Jouw relatie is net als alle andere. Hij is niet beter en als je niet actief je best doet om de aantrekkingskracht te voeden, dan is het onvermijdelijk dat je in een sleur terechtkomt. Er zijn weinig wetmatigheden in de liefde, maar als er al één is, dan is dat het. Accepteer het maar gewoon. Relaties hebben constant onderhoud nodig.

Voorbeelden van onderhoud zijn:

  • Experimenten in de slaapkamer. Niets ander setje + hetzelfde standje, wel meer Mr Grey + seksspeeltjes.
  • Nieuwe ervaringen opdoen samen. Kookcursussen, hotelkamers, reizen. Sleur uit je leven = sleur uit relatie.
  • Date-avonden waar jullie actief je best doen om aantrekkelijk voor elkaar te zijn.
  • Ga gewoon naar die sportschool. Het is goed voor lijf en libido.
  • Als je dat doet en als jullie je leven leiden met het idee dat je partner er ieder moment vandoor kan gaan met een ander, dan zullen jullie niet op je lauweren rusten. Iedere dag zullen jullie opnieuw proberen elkaar te verleiden.

De perfecte relatie bestaat niet

De relatie waarbij beide partners hun best doen, is het hoogst haalbare.  En zet die tv in godsnaam een keertje uit. Tegen elkaar aanhangen terwijl jullie emotioneel gestimuleerd worden door een vierkant kastje, is geen tijd samen doorbrengen. Uit met dat ding.

Tim Veninga is datingcoach en eigenaar van de site Mannengeheim. Wekelijks speelt hij op Glamour met de heilige huisjes. Welke huis-tuin-en-keuken adviezen geven wij vrouwen elkaar over relaties, maar zijn in werkelijkheid contraproductief?

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Weinig tot geen sex grootste reden tot vreemdgaan

Eén keer in de twee tot drie maanden, of zelfs helemaal...

Verliefde man weer baard in de keel

Als er een baby (of puppy) in de buurt is, krijgt...

Is het lust of toch liefde?

Je hebt jezelf vast ook wel eens afgevraagd, wat voel ik...

Waarom vallen (sommige) vrouwen voor getrouwde mannen?

‘De beste mannen zijn al weg’ hoor je vaak, maar is...

3 sterrenbeelden die zich het meest tot jou aangetrokken voelen

Wie interesse heeft in astrologie weet natuurlijk allang dat bepaalde sterrenbeelden...

singlessite gidsen

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie