Met de start van de vaccinatiecampagne krijgen we stilaan weer zich op een ‘normaal’ leven. Zodra vijftigplussers gevaccineerd zijn, kijken ze er het meeste naar uit weer onbeperkt af te kunnen spreken met familie en vrienden. Ook daten en horecabezoeken staan hoog op de lijst. 

Dat blijkt uit onderzoek van 50plusmatch onder 759 respondenten. 78% zegt het meeste uit te kijken naar weer onbeperkt af te kunnen spreken met familie en vrienden, gevolgd door daten (71%) en horecabezoeken (69%). Veel ondervraagden kijken ook uit naar uitstapjes (67%) en vakanties en reizen (66%). Toch denkt 54% dat we niet terug zullen gaan naar het normale.

Vaccineren

Van de ondervraagden zegt dat 81% zich zal laten vaccineren tegen COVID-19. 44% zou graag zien dat vaccinatie verplicht wordt.

Daten

Van de respondenten zegt 81% minder dates te hebben gehad dan het jaar ervoor. De grootste groep (57%) zegt geen fysieke date gehad te hebben sinds de start van de coronamaatregelen. Bij een fysieke date hield twee derde wel de anderhalve meter afstand aan.