jaloezie ex facebook
11 June 2016

Hieraan herken je de té jaloerse partner

Je weet het zeker; hij is het! Je status op Facebook is al aangepast van ‘single’ naar een gelukzalige ‘relatie’ en ook je ouders hebben hem al ontmoet. Maar dan begin je zoetjes aan te merken dat hij toch wel erg nadrukkelijk met jou en jouw leventje bezig is. Ze zeggen weleens dat jaloezie een teken van liefde is, maar dit is zeker niet altijd het geval.

Tikkeltje of vreselijk jaloers

Een tikkeltje jaloers is nog schattig en lief, maar dit kan al snel omslaan in bezitterigheid, claimen en obsessieve jaloezie. Herken de signalen voordat het te laat is!

 1. Hij verwacht van jou een andere kledingkeuze
  Natuurlijk kan jouw nieuwe lief zijn mening geven over je kledingkeuze. Maar het moet niet zo zijn dat jij je niet te sexy of te mooi mag kleden, omdat andere mensen dan naar je kijken. Dat is een ultieme no-go. Hij kan er een mening over hebben, maar mag het zeker niet bepalen.
 2. Je mag niet meer met sommige mensen omgaan
  Als je nieuwe schatje constant blijft zeuren dat je niet meer met je mannelijke collega mag overleggen of een presentatie mag voorbereiden dan komt dat omdat hij misschien bang is dat je vreemdgaat. Hou in gedachten: jij beslist met wie jij omgaat. Het is zijn onzekerheid!
 3. Hij ergert zich als hij geen aandacht van je krijgt
  Jij bent een kwartiertje met je hond aan het knuffelen (of met je kind) en je hoort je vriend heel erg opvallend zuchten. Dit is omdat zogenaamd aandacht tekortkomt. Hoe dan?! Dit is geen goed teken. Helemaal. Niet. Goed.
 4. Het is jouw schuld als mensen met je flirten
  Iemand komt langs en geeft je een vette knipoog. Je vriend kijkt je boos aan en zegt: “Je hebt vast iets gedaan, daarom dacht hij dat hij een kans maakte bij jou.” Tuurlijk joh!
 5. Hij maakt zich druk om jouw succes
  Maakt hij zich zorgen dat jij meer geld gaat verdienen dan hij of dat je succesvoller gaat worden? Dan heb je een probleem. Je partner hoort je juist te motiveren om je doelen te bereiken.
 6. Hij wil altijd, maar dan ook altijd je telefoon zien
  Je moet telkens je telefoon laten zien en vertellen met wie je hebt gepraat en waarom. Ook moet je hem vertellen waar je je laatste selfie hebt genomen. Dit gaat écht te ver, vind je ook niet?
 7. Social Media is een groot probleem
  Je moet iedere keer met hem overleggen voordat je een foto plaatst op Instagram. En als je een keer een foto van een achterneef liket, krijg je binnen no timeboze berichtjes van hem binnen… Heb je nou werkelijk niets beters te doen?

Herken je een of meer van deze signalen? Vraag je dan eens af of je die relatie-status niet beter kunt veranderen naar single!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Deze signalen vertellen je dat een nieuwe relatie in de problemen zit

Als je probeert te achterhalen of je bent waar je moet...

Deze 10 signalen wijzen erop dat je in een onveilig relatie zit

Wanneer weet je wanneer je in een ongezonde of zelfs onveilige...

Wanneer ben je gezond jaloers en wanneer niet

Wanneer je pas een nieuwe relatie hebt kan je overvallen worden...

Deze levenslessen kun je halen uit een avondje casino

Naast de glitter, glamour en lol die we kunnen beleven in...

Liever thuis blijven dan met je schoonouders op vakantie

Single zijn is zo slecht nog niet. Want eenmaal weer een...

singlessite gidsen

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Singles Vlaanderen

Ben je single en woon je in het...

advertentie