vrouw hormonen

Hier is de single 50plus vrouw naar op zoek

Afgelopen zondag was het wereldvrouwendag. Er werd stil gestaan bij de emancipatie van vrouwen. Datingservice Ourtime deed onderzoek naar waar single 50-plus dames naar op zoek zijn. Want de vijftig gepasseerd en single, dat is voor de Nederlandse vrouw al lang geen taboe meer. 

Meer dan ooit tevoren gaan deze single ladies op zoek naar liefde, ook online. Van de ruim zes miljoen 50-plussers in Nederland is 2,3 miljoen single. 69% van de singles tussen de 50-65 jaar is op zoek naar een relatie. De single 50-plus vrouw is comfortabel in haar lichaam, weet wat ze wil, en is bovenal levenslustig. Deze vrouwen vertegenwoordigen een nieuwe generatie vrouwen voor wie alles (nog) mogelijk is!

Maar waar zoeken ze naar?

63% van de single Nederlanders vrouwen geeft aan dat ze op zoek zijn naar een partner die hen gelukkig maakt. Maar voor deze groep vrouwen staat voorop dat ze onafhankelijk willen zijn en blijven. 38% van hen wil gewoon tijd samen doorbrengen en 25% is op zoek naar iemand om samen mee op reis te gaan.

Online daten is voor deze generaties vrouwen meer dan een trend, het is een sociaal fenomeen. De cijfers: 13% geeft toe geflirt te hebben op een sociaal netwerk, 90% van de single ladies gebruikt datingapps om in contact te komen met een potentiële nieuwe vlam. Ook checkt 21% een of meer keer per week haar online dating account.

Wat is voor hen het belangrijkst? 

92% van de vrouwen vindt het belangrijk dat haar nieuwe vlam op dezelfde golflengte zit wanneer het aankomt op normen en waarden. Daarnaast vinden ze het belangrijk om nieuwe ervaringen op te doen, ongeacht de uitkomst van het online dating avontuur. Vinden ze die ene leuke man, dan hopen ze stiekem toch dat hij nóg meer kleur in hun leven kan brengen.

Delen

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

bindingsangst verlatingsangst
By Francien ·
17 juni 2022

Moeite met relaties door bindingsangst of verlatingsangst?

Bindingsangst en verlatingsangst uiten zich niet altijd op een manier waarbij je ze heel duidelijk herkent. Doe de test!
luisteren
By Francien ·
10 december 2021

Laat discussie geen ruzie worden

Een woordenwisseling in een relatie is niet erg. Je moet toch af en toe kwijt wat je dwars zit. Maar doe dat rustig, zonder je stem te verheffen en met aandacht.
ontslag via whatsapp
By Moniek ·
28 november 2021

Een gebroken smartphonescherm kan je de liefde kosten

Ga je binnenkort op date, maar zit er een hele grote barst in het scherm van je smartphone? Dan kun je twee dingen doen: of je smartphonescherm heel gauw laten repareren, of de date afzeggen.
liefdesverdriet
By Moniek ·
12 november 2021

7 subtiele manieren van wraak op je ex

We weten allemaal dat we er weinig tot niets mee opschieten, maar wraakgevoelens zijn volkomen menselijk wanneer je bent gedumpt en overweldigd door liefdesverdriet. Opeens blijken we er toe in staat: wraak nemen op je ex.
sexy vrouw iedere leeftijd
By Lisa ·
8 november 2021

Mooie vrouw is reden voor vreemdgaan

Waarom mannen vreemdgaan? Het mannenblad FHM weet daar het antwoordt op. Ze deden onderzoek onder bijna 7000 mannen en wat blijkt: ze vonden de dame in kwestie is zo mooi dat ze de kans op vreemdgaan niet konden weerstaan.
perfectionist
By Francien ·
3 november 2021

Perfect is niet goed

Weet je van jezelf dat je een perfectionist bent, ben er dan van bewust dat niet alles en iedereen perfect kan zijn. Jouw lat ligt hoger dan die van iedereen. Die hoogte bepaalt iedereen voor zich zelf.