Lekker aan het Tinderen op zoek naar een leuke date? Een hacker heeft de technologie van de dating app Tinder op zo’n manier aangepast dat heteromannen met elkaar aan het flirten sloegen. Uiteraard dachten de heren dat ze te maken hadden met een aantrekkelijke vrouw..

Flirten

De hacker paste de communicatietechnologie van Tinder aan waarbij een fake profiel van een knappe vrouw werd gebruikt om matches met mannen te krijgen. OP het moment dat de mannen tegen het nepprofiel gingen praten werden de berichtjes doorgestuurd naar de andere mannelijke match.

Oeps..

Door de hack voerden de mannen een gesprek met elkaar, terwijl beide dachten met de vrouw van het nepprofiel in gesprek te zijn. Dit leverde opmerkelijke situaties op.

tinder nep profiel

40 gesprekken

In de eerste twaalf uur zorgde de hack voor veertig gesprekken. Als beide mannen een afspraak wilden maken of telefoonnummers uit gingen wisselen, zorgde de hacker dat hij de situatie uitlegde.

Verdiende loon

“Sommigen negeerden alle rare dingen. Misschien was het dan wel verdiend als iemand zo graag zo snel met een ander wil afspreken, zonder iets van degene af te weten”, aldus de hacker, die zijn vriendin ook via Tinder heeft ontmoet.