Goedkoop op stedentrip

Hier ga je goedkoop op citytrip

Zin in een citytrip, maar heb je een beperkt budget? Dan is Boedapest de beste optie. Dat blijkt uit de City Costs Barometer van het Britse Post Office Travel Money.

Vergelijken prijzen citytrips

Het Post Office Travel Money vergelijkt jaarlijks de prijzen van citytrips (drie dagen, twee nachten) in 25 populaire steden. Daarbij houden ze niet alleen rekening met hotelkosten voor twee personen, maar ook met de prijzen voor eten en drinken, toeristische attracties en openbaar vervoer per individu.

Dé prijzenklopper is Boedapest

Uit de meest recente analyse blijkt dat Boedapest dé prijzenklopper is. Daar betaal je voor een volwaardige citytrip gemiddeld 141,30. In Boston, de duurste stad in de lijst, betaal je voor hetzelfde gemiddeld 498,81 euro. Ook New York, Stockholm, Parijs en Amsterdam horen bij de duurste bestemmingen. Daar tel je respectievelijk 442,08, 438,90, 376,14 en 374,46 euro neer voor een citytrip.

Brussel prijkt op de tiende plaats in de lijst en is daarbij geen spotgoedkope, maar ook geen peperdure bestemming voor een citytrip. Daar betaal je zo’n 244,22 euro voor een lang weekend.

De volledige top 25 van populaire citytripbestemmingen, gerangschikt van goedkoop naar duur:

1. Boedapest, Hongarije

2. Vilnius, Lihouwen

3. Warschau, Polen

4. Praag, Tsjechië

5. Lissabon, Portugal

6. Riga, Letland

7. Tallinn, Estland

8. Dubrovnik, Kroatië

9. Istanbul, Turkije

10. Brussel, België

11. Berlijn, Duitsland

12. Edinburgh, Schotland

13. Barcelona, Spanje

14. Belfast, Noord-Ierland

15. Wenen, Oostenrijk

16. Dublin, Ierland

17. Moskou, Rusland

18. Londen, Groot-Brittannië

19. Rome, Italië

20. Kopenhagen, Denemarken

21. Amsterdam, Nederland

22. Parijs, Frankrijk

23. Stockholm, Zweden

24. New York, Verenigde Staten

25. Boston, Verenigde Staten

Bron: Nieuwsblad

Moniek

Ondernemer in hart en nieren | Kookt graag Italiaans voor familie en vrienden | Reist het liefst zo vaak mogelijk

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

alweer op vakantie
By Moniek ·
15 november 2021

Ga je nou alweer op vakantie?

Sommige mensen kopen om de haverklap een nieuwe Iphone, TV, bankstel, DVD speler, tuin-set, auto, laten hun badkamer of keuken verbouwen, kopen sieraden, dure merkkleding of worden dolgelukkig door twee keer in de week te gaan uit eten.
singles wintersport
By Moniek ·
5 november 2021

Zo haal je het maximale uit de wintersport!

Lekker een weekje skiën doet vele harten sneller kloppen en met zoveel leuke wintersportvakanties voor singles is er voor iedere wintersporter een vakantie die past. Omdat de meeste mensen maar één keer per jaar op wintersport gaan is het wel zo fijn als je daar het maximale uit kunt halen. Daarom geven wij je alvast vijf tips!
bijzondere singlereizen
By Moniek ·
3 november 2021

9 tips voor bellen op vakantie

De vakanties komen er weer aan. Dan willen veel mensen met hun smartphone, tablet of laptop de grens over. Pas op, dat kan in de papieren lopen. Wat is de beste manier om bereikbaar te blijven tegen redelijke kosten? Hier de 10 tips van Spanje Blog op een rij voor een zorgeloze vakantie.
ontoegankelijke vakantielanden
By Moniek ·
30 oktober 2021

3 vrijwel ontoegankelijke vakantielanden

Ben jij ook zo’n fan van ‘Reizen Waes’? Hou je van reizen naar avontuurlijke en onbekende bestemmingen? Dan moet je beslist eens kijken! In zijn televisieprogramma trekt hij naar landen die de gemiddelde toerist liever links laat liggen en heeft daarbij slechts een vraag: kan ik er op vakantie?
voordelen en nadelen singlereizen
By Moniek ·
27 oktober 2021

Eerlijke tips: voor en nadelen van singlereizen

Ben jij er al aan toe om als single op vakantie te gaan? Twijfel je enorm over het soort vakantie, of je alleen op reis zult gaan of met een groepsreis en zoek je betrouwbare tips en informatie over singlereizen? Dan heb je eerlijke tips en info nodig over de voor en nadelen van singlereizen. Lees je mee?
Blarney stone kiss
By Francien ·
20 oktober 2021

Vieze adem beter dan vieste plekken

Zal ooit enige wetenschapper zich gebogen hebben over de mate van hygiëne van een single ten op zichten van iemand die niet alleen is? En hoe zit dat op vakantie plekken?