Close

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 
vrouw hormonen
12 maart 2020

Hier is de single 50plus vrouw naar op zoek

Afgelopen zondag was het wereldvrouwendag. Er werd stil gestaan bij de emancipatie van vrouwen. Datingservice Ourtime deed onderzoek naar waar single 50-plus dames naar op zoek zijn. Want de vijftig gepasseerd en single, dat is voor de Nederlandse vrouw al lang geen taboe meer. 

Meer dan ooit tevoren gaan deze single ladies op zoek naar liefde, ook online. Van de ruim zes miljoen 50-plussers in Nederland is 2,3 miljoen single. 69% van de singles tussen de 50-65 jaar is op zoek naar een relatie. De single 50-plus vrouw is comfortabel in haar lichaam, weet wat ze wil, en is bovenal levenslustig. Deze vrouwen vertegenwoordigen een nieuwe generatie vrouwen voor wie alles (nog) mogelijk is!

Maar waar zoeken ze naar?

63% van de single Nederlanders vrouwen geeft aan dat ze op zoek zijn naar een partner die hen gelukkig maakt. Maar voor deze groep vrouwen staat voorop dat ze onafhankelijk willen zijn en blijven. 38% van hen wil gewoon tijd samen doorbrengen en 25% is op zoek naar iemand om samen mee op reis te gaan.

Online daten is voor deze generaties vrouwen meer dan een trend, het is een sociaal fenomeen. De cijfers: 13% geeft toe geflirt te hebben op een sociaal netwerk, 90% van de single ladies gebruikt datingapps om in contact te komen met een potentiële nieuwe vlam. Ook checkt 21% een of meer keer per week haar online dating account.

Wat is voor hen het belangrijkst? 

92% van de vrouwen vindt het belangrijk dat haar nieuwe vlam op dezelfde golflengte zit wanneer het aankomt op normen en waarden. Daarnaast vinden ze het belangrijk om nieuwe ervaringen op te doen, ongeacht de uitkomst van het online dating avontuur. Vinden ze die ene leuke man, dan hopen ze stiekem toch dat hij nóg meer kleur in hun leven kan brengen.

Delen:
Facebook Twitter Icon
 

Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Pijlers
Ja, mijn gegevens mogen gebruikt worden om mij speciale aanbiedingen te doen, ik ga daarom akkoord met de algemene voorwaarden van Singlessite.nl en het ontvangen van de nieuwsbrief.
 

advertentie

gerelateerde artikelen

Dit is waarom er meer relaties sneuvelen dan vroeger

Steeds meer relaties overleven het niet. Vroeger was dat anders. Hoe...

Uit en ontmoetingstips voor 50+ singles

Tuurlijk heb je gehoord van Tinder, swipen, datingsites, speeddaten en singleborrels...

Stress voor de ‘echte’ date bij bijna de helft van de 50+ singles

Bij 42% van de Nederlandse vijftig-plus singles zorgt deze onzekerheid over...

4 tips voor vijftig plus singles om elkaar virtueel te leren kennen

Hoe kijken alleenwonende Nederlandse vijftigplussers tegen online daten aan, nu fysiek...

Zo maak je het beste van daten tijdens ‘social distancing’

Is daten nog wel mogelijk nu we vooral binnen moeten blijven?...

singlessite gidsen

Dating gids

Online daten is hot! Inmiddels...

50+ dating gids

50 is het nieuwe dertig! Dat heeft...

50+ reizen gids

Met andere singles op vakantie...

Relatiebureau gids

Toe aan een échte relatie, dan...

50+ uitgaan gids

Het leven begint bij vijftig zeggen...

Weekendje weg gids

Weekendje weg maar niet alleen?...

Single coach gids

Wil jij ook een datingprofiel waar...

50+ singles gids

50plus singles genieten volop van...

advertentie