Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
gespreksstof date
2 januari 2019

Hier praat je over tijdens een eerste date

Je hebt een eerste date met een leuke man of vrouw in je agenda staan en je hebt er zin in!  Maar.. waar gaan jullie het allemaal over hebben? Het idee om met je mond vol tanden staan (of zitten) op het moment suprême is nu niet echt een aanlokkelijk idee. Waar praat je over op zo’n eerste afspraak? Wat zijn goede, veilige onderwerpen en waarmee moet je echt nog even wachten?

Gespreksstof eerste date

Vakanties
Vakanties en reizen doen het altijd goed. Wat voor type reizen hou je van, waar ben je het laatst naar toe geweest, wat was je mooiste vakantie en hoe ziet je droomreis eruit zijn allemaal legitieme vragen. Je komt er achter waar de ander in geïnteresseerd is en of jullie op dat vlak dezelfde wensen hebben. Reisverhalen zijn bijna gemaakt voor een eerste date.

Vrije tijd
Wat doet iemand in zijn of haar vrije tijd? Niet alleen makkelijk om over te praten maar ook een goede manier om te ontdekken wat voor vlees je in de kuip heb. Vrije tijd is een breed begrip. Je kunt vragen en vertellen over hobby’s en passies zoals autoracen, concertbezoek, fotografie of koken maar ook over favoriete films, cabaretiers, muzieksmaak en sportieve bezigheden. Je leert elkaar gegarandeerd beter kennen.

Werk
Zonder nu inhoudelijk heel diep in te gaan op wat je precies doet overdag is het wel leuk om van elkaar te weten waar je zoal mee bezig bent. Je brengt nu eenmaal toch een heel groot gedeelte van je tijd door op de werkvloer en hoe iemand naar zijn of haar baan kijkt en daarover praat geeft je toch een beter beeld van de persoon die je voor je hebt. Hou het positief, praat over wat je er zo leuk aan vindt en geef de ander dezelfde ruimte.

Familie & vrienden
Ook een handig en ontspannen onderwerp is te praten over iemands achtergrond, familie en vrienden. Waar ben je opgegroeid of heb je gestudeerd? Heb je nog veel vrienden overgehouden aan je studietijd en zie je ze nog geregeld? Ook uit wat voor gezin, groot of klein iemand komt is prettig om te weten. Misschien ben je wel allebei de oudste thuis?

Algemeen: probeer zoveel mogelijk open vragen te stellen, luister oprecht naar de ander en blijf positief.

Ongeschikte gespreksstof voor je eerste date

Onderwerpen die je op een eerste date moet proberen te vermijden zijn wellicht vanzelfsprekend voor je maar we noemen ze toch nog maar even..

Ex
Ex-partners zijn op een eerste afspraakje echt niet welkom. Het bederft de sfeer en er kleven vaak toch nog negatieve gevoelens aan de breuk. Ook geef je de ander al snel het idee dat je er nog steeds niet overheen bent.

Financieel
Geldzaken zijn not done. Praten over jouw financiële situatie, hoeveel je verdient en uitgeeft zijn veel te persoonlijk voor een eerste kennismaking. Beperk het hooguit tot de rekening.

Seks
Op een eerste date uitweiden over jouw seksuele ervaringen en avonturen kan de ander nogal afschrikken of een geheel verkeerde indruk geven. Dus bewaar dat maar voor als jullie elkaar veel beter kennen.

Dood
De dood is een serieus onderwerp dat heel vaak ook bij de ander verdrietige gevoelens oproept. Ook al wil je jouw verlies of gemis graag delen, een eerste date is er niet het geschikte moment voor.

Wij wensen iedereen een super gezellige eerste date toe!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Helft Nederlanders ziet op tegen functioneringsgesprek

Maar liefst 48 procent van de werkende Nederlanders ziet op tegen...

De 6 meest succesvolle tips om te scoren op een datingapp

De slechtste manier om het gesprek te beginnen is in ieder...

Is je date een match?

Wist je dat je met behulp van astrologie al een idee...

Eerste afspraakje in een chique restaurant? Maak indruk met goede tafelmanieren

Het is een gruwel en afknapper voor menig single. Een eerste...

Waarom eerste afspraakjes tot mislukken gedoemd zijn

Weet jij wanneer het fenomeen dating voor het eerst opdook en...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

1ouderreizen gids

Ontdek ook de voordelen van eenoudervakanties!...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

Gratis dating gids

Gratis daten? Geluk is niet te...

Speciale dating gids

Daten maar dan anders? Of liever...

advertentie