Heteroman bang voor streling van andere man

Heteroseksuele mannen ervaren een streling of aai door een andere man als beangstigend of vervelend. Uit een onderzoek van het Nederlands Instituut voor Neurowetenschappen en het Universitair Medisch Centrum Groningen blijkt nu hoe dat komt.

Bij het onderzoek keken wetenschappers naar de hersenactiviteit van hetero proefpersonen die in twee verschillende situaties sensueel over hun been werden gestreeld. De ene keer zagen de mannen een filmpje van een aantrekkelijke vrouw die zich vooroverboog om hen te strelen. In de tweede situatie zagen ze een man die hetzelfde deed. De deelnemers aan het onderzoek wisten niet dat het in werkelijkheid steeds de vrouw was die hen streelde.

Het maakt uit wie je aanraakt
“Volgens de klassieke theorieën over de werking van het brein is er een deel van onze hersenen dat objectief de fysieke eigenschappen van een aanraking op de huid weergeeft. Dat wordt de somatosensorische cortex genoemd”, zegt onderzoekster Valeria Gazzola. “Maar er zijn andere delen van de hersenen waarvan men denkt dat ze bepalen hoe aangenaam die aanraking is, afgaande op wat je ziet en wat je voelt voor degene die jou aanraakt.”

De onderzoekers ontdekten dat bij de mannen het gedeelte van de hersenen die objectief een aanraking voelt veel heftiger reageerde wanneer de testpersonen dachten dat ze door de vrouw werden aangeraakt. Het blijkt dat de waarneming niet objectief is, maar sterk wordt bepaald door het gevoel dat mensen hebben bij de dingen die ze waarnemen.

Delen

Share on facebook
Share on twitter
Singlessite Nieuwsbrief

Vraag de gratis nieuwsbrief aan en ontvang tips en nieuwtjes over reizen, relaties, daten, reizen en uitgaan plus onze doe mee & win acties!

Gerelateerde berichten

By Tijmen ·
25 mei 2022

De 5 nieuwste trends voor in de slaapkamer

By Linda ·
20 mei 2022

Discreet een seksspeeltje kopen

18 mei 2022

Weekendjeweg: Tips voor Singles

Ook in Nederland zijn er prachtige plekjes te vinden voor een heerlijk weekendje weg. Wat te denken van Texel of onze Domstad Utrecht? Relaxen en plezier maken kan uitstekend dicht bij huis. Zin in een gezellige weekendbreak met een vriend of vriendin? Bekijk snel onze tips!
By Tijmen ·
13 mei 2022

Mei is Masturbatiemaand: LELO zet de clitoris in het zonnetje

By Linda ·
29 april 2022

Ga goed voorbereid op date met deze 5 tips

lezen in bed
By Tijmen ·
19 januari 2022

Wat is een twinbed?