vrouwen versieren
26 October 2015

Hier wonen de single mannen en vrouwen van Nederland

Vraag jij je ook nog steeds af waar die leuke singles wonen omdat je ze maar niet tegen het lijf loopt? Misschien woon je wel in de verkeerde stad, of ga je uit op plaatsen waar weinig singles zijn van de andere sekse. Waar ze dan wel zitten? Dat vertellen we je hier!

Hier vrouwen versieren

Wil je als man een jonge vrouw versieren dan loont het de moeite om eens uit te gaan in Utrecht, Nijmegen of Amsterdam. Het aantal jonge vrouwelijke inwoners ligt er namelijk aanzienlijk hoger dan het aantal mannen. Met name in Utrecht is de keuze reuze. Zo blijkt uit.

Vrouwen in de minderheid

Op elk potje past een dekseltje, maar in Delft of Terschelling is het voor een man niet eenvoudig om een jonge vrouw aan de haak te slaan. Vrouwen zijn er flink in de minderheid en kunnen kieskeurig op jacht naar een knappe kop of stoere schipper. Dat blijkt uit een analyse van Editie NL op basis van gegevens van het CBS.

Samenwonen, kinderen krijgen, trouwen

De focus van het onderzoek is gericht op mannen en vrouwen tussen de 20 en 30 jaar. Waarom die groep? Gemiddeld gaan Nederlanders voor het eerst samenwonen als ze 23 zijn (mannen 24, vrouwen 22). Vrouwen zijn gemiddeld 29 jaar als zij hun eerste kind krijgen en 30 als zij – voor het eerst – gaan trouwen. Mannen trouwen gemiddeld als ze 33 zijn. We gaan er daarmee van uit dat veel relaties beginnen tussen het twintigste en dertigste levensjaar.

Concurrentie voor mannen

Op elke 100 mannen tussen de 20 en 30 jaar in Nederland zijn er 98 vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie. Als jonge man heb je dus eigenlijk bij voorbaat al concurrentie, tenzij je natuurlijk ook op zoek bent naar een man. Wil je als vrouw-zoekende man meer keuze, dan moet je naar de stad. Op het platteland zijn jonge mannen over het algemeen in groteren getale aanwezig dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten. Pak dus je biezen en trek naar de stad, maar let wel goed op welke stad je kiest.

Man, man, man

Ga je namelijk naar Enschede, Delft of Eindhoven dan loont het om bij je bagage een loep mee te nemen. Die drie steden tellen namelijk relatief weinig jonge vrouwen. Delft spant de kroon met slechts 60 vrouwen op elke 100 mannen.

Technische universiteiten

Niet geheel verrassend hebben de drie eerder genoemde gemeenten nog iets gemeen: ze herbergen alle drie een Technische Universiteit. En hoewel techniek onder vrouwen meer in trek is, zijn het toch vooral jonge mannen die de universiteitscomplexen bevolken.

Check per gemeente

Ook in Nijmegen, Amsterdam en Leiden zijn jonge vrouwen ruim in de meerderheid. Wil jij weten hoeveel jonge mannen en vrouwen er zijn in jouw gemeente? Kijk dan bij deze tool om precies te zien hoe de verhouding is.

singlesnederland-

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Nooit moet anale seks als een verplichting voelen

Bij het lezen van het volgend artikel, kwam de volgende gedachte...

Daten in real life: tips!

Nu de terrassen weer open zijn, is het voor singles mogelijk...

Een op zes Nederlandse mannen vindt dat partner te veel verdient

Maar liefst vijftien procent van de thuiswerkende Nederlandse mannen vindt dat...

Singles ontmoeten singles tijdens deze Paaswandeling

Ben je single en ben je het beu? De 2e editie...

Daten in coronatijd… kan dat? 3 Tips!

Via een gezellig feest bij vrienden iemand ontmoeten is er even...

singlessite gidsen

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Culi gids

Met singles gezellig eten? Ga eens...

advertentie