vrouwen versieren

Hier wonen de single mannen en vrouwen van Nederland

Vraag jij je ook nog steeds af waar die leuke singles wonen omdat je ze maar niet tegen het lijf loopt? Misschien woon je wel in de verkeerde stad, of ga je uit op plaatsen waar weinig singles zijn van de andere sekse. Waar ze dan wel zitten? Dat vertellen we je hier!

Hier vrouwen versieren

Wil je als man een jonge vrouw versieren dan loont het de moeite om eens uit te gaan in Utrecht, Nijmegen of Amsterdam. Het aantal jonge vrouwelijke inwoners ligt er namelijk aanzienlijk hoger dan het aantal mannen. Met name in Utrecht is de keuze reuze. Zo blijkt uit.

Vrouwen in de minderheid

Op elk potje past een dekseltje, maar in Delft of Terschelling is het voor een man niet eenvoudig om een jonge vrouw aan de haak te slaan. Vrouwen zijn er flink in de minderheid en kunnen kieskeurig op jacht naar een knappe kop of stoere schipper. Dat blijkt uit een analyse van Editie NL op basis van gegevens van het CBS.

Samenwonen, kinderen krijgen, trouwen

De focus van het onderzoek is gericht op mannen en vrouwen tussen de 20 en 30 jaar. Waarom die groep? Gemiddeld gaan Nederlanders voor het eerst samenwonen als ze 23 zijn (mannen 24, vrouwen 22). Vrouwen zijn gemiddeld 29 jaar als zij hun eerste kind krijgen en 30 als zij – voor het eerst – gaan trouwen. Mannen trouwen gemiddeld als ze 33 zijn. We gaan er daarmee van uit dat veel relaties beginnen tussen het twintigste en dertigste levensjaar.

Concurrentie voor mannen

Op elke 100 mannen tussen de 20 en 30 jaar in Nederland zijn er 98 vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie. Als jonge man heb je dus eigenlijk bij voorbaat al concurrentie, tenzij je natuurlijk ook op zoek bent naar een man. Wil je als vrouw-zoekende man meer keuze, dan moet je naar de stad. Op het platteland zijn jonge mannen over het algemeen in groteren getale aanwezig dan hun vrouwelijke leeftijdsgenoten. Pak dus je biezen en trek naar de stad, maar let wel goed op welke stad je kiest.

Man, man, man

Ga je namelijk naar Enschede, Delft of Eindhoven dan loont het om bij je bagage een loep mee te nemen. Die drie steden tellen namelijk relatief weinig jonge vrouwen. Delft spant de kroon met slechts 60 vrouwen op elke 100 mannen.

Technische universiteiten

Niet geheel verrassend hebben de drie eerder genoemde gemeenten nog iets gemeen: ze herbergen alle drie een Technische Universiteit. En hoewel techniek onder vrouwen meer in trek is, zijn het toch vooral jonge mannen die de universiteitscomplexen bevolken.

Check per gemeente

Ook in Nijmegen, Amsterdam en Leiden zijn jonge vrouwen ruim in de meerderheid. Wil jij weten hoeveel jonge mannen en vrouwen er zijn in jouw gemeente? Kijk dan bij deze tool om precies te zien hoe de verhouding is.

singlesnederland-

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.