single vrouw blij

Hier loop je beslist tegenaan net na je scheiding

Single? Dan krijg je vroeger of later te maken met vooroordelen. Van je collega’s, tantes of zelfs van je goede vrienden en je bloedeigen ouders. Want voor eenieder die nog lekker veilig in een relatie zit ziet de wereld er totaal anders uit. Ze kunnen zich simpelweg niet voorstellen hoe het zou zijn als ze ineens als individu door het leven zouden moeten gaan.

Toch is dat jou, vrijwillig of niet, overkomen. Jij hebt een levenservaring opgedaan die lang niet iedereen kan invoelen, begrijpen. En dat maakt dat je te maken krijgt met vooroordelen en misvattingen. Misschien herken je er wel een paar uit het onderstaande rijtje.

1# Jij wou toch scheiden, dus wat zeur je nou?

Als jij degene bent die besloten heeft de relatie aan de wilgen te hangen dan vinden mensen in je omgeving het soms moeilijk om te begrijpen dat ook jij door een verdrietige en moeilijke periode van je leven gaat. Dat je (bijna) zeker wist dat je alleen verder moest, afscheid moest nemen van deze partner en dat leven wil nog niet zeggen dat dat je makkelijk valt. Ook jij maakt een rouwproces door en dat gaat gepaard met ups en downs, opluchting en verdriet. Vaak moet de directe omgeving ook nog wennen aan jouw besluit, lopen ze emotioneel gezien achter de feiten aan. Jij bent al op de trein gesprongen en zij staan nog op het spreekwoordelijke station. Onbegrip in deze fase is aan de orde van de dag..

2# Dat je je kinderen heus wel mist maar niet altijd

Voor moeders (en sommige vaders) die 24/7 met hun kroost zijn is het ondenkbaar dat ze niet bij ieder moment van hun leven betrokken zijn. Als gescheiden ouder weet jij nu wat het is om een deel van de week de volle verantwoordelijkheid alleen te moeten dragen en ook hoe het voelt wanneer ze er een paar dagen niet zijn. Voor mensen die dit nooit hebben ervaren is het moeilijk te begrijpen dat je ze de ene keer echt verschrikkelijk mist, de uren aftelt voordat je ze weer in je armen kunt sluiten en het andere moment echt oprecht geniet van de tijd die je voor jezelf hebt wanneer ze bij je ex zijn. Het leven van een alleenstaande ouder is pittig. Niet alleen financieel maar ook emotioneel. Als je dat nooit zelf hebt ervaren dan is het lastig om te begrijpen.

# Je toe bent aan een vlinders maar je omgeving nog niet

Er komt, vroeger of later, een moment dat je toe bent aan de bevestiging dat je nog ‘meetelt’. Je zit met een brandend verlangen; niet zo zeer a la minute een nieuwe partner, maar wel de bevestiging dat je nog meetelt, er singles zijn van het andere geslacht die het wel zie zitten met jou! Dus wat doe je dan?  Je zet Tinder op je mobiel, gaat speedaten of boekt uitjes met andere singles net als jij. Doe je dit kort na je scheiding? Dan kan het goed zijn dat je dat het nodige commentaar oplevert. Van je ex, familie of close vrienden? “Ben je na zoveel jaar samen hem/haar nu al vergeten? Uit het oog uit het hart” zijn veelgehoorde opmerkingen. Tja… het valt ook lastig uit te leggen aan al die nog stevig getrouwde stellen dat je niet staat te springen om meteen in een nieuwe relatie te stappen maar wel enorm toe bent aan iemand die lief voor je is, aardig, waar je fijne seks mee kunt hebben terwijl jij je leven probeert op de rit te krijgen. Rebound of niet, leg het naast je neer en geniet!

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.
trouwen
By Francien ·
22 oktober 2021

De toekomst van het huwelijk

Het huwelijk is een verband dat al duizenden jaren wordt aangegaan. Het zal niet verdwijnen, maar wel een andere invulling krijgen.