single vrouw blij
3 September 2016

Hier loop je beslist tegenaan net na je scheiding

Single? Dan krijg je vroeger of later te maken met vooroordelen. Van je collega’s, tantes of zelfs van je goede vrienden en je bloedeigen ouders. Want voor eenieder die nog lekker veilig in een relatie zit ziet de wereld er totaal anders uit. Ze kunnen zich simpelweg niet voorstellen hoe het zou zijn als ze ineens als individu door het leven zouden moeten gaan.

Toch is dat jou, vrijwillig of niet, overkomen. Jij hebt een levenservaring opgedaan die lang niet iedereen kan invoelen, begrijpen. En dat maakt dat je te maken krijgt met vooroordelen en misvattingen. Misschien herken je er wel een paar uit het onderstaande rijtje.

1# Jij wou toch scheiden, dus wat zeur je nou?

Als jij degene bent die besloten heeft de relatie aan de wilgen te hangen dan vinden mensen in je omgeving het soms moeilijk om te begrijpen dat ook jij door een verdrietige en moeilijke periode van je leven gaat. Dat je (bijna) zeker wist dat je alleen verder moest, afscheid moest nemen van deze partner en dat leven wil nog niet zeggen dat dat je makkelijk valt. Ook jij maakt een rouwproces door en dat gaat gepaard met ups en downs, opluchting en verdriet. Vaak moet de directe omgeving ook nog wennen aan jouw besluit, lopen ze emotioneel gezien achter de feiten aan. Jij bent al op de trein gesprongen en zij staan nog op het spreekwoordelijke station. Onbegrip in deze fase is aan de orde van de dag..

2# Dat je je kinderen heus wel mist maar niet altijd

Voor moeders (en sommige vaders) die 24/7 met hun kroost zijn is het ondenkbaar dat ze niet bij ieder moment van hun leven betrokken zijn. Als gescheiden ouder weet jij nu wat het is om een deel van de week de volle verantwoordelijkheid alleen te moeten dragen en ook hoe het voelt wanneer ze er een paar dagen niet zijn. Voor mensen die dit nooit hebben ervaren is het moeilijk te begrijpen dat je ze de ene keer echt verschrikkelijk mist, de uren aftelt voordat je ze weer in je armen kunt sluiten en het andere moment echt oprecht geniet van de tijd die je voor jezelf hebt wanneer ze bij je ex zijn. Het leven van een alleenstaande ouder is pittig. Niet alleen financieel maar ook emotioneel. Als je dat nooit zelf hebt ervaren dan is het lastig om te begrijpen.

# Je toe bent aan een vlinders maar je omgeving nog niet

Er komt, vroeger of later, een moment dat je toe bent aan de bevestiging dat je nog ‘meetelt’. Je zit met een brandend verlangen; niet zo zeer a la minute een nieuwe partner, maar wel de bevestiging dat je nog meetelt, er singles zijn van het andere geslacht die het wel zie zitten met jou! Dus wat doe je dan?  Je zet Tinder op je mobiel, gaat speedaten of boekt uitjes met andere singles net als jij. Doe je dit kort na je scheiding? Dan kan het goed zijn dat je dat het nodige commentaar oplevert. Van je ex, familie of close vrienden? “Ben je na zoveel jaar samen hem/haar nu al vergeten? Uit het oog uit het hart” zijn veelgehoorde opmerkingen. Tja… het valt ook lastig uit te leggen aan al die nog stevig getrouwde stellen dat je niet staat te springen om meteen in een nieuwe relatie te stappen maar wel enorm toe bent aan iemand die lief voor je is, aardig, waar je fijne seks mee kunt hebben terwijl jij je leven probeert op de rit te krijgen. Rebound of niet, leg het naast je neer en geniet!

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Corona belemmert seksualiteit van jongeren

Online daten en flirten blijkt geen alternatief voor jongeren tijdens de...

Singles maken zich zorgen over liefdesleven na nieuwe coronamaatregelen

Singles zitten opnieuw aan huis gekluisterd en zien hun liefdesleven niet...

Singles hunkeren naar een echte date na versoepeling van de coronaregels

Nu restaurants, terrassen, bioscopen en musea langzaamaan weer open gaan, is...

Beter niet scheiden wanneer je kinderen hebt?

Je vermoedt dat het gras bij de buren groener is, of...

Singles zijn steeds vaker gelukkig

Uit een Duits onderzoek over het liefdesleven van 2.500 mensen tussen...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

Speeddaten gids

20 of zelfs 30 dates op een avond?...

Singlefeesten gids

Lekker een avondje dansen, swingen...

Erop uit gids

Je vriendenkring uitbreiden is...

Ontmoet singles gids

Andere singles ontmoeten? Dan heb...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

advertentie