super zomer festival

Hier moet je aan denken wanneer je weer op vakantie gaat!

Het mag eindelijk weer: reizen naar veilige landen is vanaf 15 mei weer mogelijk, maar is en blijft toch een risico. Daarom is het advies alleen te reizen naar landen met een laag besmettingsniveau. De veilige landen zijn de landen met een groen of geel reisadvies. Landen die een hoogrisico gebied zijn, behouden een negatief reisadvies en dus kleurcode oranje.

Vakantie naar deze landen blijven afgeraden. Maar naar welk land je ook gaat, je kunt te maken krijgen met coronamaatregelen zoals een quarantaine- of testplicht. We zetten daarom hier op een rij waar je aan moet denken als je weer op vakantie gaat.

Negatieve corona PCR-test

Ook al mogen we weer op vakantie naar het buitenland, in vrijwel alle landen zijn er regels en maatregelen waar je je aan moet houden, en voorwaarden om het land binnen te komen. Een van deze voorwaarden is dat je niet besmet bent met het corona virus. Dit kun je aantonen met een PCR test met internationaal erkend reiscertificaat. Deze test kun je betrouwbaar en snel doen bij www.spoedtest.nl. De test wordt uitgevoerd door gecertificeerde medewerkers, volgens de standaarden van het RIVM. Je krijgt de uitslag van een PCR-test al na enkele uren, inclusief een wereldwijd erkend reiscertificaat. De test kun je laten doen op een van de 70+ vestigingen,  dus er zit er altijd een Spoedtest-locatie bij jou in de buurt. Bovendien krijg je met de kortingscode SPOEDTEST10IF 10% korting op de kosten van de test.

Check het reisadvies en toelatingseisen van je bestemming

Verschillende landen zijn begonnen met het openstellen en versoepelen van hun lockdown-regels en reisbeperkingen. Blijf op de hoogte of het land van bestemming veilig is, het beleid van het land, de regels en of er inreisbeperkingen gelden, zoals quarantaine of een testverplichting. Raadpleeg het reisadvies niet alleen bij het boeken van een reis, maar ook kort voor vertrek, tijdens de reis en bij terugkeer. De situatie in een land of regio kan immers snel veranderen.

Wat betekenen de kleurcodes bij de reisadviezen?

Groen: Je kunt reizen naar dit land of gebied.
Geel: Reizen kan, maar er zijn risico’s. Bereid je goed voor. En blijf op de hoogte van de actuele situatie op je vakantiebestemming.
Oranje: Ga hier niet op vakantie. Moet je toch reizen? Ga dan na of het echt nodig is. Bij terugkeer naar Nederland moet je een negatieve testuitslag tonen en je gaat in quarantaine.
Rood: Reis niet naar dit land of gebied. Door vergaande coronamaatregelen kun je het land of gebied niet in of uit reizen. De Nederlandse overheid kan je ook niet terughalen naar Nederland.
Voor alle kleurcodes geldt: landen kunnen maatregelen opleggen aan reizigers uit Nederland, zoals een verplichte test of quarantaine bij aankomst.

Reisverzekering

Houdt rekening met eventueel onvoorziene kosten en sluit een goede reisverzekering af met een COVID dekking. Deze verzekering dekt verschillende kosten, onder andere voor een coronatest ter plaatse, eventuele extra reis- en verblijfkosten, en repatriëring en ziekenhuisopname. Je basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.

Thuisquarantaine in Nederland en negatieve COVID-19-testuitslag

Houdt er rekening mee dat je na een vakantie in een land met een oranje code, je bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine moet. Op dag 5 van je quarantaine kun je je bij de GGD laten testen. Als deze test negatief is, eindigt de quarantaineperiode. Ook moet je bij vertrek naar Nederland uit een hoogrisicoland een negatieve COVID-19-testuitslag kunnen laten zien. Ook als je een coronavaccinatie hebt gehad. Dit geldt voor iedereen van 13 jaar of ouder.

Digitaal Groen Reiscertificaat (Digital Green Certificate)

Veel landen zien Nederland als een hoogrisicogebied van corona. Toegang kan worden geweigerd, tenzij je een bewijs van immuniteit hebt vanwege het feit dat je bent hersteld van een infectie of omdat je bent ingeënt. De komst van het Digitaal Groen Reiscertificaat is hiervoor een oplossing. Hiermee kun je aantonen dat je gevaccineerd bent, recent negatief getest bent op Covid-19 of immuniteit hebt opgebouwd na een recent doorgemaakte infectie. 21 juni is de streefdatum van de Europese Commissie waarop de Europese wetgeving die het Digital Green Certificate regelt van kracht moet zijn. In Nederland wordt er naar gestreefd om deze overgangsperiode zo kort mogelijk te laten zijn. Maar wanneer dat is, is nog niet duidelijk.

Bron: womenonline

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Linda ·
13 april 2022

Plekken waar je je nieuwe liefde kunt tegenkomen!

seks in de tent
By Moniek ·
20 maart 2022

5 tips voor een gezond en lekker vakantiegevoel thuis

Pimp je huis met deze 5 tips om zo het vakantiegevoel naar huis te halen. 
instagram vakantiefoto
By Moniek ·
15 maart 2022

De meest geïnstagramde eilanden ter wereld

Waar zijn de meest fotogenieke eilanden ter wereld? Van Bali tot Bora Bora is het delen van vakantiefoto's op sociale media een essentieel onderdeel van de reiservaring zelf geworden.
singles kamperen
By Tijmen ·
21 februari 2022

Samen kamperen als single? Doen! 

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!